20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / România și-a compromis șansele de a participa la CM din 2018

Fotbal / România și-a compromis șansele de a participa la CM din 2018

Naționala României nu a reușit să dea peste cap calculele hârtiei și a pierdut, scor 1-3, partida disputată sâmbătă seară, la Varșovia, în fața Poloniei, într-un meci contând pentru etapa a șasea a grupei E din preliminariile CM 2018. Golurile leșilor au fost marcate de Robert Lewandowski (29 – penalti, 57, 63 – penalti). Pentru România a punctat Bogdan Stancu (77). În urma acestui insucces, venit pe fondul unui joc lamentabil, echipa noastră are șanse infime să mai spere la participarea la turneul final din Rusia.

Polonia: Polonia: Szczesny – Piszczek, Cionek, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowski, Maczynski (44, Krychowiak), Linetty (72, Milik), Grosicki – Zielinsky (81, Teodorczyk) – Lewandowski.

România: România: Tătăruşanu – Chiricheş, Săpunaru, Toşca – Benzar, Pintilii, Marin (79, Hanca), Latovlevici (61, Grozav) – Stancu, Chipciu (60, Stanciu) – Fl. Andone.

Cartonaș galben: Săpunaru.

A arbitrat: R. Buquet.

Grupa E, etapa a șasea: Kazakhstan – Danemarca 1-3, Muntenegru – Armenia 4-1, Polonia – România 3-1.
Clasament: 1. Polonia 16 puncte (golaveraj 15-4), 2. Muntenegru 10 (14-7), 3. Danemarca 10 (10-6), 4. România 6 (7-7), 5. Armenia 6 (7-14), 6. Kazakhstan 2 (4-16).
Pentru naționala României urmează un meci amical în compania statului Chile, confruntarea fiind programată marți, de la ora 21.00, pe Arena din Cluj.

Daum refuză să-și dea demisia

Selecționerul României, Christoph Daum, a declarat după meci că încă mai speră în calificare, punctând că nu are de gând să-și dea demisia, deși obiectivul este 99% compromis.
„Ne-am aşteptat la un rezultat mai bun, aşa că e normal să fim dezamăgiţi. Am primit trei goluri din faze fixe şi ne-am trezit prea târziu. După un asemenea meci trebuie să ne analizăm situaţia şi să vedem câte puncte mai avem nevoie pentru locul doi. Nu spun că e imposibil, dar e foarte dificil. Să-mi dau demisia? De ce? Sunt întrebat asta de săptămâni, nu ştiu de ce mă întrebaţi! Trebuie să lucrăm la o nouă generaţie, să investim în tineri şi să rămânem uniţi şi în situaţii dificile. Lumea din Bucureşti mă opreşte pe stradă şi îmi spune să rămân, pentru că e nevoie de mine“, a declarat germanul Christoph Daum, la TVR.

Chiricheș: Să se facă o analiză foarte bună

Căpitanul României, Vlad Chiricheș, a admis că triclorilor nu le-a ieșit nimic, dar, cu toate că este conștient de ratarea Mondialului, nu a dorit să-și spună părerea dacă Daum ar trebui să plece sau nu.

„Am pierdut din nou, am primit trei goluri, e dificil să scoţi un rezultat bun când primeşti trei goluri. Temători nu cred că am fost. Am avut o anumită strategie, am încercat să plecăm pe contraatac, dar nu ne-a ieşit aşa cum ne aştepta. E dificil să-mi dau cu părerea acum, nu pot să spun nimic despre antrenor… Cred că dânsul a venit cu o viziune nouă, cu un alt mod de a gândi şi încearcă să ne implementeze şi nouă modul lui de a gândi. Cred că e dificil să aibă rezultate aşa repede. Cred că trebuie să se facă o analiză foarte bună şi să se găsească soluţii pentru redresarea fotbalului românesc. Trebuie să încercăm să jucăm fiecare meci, să progresăm şi să facem maximum de puncte în meciurile rămase“, a adăugat fundaşul.

Săpunaru: Nu ne-a ieșit absolut nimic

La rândul său, Cristi Săpunaru a recunoscut că prestația României a lăsat de dorit.

„Sperăm până la capăt, dar la cum am jucat astăzi e greu. S-a văzut că Polonia este echipa mai bună. Am încercat să jucăm pe contraatac, nu ne-a ieşit. Mergem mai departe. Ni s-a cerut să încercăm contraatacul, deoarece ei sunt o echipă reactivă. Dar nu ne-a ieşit absolut nimic. După ce am schimbat sistemul şi am trecut la patru fundaşi am jucat mult mai bine, am avut ocazii. Nu sunt eu în măsură să comentez tactica“, a declarat Cristi Săpunaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS