5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandru Băluță visează la debutul în naționala mare

Alexandru Băluță visează la debutul în naționala mare

Convocat în premieră la prima reprezentativă de fotbal a României, mijlocașul craiovean Alexandru Băluță a vorbit cu GdS despre prima experiență sub tricolor.
Fotbalistul echipei CS Universitatea Craiova a admis că s-a integrat repede în lot, ajutat și de colegul de cameră Andrei Ivan, celălalt component al grupării din Bănie convocat, și a precizat că îi place foarte mult stilul de lucru al selecționerului german Christoph Daum.
„Atmosfera de la lot e frumoasă, m-am integrat repede în lot, asta pentru că sunt coleg de cameră și cu Ivan, mi-a fost mai ușor. Îmi place mult cum lucrează domnul Daum, e profesionist. Antrenamentele sunt grele, dar sunt frumoase și complexe, de aceea durează foarte mult. Dar se merită, pentru că e altceva, alt nivel. O ședință de pregătirea durează lejer două ore. La început ne-a ținut și două ore și jumătate. Acum le-a mai scurtat, pentru că se apropie meciul. Îmi doresc foarte mult să devin un obișnuit al naționalei și o să muncesc din greu pentru asta“, a spus Băluță, pentru GdS.
Întrebat despre meciul cu Polonia, programat sâmbătă, de la ora 21.45, la Varșovia, din grupa E a preliminariilor CM din 2018, Alex Băluță a spus că și-ar dori foarte mult să bifeze câteva minute: „O să fie un meci foarte greu cu Polonia, dar noi trebuie să credem în forțele noastre și sperăm să facem o partidă memorabilă și să câștigăm. Sunt optimist, sper să mă și bage în teren la Varșovia, să arăt și eu ce pot. Dacă nu intru cu Polonia, în amicalul cu Chile (programat marți, de la ora 21.00, pe Arena din Cluj – n.r.) sigur o să joc. Ar fi extraordinar să joc și eu, și Andrei, contra Poloniei, dar e greu“.
Echipa de club a trecut, pentru moment, pe plan secund

Cât despre CS Universitatea Craiova, Alex Băluță va ajunge ceva mai târziu în cantonamentul alb-albaștrilor din Austria, care va începe miercuri, 14 iunie.
„O să mă duc în Austria după băieți, în cantonament. O să ajung acolo pe 18 sau pe 19 iunie, pentru că ei pleacă miercuri, exact când încheiem și noi acțiunea naționalei și voi avea și eu o scurtă pauză. Nu știu ce o să fie la echipă. Sunt puțin curios cum va fi cu noul staff tehnic, dar nu vreau să mă gândesc deocamdată la echipa de club. Sunt aici și vreau să fac o treabă bună la națională, apoi o să-mi stabilesc și eu obiectivele în ceea ce privește CS Universitatea Craiova“, a subliniat Băluță, pentru GdS.
Brigadă franceză la Varșovia
Partida Polonia – România, din cadrul etapei a 6-a din grupa E a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018, va fi arbitrată de o brigadă franceză, avându-l central pe Ruddy Buquet, la cele două linii de Frederic Cano şi Guillaume Debart, rezervă fiind Nicolas Rainville.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS