5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii vor să producă surpriza în Polonia

Tricolorii vor să producă surpriza în Polonia

Naționala României întâlnește sâmbătă, la Varşovia, de la ora 21.45, reprezentativa Poloniei, liderul grupei E a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018 și tricolorii, chiar dacă știu că misiunea nu va fi ușoară, își păstrează optimismul.
„Suntem conştienţi că vom avea un meci foarte greu la Varșovia. Am văzut la Bucureşti cât de buni sunt, dar eu şi colegii mei avem încredere că vom face o partidă bună acolo. Cred că important e ca fiecare dintre noi să dea maximum, să facă un efort dublu, pentru a micşora diferenţa de valoare dintre cele două echipe. Am făcut vizionare despre Polonia, am văzut meciul cu Armenia, iar la 1-1, armenii au ratat două ocazii. Cred că şi noi avem şanse să câştigăm acolo, trebuie să credem asta. Nici Polonia nu e campioană europeană sau mondială. E o echipă bună, am simţit-o pe pielea noastră la Bucureşti (în tur a fost 3-0 pentru leși – n.r.), dar vom încerca să luăm puncte acolo“, a afirmat mijlocașul Alexandru Chipciu (foto, în galben), într-o conferinţă de presă.
„Nu îmi place să fac calcule, dar e un lucru clar: dacă vom pierde în Polonia nu vom mai avea şanse la calificare. Şi la egal va fi foarte greu. Locul doi din grupa noastră e unul dintre locurile care nu au aşa multe puncte. Dar, chiar şi aşa, nu trebuie să mergem acolo şi să ne aruncăm cu toată echipa, pentru că Polonia joacă foarte bine pe contraatac“, a completat fotbalistul lui Anderlecht.

Daum, optimist

Selecționerul Christoph Daum are însă bătăi de cap din pricina fundaşului central Dragoş Grigore, care a suferit o leziune musculară la antrenamentul de ieri şi a devenit incert, dar cu toate astea rămâne optimist și nu se gândește la demisie.
„În primul rând noi ne gândim să câștigăm în Polonia. În ceea ce mă privește pe mine, dacă demisionez, acest fapt este un pas înainte pentru echipa națională a României? Jucătorii vor deveni mai valoroși sau vor apărea unii noi? Răspunsul este «nu». Problemele vor fi aceleași, însă trebuie să înțelegem că acesta este un proces, iar eu sunt onorat și pe deplin responsabil că fac parte din acest proces. Acest proces nu se va încheia în zece zile și nici în unul-doi ani, va dura câțiva ani“, a spus Daum.
La trei zile de la meciul cu Polonia, tricolorii vor întâlni la Cluj-Napoca, de la ora 21.00, selecţionata statului Chile, într-un meci amical.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS