12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Spînu a făcut bilanțul lui CSO Filiași

Florin Spînu a făcut bilanțul lui CSO Filiași

Florin Spînu crede că CSO Filiaşi putea mai mult în sezonul trecut (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Florin Spînu crede că CSO Filiaşi putea mai mult în sezonul trecut (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Președintele formației CSO Filiași, Florin Spînu, a făcut bilanțul echipei sale pentru sezonul recent încheiat. Conducătorul ocupantei poziției a 11-a din Liga a III-a, seria 3, a apreciat evoluția elevilor lui Florin Șoavă din prima parte a campionatului, dar a fost nemulțumit de retur, în care atât jocul, cât și rezultatele au oscilat, iar obiectivul, clasarea în primele șapte, nu a fost atins.
„A fost un final de sezon liniștit, dar nu pot să spun că sunt mulțumit de rezultatele din returul campionatului. În schimb, în prima parte, cu un pic mai mult noroc, puteam termina, chiar pe locul doi. În retur lotul a suferit câteva modificări, a plecat atacantul și totodată golgheterul seriei, Alex Fotescu, și băieții noștri nu au mai fost la fel de eficienți în fața porții, deși ocazii și-au creat destule la fiecare meci. Nu am avut omul de gol. O pierdere a fost și Daniel Bălașa din defensivă, asta din pricina unor probleme personale. La finalul turului eram una dintre echipele cu apărarea cea mai bună, cu foarte puține goluri primite, dar în retur povestea a fost cu totul alta. Norocul nostru a fost cu Sorin Mogoșanu, care este un portar de mare calitate și care ar putea să apere la Liga I fără probleme. Dacă ne aducem aminte, în primele trei etape din retur am luat atâtea goluri, 12, câte am primit în tot turul campionatului. Nu știu ce să cred, pentru că jucătorii, luați individual, au calitate, fapt demonstrat în jocurile din deplasare. Referitor la poziția din clasament, sunt total nemulțumit, pentru că obiectivul nostru era clasarea în primele șapte echipe“, a declarat Florin Spânu, în cadrul emisiunii „Repriza de Sud“, de la Alege TV.

Se testează „piața“ pentru promovare

La CSO Filiași se fac calcule în prezent, reprezentanții autorităților locale și cei ai echipei ar forța promovarea în Liga a II-a în noul sezon, dar înainte de a fixa obiectivul vor să știe exact ce sacrificii financiare trebuie să facă atât pentru salt, cât și pentru menținerea în eșalonul superior.
„Odată cu terminarea campionatului trebuie să pregătim deja viitoarea ediție și urmează să creionăm lista cu jucătorii doriți, să vedem unde ne vom pregăti și unde vom juca. Am avut o ședință cu antrenorul Florin Șoavă și cu domnul primar Costeluș Gheorghe și am dezbătut problemele echipei. Avem gânduri mari cu această echipă, ne gândim chiar și la o promovare și urmează să prezint eu costurile pentru următorul campionat pentru a promova, inclusiv costurile cu ceea ce înseamnă Liga a II-a. Până pe 15 iunie vom ști, cu siguranță, care va fi obiectivul nostru și ce avem de făcut“, a afirmat conducătorul grupării doljene.
Florin Spânu a vorbit cu optimism și despre baza sportivă din Filiași, cunoscut fiind faptul că echipa CSO a jucat în ultimele trei sezoane departe de oraș, la Braloștița și pe stadionul „Chimia“ din Ișalnița: „Proiectul stadionului nostru din Filiași este gata și urmează să intre la licitație. În prima fază o să avem 1.500 de locuri pe scaune. Clădirea cu vestiarele este gata, mai trebuie decât să o mobilăm. Am putea să jucăm din toamnă acasă, dar pentru asta trebuie să se pună rulouri de gazon, ceea ce ar fi extraordinar, dar să vedem ce decizie se va lua. Dacă se va merge pe ideea însămânțării, probabil că o să jucăm turul în exil, iar returul acasă. Ne dorim din suflet să jucăm în fața suporterilor noștri. La un joc acasă, la Filiași, am avea, cu siguranță, peste o mie de spectatori“.

„Vom încerca să plătim performanța“

Florin Spînu a vorbit și despre capitolul plecări/veniri, punctând că lotul nu va suferi modificări majore și că va fi schimbată grila de salarizare.
„Schimbări majore în lot nu vor fi. Patru-cinci jucători nu vor mai face parte din lot, iar în locul lor vor fi aduși fotbaliști cu experiență, seniori, pe toate compartimentele. Vizăm doi fundași centrali, un coordonator de joc, doi atacanți și un portar, pentru că Mogoșanu are nevoie de o concurență. Juniorul nostru, Sorin Munteanu, o să fie al treilea portar și ușor-ușor va face și el pasul către echipa mare. În rest, lotul va rămâne același și tinerii pe care îi avem vor face pasul mai sus, cu siguranță. Am luat deja legătura cu câțiva conducători de la Liga a II-a în privința unor jucători buni, urmând să le asigurăm cazare și masă celor pe care îi vom coopta. Contractul lui Florin Șoavă a expirat, la fel și înțelegerile celor pe care i-am adus în iarnă. Nu cred că sunt probleme în privința lui Florin Șoavă. Din jucători, doar cu doi vom renegocia contractele, Bogdanovici și Mogoșanu. Florin a spus că are nevoie de 18 jucători, plus doi portari, dar vom avea un lot de 22 pentru că în timpul campionatului intervin accidentări, suspendări și trebuie să existe soluții pe banca de rezerve. Dacă ai ca obiectiv promovarea, automat trebuie să ai și pe cine te baza. Ni se cer rezultate și nu se mai merge ca până acum. Vor fi schimbări inclusiv în sistemul de salarizare. Vom încerca să plătim performanța, nicidecum poziția unui jucător care nu evoluează și își ia banii normal. Probabil că vom fixa un salariu, iar apoi se va trece la pachete de patru jocuri. Dacă se va îndeplini numărul de puncte din pachetul respectiv, facem plata pe luna respectivă“, a încheiat Florin Spînu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS