10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVanesa Balaci s-a întors cu bronz de la turci

Vanesa Balaci s-a întors cu bronz de la turci

La o săptămână de când urca de patru ori pe podium la Campionatul Național Școlar, atleta craioveană Vanessa Balaci (foto dreapta) a obținut weekendul trecut prima sa medalie internațională. Eleva lui Nicușor Bugiulescu (foto stânga) a obținut medalie de bronz la Campionatul Balcanic rezervat juniorilor 2.
Competiția a avut loc în Istanbul, Turcia, iar sportiva legitimată la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ și CS Universitatea Craiova a urcat pe podium în proba de 100 de metri. Vanessa a avut în finală timpul 12.54, fiind devansată de o sârboiacă, Ivana Ilic, care a parcurs cei 100 metri în 12.42, iar câștigătoare a fost o atletă din Armenia, Chiloyan Gayane (12.28). În semifinale, craioveanca alergase 12.50.
„Inițial ne-a luat prin surprindere selecția pentru această balcaniadă, venită pe ultima sută de metri. Nu ne gândeam chiar la medalie, pentru că ea acum se concentrează pe proba de 200 de metri, la care a obținut calificarea pentru FOTE și Campionatul Mondial. Dar, la Istanbul, a fost în formă, motivată, și-a simțit adversarele și a reușit să obțină un loc trei. Putea să-și îmbunătățească recordul personal, care este 2.40, dar vântul s-a opus. A bătut cu -3 în semifinale și cu -2,7 în finală. A fost prima ei ieșire internațională și i-a adus prima medalie. De altfel, și delegația României a avut o prestație foarte bună. Obiectivul era de zece medalii și am luat 17“, a spus ieri antrenorul Nicușor Bugiulescu pentru GdS.
Vanessa Balaci a făcut parte și din ștafeta României de 4×100 m, clasată pe locul patru. Acum, sprintera din Bănie se antrenează pentru Campionatul Național rezervat juniorilor 2.

Acum, sprintera din Bănie se antrenează pentru Campionatul Național rezervat juniorilor 2, care va fi pe 20 iunie, și așteaptă decizia oficială de participare la Campionatul Mondial din Kenya, din luna iulie. Tot în iulie, alergătoarea olteană va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS