10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPuștii lui Mogoșanu le-au pus gând rău dinamoviștilor

Puștii lui Mogoșanu le-au pus gând rău dinamoviștilor

Craiova poate fi campioană națională la fotbal anul acesta, iar performanța poate veni de la juniorii sub 17 ani ai CS Universitatea. După un parcurs excelent în campionatul regulat de la Liga Elitelor, puștii lui Daniel Mogoșanu au dat-o la o parte în semifinale pe UTA Bătrâna Doamnă și se pregătesc intens de marea finală, programată vineri, de la ora 13.00, pe stadionul „Juventus“ din Capitală. Pe lângă presiunea exercitată de trofeul pentru care s-a muncit asiduu un an, importanța este amplificată și de faptul că oponentă este Dinamo 1948 București. „Speranțele“ Băniei, crescute în spiritul alb-albastru, nu concep să plece privirile în fața marilor rivali, mai ales că aceștia au încheiat campionatul regulat pe primul loc doar grație rezultatelor directe, în speță 2-3 pe stadionul „Aripile“, respectiv 2-2 în fieful „câinilor“.

„A venit timpul să câștigăm finala națională!“

Căpitanul echipei U17 a CS Universitatea Craiova, Raul Constantinescu, are trei finale naționale disputate până acum, dar nu a reușit să ridice trofeul, iar asta îl ambiționează și mai tare în lupta cu dinamoviștii.
„Cu grupul acesta de jucători am fost în trei finale. De fiecare dacă am pierdut. A venit timpul să câștigăm! Care sunt atuurile noastre? În primul rând, avem un antrenor foarte bun. Ne-a învățat lucruri noi, poziționare, stăm mult mai bine în teren. În plus, față de anii anteriori, acum avem condiții excelente de pregătire. Alt avantaj e faptul că suntem un grup unit, jucăm împreună de foarte mult timp. Din vechea gardă este Bobonete, Nițuică, Sima, eu, Vadasis, Nichifor, Gârbiță, Șerban, Dobre, iar băieții care au venit pe parcurs au adus un plus. Este rivalitatea maximă pentru orice craiovean. Și, implicit, bucuria supremă: să bați Dinamo și într-o finală“, a spus Raul Constantinescu. „Sunt convins că, dacă vom avea suporterii lângă noi, vom câștiga. Așa s-a întâmplat și în semifinale, când ne-au împins de la spate și am întors rezultatul. Ne dorim să vină în număr cât mai mare, pentru că suporterii înseamnă totul! Ne dau încredere, iar mental, în astfel de meciuri, e important să fii superior adversarului“, a completat liderul grupului de la Under 17.

Mihăilă: Îmi doresc să lupt contra lui Dinamo pentru titlu în prima ligă

Așa cum spunea Raul Constantinescu, jucătorii care au completat lotul Craiovei pe parcurs au adus un plus echipei. Unul dintre aceștia este Valentin Mihăilă, jucător originar din Finta (Târgoviște), care a fost adus în Bănie de Silviu Bogdan și și-a câștigat rapid locul în formula start.
„Am fost remarcat la Turneul „Ion Oblemenco“ de la Corabia, când am ieșit golgheter alături de Jovan Markovic, fiecare cu șapte goluri. Chiar în finală am marcat contra Craiovei din foarfecă. Maniera în care am jucat atunci m-a adus aici. M-am adaptat repede, am găsit terenuri bune, condiții excelente, coechipieri fantastici și oameni minunați“, a explicat omul care a întors soarta meciului tur al semifinalei cu UTA: „A fost victoria echipei, nu puteam să fac nimic fără băieți. Toți am luptat în teren și am ajuns aici după un campionat lung și foarte greu. Am ajuns aici și datorită antrenorului. Firesc ar fi să câștigăm finala. După un parcurs așa bun ar fi păcat să nu aducem trofeul în Bănie. Dar visul meu cel mare este să înving Dinamo în Liga I, într-un meci cu titlu pe masă. Să fie pe ”Oblemenco”, pe stadionul cel nou, iar eu să dau pasa decisivă sau să marchez. Sper să mi se împlinească în doi-trei ani“, a subliniat Mihăilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS