12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNu merg la turneul de baraj

Nu merg la turneul de baraj

Handbaliștii de la CS Universitatea Craiova, antrenați de Costin Dumitrescu și Cătălin Popescu, nu vor participa la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Națională. Decizia a fost luată ieri de către conducerea clubului și a fost comunicată Federației Române de Handbal. Pavel Badea, directorul clubului din Bănie, a spus că s-au luat în calcul mai multe aspecte. „Nu vorbim doar de cheltuielile pe care ar fi trebuit să le facem pentru participarea la turneu, aproximativ 15.000 de lei, ci despre oportunitatea participării la acest turneu, despre un plan de dezvoltare. Avem o echipă tânără, care a reușit o performanță frumoasă anul acesta, și nu am vrea să le tăiem aripile acestor copii. Șansele de promovare ar fi extrem de mici. Unele echipe de la acest turneu au jucători cu salarii între 2.000 și 4.000 de euro, iar noi le oferim 700 de lei. Avem și ceva jucători accidentați în lot și nu am vrea să îi forțăm. Chiar dacă am promova, nu am avea bugetul necesar pentru prima divizie. Poate la anul vom câștiga seria în liga a doua, vom promova direct în Liga Națională și poate vom primi sprijin de la municipalitate“, a explicat Pavel Badea pentru GdS.

„Sufletește ne-am fi dorit să mergem, dar gândind rațional decizia de a nu merge la turneul este una corectă. Eu mai am la activ două promovări cu Caracalul și știu cât de greu este să te chinui în prima ligă fără bani. Avem și câțiva băieți accidentați pe care am dori să-i avem apți înainte de sezonul următor”, a explicat antrenorul principal Costin Dumitrescu.

CS Universitatea a încheiat sezonul Diviziei A, seria B, pe locul trei, cu 42 de puncte (13 victorii, 3 egaluri, 5 înfrângeri). Locul întâi a fost ocupat de CS Minaur Baia Mare, iar pe locul secund s-a clasat CSM Oradea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS