14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliștii din Băilești au ajuns la turneul final fără înfrângere

Handbaliștii din Băilești au ajuns la turneul final fără înfrângere

Handbaliştii de la CSM Progresul Băileşti încearcă să obţină o medalie şi la juniori 2 (Foto: Arhiva GdS)
Handbaliştii de la CSM Progresul Băileşti încearcă să obţină o medalie şi la juniori 2 (Foto: Arhiva GdS)

O echipă de handbal din orașul lui Amza Pellea, Băilești, realizează performanțe notabile an de an. În acest sezon, componenții formației CSM Progresul Băilești s-au calificat la turneul final al Campionatului Național rezervat juniorilor 2 fără să înregistreze nici o înfrângere. Sportivii antrenați de Ioana Lupu vor lupta luna viitoare pentru o nouă medalie la turneul final, la care participă cele mai bune opt echipe din țară. Deocamdată nu se știe orașul care va găzdui turneul, care ar trebui se dispute în perioada 13-18 iunie.
Această generaţie de handbaliști, ajunsă acum la juniori II, a obţinut în trecut locul patru la minihandbal, apoi medalie de bronz la juniori IV, iar acum doi ani a devenit vicecampioană naţională la juniori III. În iunie va încerca să urce din nou pe podium.

23 de victorii și un egal

Parcursul jucătorilor băi­leșteni în acest sezon a fost unul aproape perfect. Victorii pe linie în cele 18 partide din grupa E, trei succese la turneul semifinal 1 și altele două la turneul semifinal 2, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Turda. Această serie de invincibilitate a fost întreruptă duminică, în ultimul joc din cadrul turneului de la Turda, atunci când oltenii au remizat, scor 31-31, cu HC Adrian Petrea Reșița.
Tot acolo, oltenii au învins LPS Roman (scor 36-23) și LPS Banatul Timișoara (38-23).

Ioana Lupu, îngrijorată din cauza accidentărilor

Antrenoarea Ioana Lupu se confruntă cu probleme de lot înaintea turneului final
Antrenoarea Ioana Lupu se confruntă cu probleme de lot înaintea turneului final

Antrenoarea doljenilor, Ioana Lupu, se confruntă cu probleme de lot, din cauza accidentărilor. La turneul de la Turda, ea a avut la dispoziție numai zece jucători, dintre care doi portari. Acum încearcă să-i recupereze pe cei accidentați, pentru a putea spera la o medalie. „La Turda am fost cu zece jucători, dintre care doi portari. Am jucat cu o rezervă. O accidentare dădea totul peste cap, nici nu vreau să mă mai gândesc la accidentări. Totuși, sunt mulțumită de cum au evoluat băieții acolo. Pentru mine este dificilă grupa de la turneul final, deoarece sunt într-un efectiv de jucători mult diminuat. Accidentările mă copleșesc. Am cinci jucători accidentați, dintre care trei de bază. Sper cu toată ființa mea să fie măcar 50 la sută recuperați până la turneu. Lucrez cu ei mai ușor, nu fac repaus total. Cu fizioterapie, masaj, unguente sper să-i repun pe picioare până la turneul final“, a spus cu amărăciune în glas inimoasa antrenoare.
Față de startul sezonului, lotul este mai subțire din punct de vedere numeric, după ce doi sportivi au părăsit echipa, iar altul nu a mai primit acceptul medicilor să mai joace, deoarece avea tensiunea mare. „Ianis Croitoru și Ștefan Boboc s-au retras înainte de turneul de la Alexandria. Și-au exprimat dorința de a nu mai fi componenții echipei. În plus, pe portarul Constantin Nica nu îl mai pot folosi, pentru că îi persistă tensiunea 18 cu 8 și nu îmi dau voie medicii“, a explicat Ioana Lupu.
Lotul formației CSM Progresul Băilești cuprinde jucătorii: Sorin Coadălată, Cătălin Corlăţeanu-Oprişescu, Cristian Bivolan, Vlad Firan, Ştefan Coconoiu, Andrei Mitu, Vlad Gruia, Denis Gavrilă, Andrei Firţulescu, Daniel Neacşu, Andrei Bota, Leonard Vulturu, David Popescu.

Duinea: Joacă numai de plăcere, nu există presiune

În una dintre cele două grupe de la turneul final, băileștenii vor întâlni echipele CSS Odorhei, CS Sighișoara și ACH Potaisa Turda. Primele clasate în această grupă se vor califica în semifinale. Florin Duinea, directorul clubului CSM Progresul Băilești, speră că această generație bună de jucători va urca pe podium și la juniori 2, dar totodată a punctat că nu pune nimeni presiune pe ei și asta a dus la obținerea rezultatelor bune în trecut. „Pe de-o parte, ne așteptam la calificarea la turneul final. Într-un fel, ne obligau și rezultatele din anii trecuți. Este o generație de copii minunați. Sperăm să ne clasăm cât mai sus la turneul final, dacă se poate să luăm medalie. Ar fi o continuitate a rezultatelor din anii trecuți. La Băilești se joacă numai de plăcere, nu există presiune, poate și de asta apar rezultatele. Sportivii au tot ce au nevoie, echipament, mâncare, transport, cazare, ce se poate oferi pentru nivelul lor de vârstă“, a spus Duinea pentru GdS.

Au echipă calificată și la Festivalul Național de Minihandbal

Clubul băileștean a înscris în acest sezon și o echipă masculină la minihandbal. Micuții, antrenați de Ioana Lupu, par să le calce pe urme colegilor mai mari. Ei au reușit să se califice la Festivalul Național de Minihandbal, care va avea loc la Vaslui, în perioada 31 mai – 4 iunie, cu participarea celor mai bune 16 formații din țară. Conform regulamentului, va fi un turneu în care nu va conta scorul și nu se va face clasament. „Ne-am clasat pe locul doi la Euroregiune, pe locul trei la turneul semifinal de la Reșița, iar acum mergem la turneul final. Suntem la prima participare, am copii de clasa a doua, a treia și a patra. Tot la turneul final va mai merge o echipă din Oltenia, Caracal“, a adăugat antrenoarea Ioana Lupu. Lotul de minihandbal cuprinde jucătorii: Mihai Pădureanu, David Troanță, Eduard Pirlogea, Alex Aniți, Andrei Marcu, Darius Colan, Denis Ristea, Robert Moțățăianu, Alex Totora, Cosmin Colan, Rareș Ionescu, Răzvan Mitrache, Mihnea Vădeanu, Laurențiu Matei, Ricardo Matei și Alexandru Albu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS