17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportComitetul Executiv al FRF a respins cererea de omologare a clasamentului play-off-ului Ligii 1

Comitetul Executiv al FRF a respins cererea de omologare a clasamentului play-off-ului Ligii 1

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a respins, vineri, cererea LPF de omologare a clasamentului play-off-ului înaintea finalului play-out-ului Ligii I, fapt care micșorează șansele clubului FCSB de a contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne titlul câștigat de FC Viitorul, au declarat, pentru Agerpres, surse din cadrul federației.
Omologarea clasamentului final al Ligii I, ediția 2016-2017, va avea loc într-o ședință a Comitetului Executiv al FRF programată în data de 5 iunie.
În cadrul ședinței de vineri de la Casa Fotbalului, reprezentanții FCSB și FC Viitorul și-au expus punctele de vedere referitor la omologarea clasamentului play-off-ului, înaintea încheierii sezonului competițional.
Gruparea FCSB dorea omologarea clasamentului play-off-ului înainte de finalul play-out-ului pentru ca litigiul să poată fi înaintat în timp util la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
Echipa FCSB a pierdut titlul de campioană în ediția 2016-2017 a Ligii I în fața echipei FC Viitorul Constanța. FC Viitorul a încheiat cu același număr de puncte în clasament ca FCSB, 44, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câștigând cu 3-1 pe teren propriu și remizând la București, 1-1.
Conducerea FCSB contestă câștigarea titlului de către FC Viitorul deoarece susține că Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) prevede faptul că în calculul punctelor obținute în meciurile directe cu gruparea din Ovidiu se iau toate cele patru partide disputate în sezonul 2016-2017 și nu doar meciurile din play-off, așa cum menționează LPF. Finanțatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a anunțat, la 13 mai, că formația sa este campioană, deși LPF a decernat titlul echipei FC Viitorul, precizând că va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a se face dreptate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS