6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / "Diavolii" şi-au adjudecat trofeul Ligii Europa

Fotbal / „Diavolii” şi-au adjudecat trofeul Ligii Europa

Formația britanică Manchester United a obținut trofeul Ligii Europa, ediția 2016/2017, după ce s-a impus ieri seară, pe „Friends Arena” din Stockholm (Suedia), cu 2-0, în finala competiției susținută în compania echipei olandeze Ajax Amsterdam. Golurile „diavolilor roşii” au fost marcate de Pogba (’18) şi Mkhitaryan (’48).

Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sanchez, De Ligt, Riedelwad (’80, de Jong) – Klaassen, Schone (’70, Van de Beek), Ziyech – Traore, Dolberg (’62, Campos), Younes. Antrenor: P. Bosz.

Manchester United: Romero – Valencia, Smalling, Blind, Darmian – Herrera – Mata (’90, Rooney), Fellaini, Pogba, Mkhitaryan (’74, Lingard) – Rashford (’84, Martial). Antrenor: Jose Mourinho.

Cartonaşe galbene: Veltman, Riedelwad, Younes / Mata, Fellaini, Mkhitaryan.

A arbitrat: D. Skomina (Slovenia).

Manchester United va juca Supercupa Europei cu câștigătoarea Ligii Campionilor, care se va decide pe 3 iunie, la Cardiff, pentru trofeu luptând Real Madrid și Juventus Torino.

Mourinho: Poeții nu câștigă multe trofee

Antrenorul echipei Manchester United, portughezul Jose Mourinho, s-a bucurat enorm pentru cucerirea trofeului Ligii Europa și, în stilu-i caracteristic, nu a ezitat să-și „înțepe” rivalii.
„Sunt mulți poeți în fotbal, dar poeții nu câștigă multe trofee. Este finalul unui sezon foarte dificil. Însă, un sezon foarte, foarte bun”, a declarat tehnicianul lusitan, care a făcut din United al cincilea club din istorie care câștigă cele trei trofee europene intercluburi (Cupa Campionilor Europeni/Champions League, Cupa Cupelor, Cupa UEFA/Europa League), după Juventus, Ajax, Bayern Munchen și Chelsea.
În primul său sezon la Manchester United, José Mourinho, foarte criticat pentru evoluțiile echipei, a câștigat Europa League, Cupa Ligii engleze și Community Shield (Supercupa Angliei), la care se adaugă calificarea în grupele Ligii Campionilor, în ciuda clasării pe locul șase în Premier League.
Mourinho a comentat cinic desfășurarea finalei Europa League: „Știam că suntem mai buni decât ei și am profitat de slăbiciunile lor”.

Bosz: Avem încă de învățat

De partea cealaltă, tehnicianul formației Ajax Amsterdam, Peter Bosz, a afirmat că tinerii săi jucători (media de vârstă a lotului olandez fiind de 22 de ani – n.r.) mai au de învățat.
„A fost dificil pentru noi în fața unei echipe așa de bine organizate. Nu am fost destul de buni în seara aceasta. Felicitări lui Manchester United. Noi avem încă de învățat. Pentru a câștiga finale, trebuie să le fi mai jucat. Jucătorii mei au învățat mult din această finală. Totul a fost nou pentru ei. Vom fi mai puternici sezonul viitor dacă păstrăm echipa, e sigur asta”, a subliniat tehnicianul batav, citat de Agerpres.
Peter Bosz s-a referit și la impactul emoțiilor după atentatul de la Manchester: „Cred că a avut un rol important. S-a vorbit mult, presa a discutat mult despre asta. Asta a afectat cele două echipe. Dar când joci o finală, trebuie să uiți și să joci la victorie”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS