6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDevis Mangia: Sper să fac o figură frumoasă la Craiova

Devis Mangia: Sper să fac o figură frumoasă la Craiova

Devis Mangia vine încrezător la CS Universitatea Craiova
Devis Mangia vine încrezător la CS Universitatea Craiova

Noul antrenor al Craiovei, Devis Mangia, se simte pre­gătit pentru o experiență în România și consideră că poate face o figură frumoasă cu CS Universitatea în noul sezon competițional.
„Sunt o persoană căreia nu îi place să dea declaraţii măreţe, prefer să vorbesc prin muncă, prin ceea ce reuşesc să fac pe teren. Sper să fac o figură frumoasă la Craiova. Am venit pentru a antrena, dar şi pentru a mai învăţa, pentru a cunoaşte şi a experimenta lucruri noi. Sunt convins că în România sunt lucruri interesante, iar fotbalul de aici are toate şansele să se ridice pentru că am văzut mulţi jucători tineri extrem de talentaţi. În carierea mea am avut şansa să antrenez şi câţiva jucători români precum Adrian Stoian (Bari) şi Alex Pena (jucători crescuți de Academia «Gică Popescu» – n.r.), însă nu am intrat prea mult în detalii despre România. Acum, când mi s-a oferit şansa să vin şi să antrenez în România, am vizitat Bucureştiul, Craiova şi alte câteva locuri şi am rămas profund impresionat. Nu cred că îmi va fi atât de greu să mă acomodez, pentru că iubita mea ar putea să vină la mine. În plus, în staff avem şi câţiva italieni şi mai cunosc câteva persoane, am toată încrederea că aş putea să mă acomodez foarte repede. Această mutare se potriveşte perfect cu ceea ce gândeam eu la începutul carierei mele de antrenor. Am vorbit cu preşedintele şi cu oamenii de aici, mi-a plăcut proiectul lor şi am venit cu mult entuziasm“, a declarat Mangia, pentru prosport.ro.

Pe 12 iunie se reiau pregătirile

Italianului nu-i plac vorbele, ci faptele și și-a creionat deja planul de pregătire din această vară.
„Pe 12 iunie avem reunirea lotului, iar pe 15 se pleacă în Austria. Nu avem prea mult timp de pregătire, de aceea trebuie să fim foarte concentraţi pe muncă, pe 16-17 iulie începe noul campionat, însă pe 13 iulie sunt preliminariile din Liga Europa. Am emoții, pentru că aceasta este prima mea experienţă în străinătate. Sunt curios să descopăr ce îmi va oferi fotbalul din România şi, în plus, experienţa din Europa League este importantă pentru că este aparte. Am avut şansa cu echipa naţională U21 a Italiei să joc la Euro U21, dar nu este acelaşi lucru, este altceva cu echipele de club. Atunci când am vorbit cu preşedintele Craiovei, acesta m-a întrebat care este viziunea mea asupra jocului şi care este stilul meu ca antrenor, obiectivele pe care le am şi cum aş putea să fac astfel încât suporterii să fie mereu aproape de echipă. De obicei, când antrenorii sunt întrebaţi de mentalitatea lor, toţi spun că vor să joace un fotbal ofensiv, dar eu prefer să nu vorbesc prea mult, ci să las timpul să decidă dacă vom reuşi să facem asta. Eu nu am auzit un antrenor care să spună că nu vrea un fotbal ofensiv, ci defensiv, însă de vorbit e uşor, trebuie să se şi concretizeze, aşa că eu prefer să muncesc şi să sper ca ideile pe care le am să le putem pune şi în practică. Din punctul meu de vedere, sunt foarte multe detalii care determină performanţa, iar principalul este ca toţi să luptăm pentru acelaşi lucru. Îmi doresc să reuşesc să duc Craiova pe o pantă ascendentă“, a spus Mangia, punctând că nu cunoaște prea bine lotul alb-albastru: „Am văzut câteva meciuri, doar atât. Din punctul meu de vedere, era o chestiune de respect, având în vedere că ei aveau un antrenor şi erau în plină competiţie, eu nu am vrut să mă implic mai mult decât era cazul“.
Devis Mangia, admirator al celebrului antrenor Arrigo Sacchi, s-a arătat încântat de faptul că noua sa echipă va evolua pe un stadion nou: „Am văzut stadionul din exterior, este incredibil de frumos. De afară mi se pare că este «Allianz Arena» din Munchen. Pe lângă asta, un lucru foarte important este că oficialii CS Universitatea muncesc foarte mult nu doar la îmbunătăţirea lotului sau aducerea unui nou antrenor, ci şi la tot ceea ce înseamnă un club de fotbal profesionist. Am văzut un model asemănător în Italia, echipa care a făcut un pas uriaş în ceea ce priveşte calitatea ei a fost chiar campioana şi finalista Ligii Campionilor, Juventus. Gândiţi-vă că în urmă cu zece ani, Juventus era în Serie B, iar acum este cea mai bună din Italia şi e la un pas să domine şi Europa“.

Începe „curățenia“ în lot

Oficialii CS Universitatea Craiova sunt deciși să înceteze colaborarea cu patru jucători, nefiind mulțumiți de randamentul avut începând din iarna trecută, când au fost aduși în Bănie. Este vorba despre portarul Pedro Mingote, fundașii Alexandre Jean-Luc Barthe și Bogdan Bucurică și atacantul Nusmir Fajic. La capitolul despărțiri poate fi trecut și Filip Jazvic, căruia i-a expirat deja contractul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS