10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAjax și United luptă pentru trofeul Ligii Europa

Ajax și United luptă pentru trofeul Ligii Europa

Formațiile Ajax Amsterdam și Manchester United se vor întâlni astăzi, de la ora 21.45 (Pro TV), în finala Ligii Europa, găzduită de „Friends Arena” din Stockholm.
Ajax şi-a început sezonul european în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, pe ruta noncampioanelor. A eliminat-o în dublă manşă pe PAOK Salonic, după 1-1 şi 2-1, dar apoi a fost scoasă din competiție în play-off de ruşii de la FK Rostov, după 1-1 şi 1-4. „Lăncierii“ au mers direct în grupele Ligii Europa, fază a competiţiei în care a intrat şi Manchester United. În drumul spre finală, olandezii au încheiat grupa G pe primul loc, strângând 14 puncte în confruntările cu Celta Vigo, Standard Liege și Panathinaikos Atena. În 16-imi, Ajax a eliminat-o pe Legia Varșovia cu 1-0 la „general“, în optimi a depășit-o pe FC Copenhaga cu 3-2 la „general“, victima din „sferturi“ i-a fost Schalke, scor 4-3 la „general“, iar în semifinale s-a impus greu în fața francezilor de la Lyon, după o victorie cu 4-1 acasă și o înfrângere cu 1-3 în deplasare.
La rândul său, Manchester United a terminat pe locul doi în grupa A, cu 12 puncte, după Fenerbahce (13), dar înaintea lui Feyenoord (7) și Zorya (2). Trupa lui Jose Mourinho a eliminat apoi pe St. Ettiene în 16-imi (4-0 la „general“), FK Rostov în optimi (2-1 la „general“), Anderlecht în sferturi (3-2 la „general“) și Celta Vigo în semifinale, după o victorie „scurtă“, 1-0, în Spania și o remiză, 1-1, în Anglia.
Partida din capitala Suediei va fi arbitrată de o brigadă din Slovenia, compusă din centralul Damir Skomina, asistenții Jure Praprotnik și Robert Vukan, adiționalii Matej Jug și Slavko Vinčić și „rezerva“ Gianluca Rocchi (Italia).

Cristi Chivu, observator tehnic al UEFA la finală

Fostul internațional român Cristian Chivu va îndeplini rolul de observator tehnic din partea Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) la finala Ligii Europa din această seară.
„Ca un fundaș puternic, Chivu a urcat înălțimi considerabile. În acest sezon, UEFA i-a oferit șansa de a-și spori și mai mult cunoștințele despre joc, lucrând ca observator tehnic. Prima sa campanie în acest nou rol culminează cu ocuparea unui scaun de observator la finala de miercuri a UEFA Liga Europa”, se precizează într-un material publicat pe site-ul UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS