13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVine Mangia! Aduce magia? UPDATE: Clubul a confirmat numirea italianului

Vine Mangia! Aduce magia? UPDATE: Clubul a confirmat numirea italianului

Devis Mangia urmează să semneze cu gruparea din Bănie şi va fi prezentat în curând
Devis Mangia urmează să semneze cu gruparea din Bănie şi va fi prezentat în curând

La Craiova s-a trecut ușor peste plecarea lui Gigi Mulțescu, deși tehnicianul de 65 de ani are multe merite în propulsarea CS Universitatea pe locul cinci în sezonul recent încheiat, încununat și cu o participare în preliminariile Ligii Europa. La sfârșitul săptămânii trecute, jucătorii și vechiul staff tehnic au fost convocați de către acționari la o masă în apropierea Băniei, cu toții sărbătorind finalul unui an greu. În paralel, în aceste zile s-au dus negocieri cu italianul Devis Mangia, care a acceptat să preia gruparea din Bănie, încântat fiind de faptul că noua sa echipă va evolua în cupele europene. Fostul antrenor al echipelor Varese (2004-2007), Tritium (2007–2008), Ivrea (2008–2009), Valenzana (2009–2010), Palermo (2011), Italia U21 (2012–2013), Spezia (2013–2014), Bari (2014) și Ascoli (2015–2016) va semna un contract valabil un an, cu opțiune de prelungire, cu CS Universitatea Craiova. Salariul tehnicianului de 42 de ani este de 10.000 de euro pe lună, italianul urmând să încaseze și unele bonusuri care sunt strict legate de performanță, oltenii dorind să încheie cât mai sus pe podium în viitoarea ediție de campionat.
Completarea staff-ului, o problemă

Dacă venirea lui Devis Mangia la Craiova este certă, el urmând să fie prezentat miercuri sau joi, o problemă rămâne completarea staff-ului, din vechea gardă a CS Universitatea rămânând antrenorul cu portarii, Cătălin Mulţescu, şi preparatorul fizic Cornel Blejan. În discuții pentru postul de secund a fost Paul Codrea, fost fotbalist în Seria A și vorbitor de limba italiană, dar acesta nu s-a mulțumit cu oferta financiară înaintată de olteni, considerând că serviciile sale au fost subevaluate, fiind un deținător de licență A. Asta le-a dat peste cap planurile conducătorilor olteni, care și-ar dori să completeze echipa tehnică tot cu un român licențiat, dacă nu chiar doi, care să știe italiană și să cunoască și metodele de pregătire din „Cizmă“ și totodată să urmărească atent ce se întâmplă la echipa secundă și la grupele de juniori. Este exclusă promovarea unuia dintre tehnicienii de la Centrul de copii și juniori, fiind posibil să apară mici modificări în curând.

Plecările fotbaliștilor, în funcție de veniri

Un capitol pe care suporterii craioveni și-l doresc tratat cu multă seriozitate de această dată este cel de plecări/veniri. Sursele GdS susțin că au fost discuții intense între Mangia și oficialii CS Universitatea și asta pentru că oltenii nu vor să plătească salarii de 20.000 de euro pentru „nu știu ce vedetă, care după trei-patru meciuri o lasă mai moale“. În momentul actual, salariile alb-albaștrilor nu depășesc 8.000 de euro, sunt puțini care ating și această sumă, și tot pe aici se vrea să fie remunerați și cei care vor veni. În privința transferurilor, oltenii așteaptă propuneri de la Devis Mangia, dar hotărârea este luată împreună cu conducătorii după mai multe evaluări, având și ei o listă cu fotbaliști pentru tehnician ce ar putea fi testați în prima perioadă de pregătire. În principiu nu vor fi aduși prea mulți fotbaliști, pentru că se dorește promovarea tinerilor din propria pepinieră, iar Mangia este un antrenor cunoscut pentru rezultatele avute cu jucătorii foarte tineri, acesta fiind atuul său în negocieri. De fapt, Mangia și-a arătat interesul față de juniori chiar sâmbătă, fiind prezent în tribune la meciul retur din semifinalele campionatului susținut de „elitele“ Under 17 ale CS Universitatea la Arad, în compania celor de la UTA Bătrâna Doamnă. La capitolul plecări, lucrurile sunt neclare acum. Lotul nu este numeros, nu mai sunt jucători importanți aflați la final de contract, majoritatea având înțelegeri pentru mai multe sezoane, iar din aceștia vor pleca doar dacă vor apărea oferte convenabile, dacă nu sunt pe placul antrenorului sau, bineînțeles, dacă pot fi înlocuiți cu ceva mai bun.

Update: Oficialii CS Universitatea Craiova au confirmat în această după amiază cele scrise de GdS, emițând pe site-ul oficial al clubului un comunicat în care este îi urează bun venis lui Devis Mangia. Într-un alt comunicat îi urează mult succes în carieră lui Gigi Mulțescu, antrenor care şi-a încheiat mandatul. Devis Mangia va fi prezentat fanilor în zilele următoare, tot atunci urmând să fie anunțat şi programul de pregătire din această vară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS