14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / S-a lăsat cu pa-pa la Craiova. Mulțescu și-a încheiat șederea la CS Universitatea

Fotbal / S-a lăsat cu pa-pa la Craiova. Mulțescu și-a încheiat șederea la CS Universitatea

Deși și-a pus lumea în cap prin decizia de a menaja unii jucători pentru returul semifinalei de Cupă în anumite meciuri și s-a pregătit mult timp pentru a întoarce soarta calificării, CS Univesitatea Craiova și-a dat cu stângul în dreptul în momentul în care a trebuit să treacă la fapte. Gruparea din Bănie a ratat calificarea în finala Cupei României, după ce a remizat, scor 0-0, la capătul unei evoluții foarte slabe, în confruntarea cu FC Voluntari, din returul semifinalei competiției, disputat pe stadionul „Concordia“ din Chiajna. Ilfovenii continuă lupta pentru trofeu grație victoriei cu 1-0 din tur, de la Severin, iar în 27 mai vor da piept cu Astra Giurgiu.

FC Voluntari: Balauru – Maftei, Balaur, Spahija, Cazan – C. Lazăr, Novac – Căpățână (67, Ivanovici), Marinescu, Popadiuc (79, G. Deac) – Ad. Bălan (75, Curelea). Antrenor: Claudiu Niculescu.

CS Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Screciu, Burlacu (84, Jazvic) – Gustavo, Zlatinski, R. Petre (82, Manea) – Băluță, Ivan, Măzărache (46, Fajic). Antrenor: Gigi Mulțescu.

Cartonașe galbene: C. Lazăr 54, Novac 62, Curelea 90+3 / Măzărache 21, Gustavo 88.

Au arbitrat: Marius Avram – Mircea Orbuleţ, Marius Nicoară – Lucian Rusandu.

Observatori: Florin Hincu, Adrian Mihalcea.

 

Jucătorii și-au prezentat scuzele

 

La finalul partidei, portarul Nicolai Calancea și atacantul Andrei Burlacu și-au cerut scuze suporterilor olteni pentru ratarea calificării în finala Cupei României.

„Vreau să-mi cer scuze față de suporteri, pentru că am făcut un meci să nu zic slab, dar nu am avut realizări în atac, nu am reușit să marcăm, deși am avut ocazii. Problema asta persistă din primele etape ale campionatului. Am ratat din toate pozițiile, din toate colțurile și nu pot să-mi explic cum facem asta. Dacă marcam 50% din ocaziile avute, acum ne băteam la campionat. Felicitări pentru Voluntari, dar păcat că nu au ieșit la joc și s-au baricadat în jumătatea lor. Am dominat total, dar fără rezultat“, a declarat Calancea.

„Mi-am dorit nespus de mult să-mi ajut echipa, de ce nu și cu un gol, dar din păcate neșansa și-a spus cuvântul. A fost o partidă dificilă, exact cum ne așteptam și ne cerem scuze suporterilor noștri pentru rezultat. Sperăm ca pe viitor să facem evoluții bune și să aducem trofee la Craiova“, a spus Burlacu.

 

Mulțescu a confirmat plecarea

 

Antrenorul Gigi Mulțescu a pus nereușita de ieri seară pe seama ratărilor și a lipsei unui lot competitiv, confirmând totodată faptul că nu și-a prelungit contractul cu CS Universitatea Craiova și că meciul cu Voluntari a fost ultimul la cârma echipei.

„Concluzia e una singură: am dominat două meciuri și am reușit să ne bătem singuri. În tur am luat un gol imposibil în ultimul minut, iar aici nu am reușit să materializăm ocaziile din prima repriză, niște ocazii incredibile. Cum vrei să câștigi cu o echipă care nu a făcut decât să se apere 80 de minute la Severin și vreo 94 aici, la Chiajna? Am avut ocazii, dar jucătorii pe care i-am avut în față nu au reușit să fie eficienți, să aibă mai multă precizie. Dacă sunt lovite greșit mingile respective, ce să faci? În final, din varii motive, am ajuns să avem un lot valoric și numeric foarte subțire. Am pierdut niște jucători accidentați, plus cei patru care au plecat… Nu-mi reproșez nimic legat de Acka, Madson, Kay și Rocha. Am făcut tot ce ținea de mine și chiar am insistat să-i păstrăm, cu toate că nu voiau să semneze prelungirile contractelor. Dar după aceea ei s-au comportat incorect și atunci a trebuit să luăm o decizie împreună cu conducerea și aceea a fost să-i scoatem din lot. Ei nu au mai vrut să revină și n-am mai putut nici să transferăm“, a spus Mulțescu.

„E final de colaborare în ceea ce mă privește. E o discuție mai amplă pe această temă și nu am nici timp și nici dispoziția necesară acum să vorbesc despre asta. Nu mai rămân la Craiova și asta e cel mai important. A fost o colaborare foarte bună, bazată pe respect, pe înțelegere, dar au fost două filozofii diferite. Eu am vrut mai mult, am zis că nu am timp să aștept, iar ei au dorit o construcție lentă, dar sigură. Era normal să tatoneze mai multe piste legat de postul de antrenor și nu sunt supărat“, a mai spus Mulțescu.

 

Șumudică nu vine, italianul Mangia este în prim plan

 

Deși mulți suporteri ai Craiovei și-ar fi dorit ca Marius Șumudică să-i ia locul lui Gigi Mulțescu, tehnicianul Astrei a afirmat ieri seară, după jocul de la Chiajna, pe care l-a urmărit din tribune, că nu se pune problema să vină la CS Universitatea.

„A fost o discuție cu Mihai Rotaru acum vreo patru luni, dar nimic concret. Nu se pune problema să vin la Craiova din vară. Sunt în discuții cu mai multe cluburi, dar nu am nici o ofertă concretă. Vreau să-mi iau o vacanță după finala Cupei și o să văd apoi încotro merg“, a spus Șumudică la Digi Sport.

Oficialii olteni par să se fi hotărât asupra lui Devis Mangia, italianul prezentat în GdS zilele trecute.

„Varianta italiană este în pole-position. Într-un final, săptămâna viitoare, cel mai probabil, va fi prezentat, după ce va fi semnat și după ce se va legitima cotractul cu noul antrenor. Că va fi varianta italiană sau va apărea în ultimul moment altcineva, asta rămâne de văzut“, a menționat președintele Marcel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS