3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Toma: Acum vine adevăratul spectacol la Craiova

Marius Toma: Acum vine adevăratul spectacol la Craiova

Celebra trupă americană de baschet demonstrativ Harlem Globetrotters va vizita România în perioada următoare, ea având programate spectacole în patru orașe, printre care şi Craiova. Cei cunoscuți drept „Magicienii baschetului“ vor avea spectacol în Sala Polivalentă din Bănie vineri, 2 iunie, începând cu ora 19.00. Marius Toma, director tehnic al echipei de baschet SCM-U Craiova și totodată team manager al naționalei masculine a României, a spus că este o mândrie că cei de la Harlem Globetrotters au ales să evolueze și în Bănie, un oraș care este un pol important al baschetului în țara noastră. „În ultimii ani, jucătorii americani au făcut spectacol la Craiova și au fost iubiți de public. Acum vine adevăratul spectacol la Craiova. Este cea mai tare trupă din lume, are 91 de ani de experiență, iar această vârstă spune totul despre seriozitatea acestui proiect. Noi, de câțiva ani, după reapariția Sălii Polivalente, am devenit un pol al baschetului din România. Sunt peste 700 de copii legitimați în Craiova, la nivel de minibaschet, babybaschet și juniori. Suntem mândri că am fost aleși să fim pe lista acestui tur. Nu am cuvinte să prezint trupa, nu are nevoie de prezentare. Au cam 250-300 de spectacole pe an, peste tot în lume“, a explicat Toma în cadrul unei conferințe de presă.
Din Harlem Globetrotters fac parte 30 de jucători, între care și trei fete, împărțiți în două echipe. Aceștia sunt jucători care au evoluat până la nivel de campionat universitar în SUA, iar acum țin publicul în priză cu doze consistente de comedie și un amestec de jonglerii cu mingea, driblinguri incredibile și celebrele slam-dunk-uri.
În afară de Craiova, aceștia vor mai avea spectacole la București, Cluj și Oradea. Gabriel Silveșan, reprezentantul firmei care organizează turneul în 2017 în România, a vorbit despre detaliile organizatorice: „Echipa va sosi în România pe 29 mai, la Oradea, și va pleca pe 3 iunie de la București spre Viena. Din ce știu eu, sunt pentru prima dată în Oradea și Craiova. Spectacolul de la Craiova va dura două ore, între 19.00 și 21.00, dar antrenamentele vor începe la 17.30. Între 21.00 și 22.00 vor oferi autografe“. Biletele costă 120 de lei pentru adulți, 50 de lei pentru cei cu vârste între 7 și 16 ani, iar copii sub 7 ani au intrarea gratuită, doar însoțiți de un adult.

Doar trei baschetbaliști au contract cu SCM-U

În ceea ce privește viitorul echipei de baschet SCM-U Craiova, Marius Toma a spus că în prezent doar trei jucători se mai află sub contract, Mihai Gavrilă, Iulian Corneanu și Vlad Șolopa, iar în maximum zece zile va oferi noutăți. „Zilele următoare se vor lua anumite decizii cu privire la sezonul viitor. Cred că în această săptămână vom avea anumite răspunsuri și vom începe să creionăm un plan. Este foarte important să nu se mai repete anumite greșeli din trecut. Bugetul este o latură a acestei problematici. Este vorba și de strategie și cum va fi abordat sezonul următor. Dacă ai buget și nu îl ai când trebuie, este mai mult decât insuficient. În următoarele zece zile se vor lua decizii pentru toate echipele clubului“, a spus Toma. Acesta va avea o vară încărcată în calitate de team manager al naționalei României. Selecționata țării noastre va participa, după o pauză de 30 de ani, la FIBA Eurobasket, într-o grupă găzduită de Cluj.
Daniela Mitroi-Ochea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS