24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDublu succes pentru Alex Coman la un turneu internațional

Dublu succes pentru Alex Coman la un turneu internațional

Alexandru Mihai Coman s-a impus şi la simplu şi la dublu la turneul din București
Alexandru Mihai Coman s-a impus şi la simplu şi la dublu la turneul din București

Jucătorul craiovean de tenis de câmp Alexandru Mihai Coman a câștigat recent un turneu internațional la București, „Daimon Cup“, rezervat juniorilor U12. Sportivul de la CSM Craiova a obținut prima „dublă“ la un turneu internațional, impunându-se atât la simplu, cât și la dublu, acolo unde a făcut echipă cu David Manu, partenerul său de la națională.
La simplu, craioveanul a obținut cinci victorii. În finală l-a învins pe bulgarul Dimitar Penchev, cu scorul de 7-6 (4), 6-1. La dublu, Coman și Manu au întâlnit în finală tot o pereche românească, Răzvan Tudor/David Gheorghe, vicecampioni naționali la dublu, în fața cărora s-au impus cu 7-6(7), 6-1. „A fost un turneu bun pentru mine și mă bucur pentru jocul pe care l-am avut, în fața unor adversari foarte buni și motivați. După acest turneu am ieșit mai puternic, mai ales din punct de vedere mental, diferența în meciurile strânse din ultimele faze ale competiției fiind făcută în special de atitudinea din teren. Le mulțumesc antrenorilor mei, Alex și Corina Banciu, care m-au pregătit special pentru a face față oricăror adversari, indiferent de jocul acestora, și de a-mi ridica nivelul de joc în momentele importante ale unui meci“, a declarat Alex Coman.
Alt jucător de la CSM Craiova, Robert Gună, s-a oprit în sferturile de finală la simplu, fiind eliminat chiar de colegul său de club, Coman, iar la dublu, perechea Gună/Firaru a ocupat locul trei, fiind învinsă în semifinale de Coman și Manu. „Rezultatele acestea sunt o premieră pentru cei doi sportivi ai mei, nici unul nemaiobținând aceste rezultate la un turneu internațional. Sunt mulțumit de evoluția lor și sper să-i motiveze și pe ei acest lucru și să muncească mai mult“, a concluzionat antrenorul celor doi sportivi, Alexandru Banciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS