11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii se încălzesc cu FCSB pentru bătălia cu Voluntari

Alb-albaștrii se încălzesc cu FCSB pentru bătălia cu Voluntari

Andrei Vlad, Gigi Mulţescu şi Ivan se simt pregătiţi pentru confruntările cu FCSB şi Voluntari  (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Vlad, Gigi Mulţescu şi Ivan se simt pregătiţi pentru confruntările cu FCSB şi Voluntari (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova se află în fața unei perioade de „foc“, cu meciuri extrem de dificile. Primul are loc sâmbătă, de la ora 20.00, pe Arena Națională, unde o va întâlni pe FCSB, echipă aflată în lupta pentru titlul de campioană, alături de FC Viitorul și Dinamo, în runda a 10-a, ultima din play-off-ul Ligii I. Starea de tensiune a acestui duel a atins cote maxime și asta pentru că alb-albaștrii au pierdut runda trecută în fața Viitorului, iar Gigi Becali și membrii staff-ului său i-au acuzat pe olteni de noncombat, nefiind de acord cu folosirea mai multor juniori. La „săgețile otrăvite“ venite dinspre Capitală, conducătorii grupării din Bănie au răspuns printr-un comunicat în care au fost prezentate niște analize concrete legate de promovarea tinerilor din propria academie, iar acum totul se rezumă la fotbal.
Al doilea joc este, de fapt, primul în ordinea importanței. Aici intră în calcul returul semifinalei Cupei României cu FC Voluntari, programat joi, de la ora 20.30, pe stadionul „Concordia“ din Chiajna, în care elevii lui Gigi Mulțescu au de remontat înfrângerea din tur, cu 1-0. Doar o calificare în finală ar face un sezon reușit, în caz contrar ar fi o pată pentru blazonul CS Universitatea ținând cont de eforturile făcute de a alinia cel mai bun unsprezece și de polemicile apărute.
Mulțescu vrea un final de sezon cu victorii

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, a afirmat joi, într-un cadru organizat, că speră să găsească cel mai bun unsprezece pentru jocurile cu FCSB și Voluntari ca să le câștige.
„Ne așteaptă două meciuri foarte grele, cele mai importante din acest sezon. Meciul cu FCSB se dispută într-un context încins, ne dorim să jucăm cât mai bine și să obținem punct sau puncte. Față de partida precedentă revin Băluță, Kelic și Briceag, fapt care ne conferă posibilitatea de a alinia un prim unsprezece competitiv. Mai important este meciul de Cupă, cu Voluntari. Nu vă ascund că ne dorim să câștigăm un trofeu. A devenit mai greu după meciul tur, în care am fost învinși, dar și pe fondul unor greșeli de arbitraj – pentru că am avut penalti clar la Jazvic și, cel puțin, într-o situație clară de gol am fost opriți pentru un ofsaid arătat eronat. Avem probleme pe banda stângă, întrucât Briceag și Bancu sunt suspendați pentru returul cu FC Voluntari, iar Bucurică s-a accidentat. Încă sper ca el să fie apt la ora jocului“, a declarat tehnicianul de 65 de ani.
Mulțescu a comentat puțin și pe tema „războiului“ cu FCSB, punctând că este îngrijorat din pricina ultimelor amenințări primite: „Sunt îngrijorat de un meci tare al celor de la FCSB. Între cele două echipe există o rivalitate, iar acum ei sunt inflamați, sunt în situația de a pierde titlul, sunt nervoși. Dar de aici și până la declarații de genul că pun jucătorii să le rupă picioarele lui Ivan și Băluță dacă vor fi pe teren e cale lungă. Eu antrenez fotbalul, tehnica, nu mă pricep să antrenez agresivitatea. Nu am spus niciodată unui elev de-al meu să lovească un adversar. Cei de la FCSB au câștigat două meciuri în fieful nostru, după greșeli mari de arbitraj și nu s-a întâmplat nimic, au plecat liniștiți de la stadion. Noi ne bazăm pe Academie, așa a fost dintotdeauna la Craiova. Steaua a investit, a luat jucători cu toptanul. Sunt strategii diferite. Spre exemplu, chiar dacă aveam lotul complet, în tur a debutat Screciu, pentru că s-a impus, iar valoarea nu așteaptă trecerea anilor. Cu Manea, Screciu și Markovic în teren am câștigat pe terenul celor de la Viitorul și nimeni nu s-a lamentat, nimeni nu ne-a felicitat. În momentul în care am bătut la Viitorul, FCSB a urcat pe locul unu“.

Ivan și Vlad, pregătiți de luptă

Optimismul este bine instalat și în rândul jucătorilor, atât atacantul Andrei Ivan, cât și portarul Andrei Vlad declarând că își doresc victoria contra FCSB-ului și o calificare în finala Cupei României, punctând că sunt pregătiți să realizeze aceste obiective.
„Un rezultat pozitiv în campionat, cu FCSB, ne oferă moral pentru meciul cu Voluntari, din Cupa României. De aceea vom lupta pentru a face un meci bun și a câștiga sâmbătă. Noi mergem pe Arena Națională cu capul sus, suntem conștienți că nu vom fi bine primiți, dar ne vom vedea de joc și vom da totul pentru a ne impune. În ultimele etape, noi am arbitrat lupta la vârful clasamentului, dar nu sunt mândru de asta. Sunt mândru pentru că joc la CS Universitatea Craiova. La fiecare meci îmi doresc să joc din primul minut, să marchez pentru echipă și să văd suporterii Craiovei fericiți la final. Dacă am fi jucat pe «Extensiv» acest play-off consider că ne puteam bate la titlu“, a spus Andrei Ivan.
„Am făcut un meci bun cu Viitorul, dar știu că trebuie să rămân modest, să muncesc în continuare pentru a reprezenta o soluție. Mereu când joc urmăresc să îmi fac meseria cât mai bine, să nu primesc gol. Sunt pregătit să evoluez și în următoarele partide, ar fi o provocare pentru mine, dar nu eu stabilesc acest lucru, ci staff-ul tehnic. Favorita mea la titlu este și va rămâne CS Universitatea Craiova. Nu a fost să fie anul acesta, dar vom strânge rândurile și ne vom mobiliza pentru anul următor să ne luptăm acolo sus. Acum consider că avem șanse reale să întoarcem rezultatul din tur cu FC Voluntari, să ne calificăm în finală și să câștigăm Cupa României“, a punctat tânărul portar Andrei Vlad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS