14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportScoateţi Brăila din Cupa României!

Scoateţi Brăila din Cupa României!

Handbalistele de la SCM Craiova vor disputa astăzi ultimul meci în fața propriilor suporteri. Formația olteană va înfrunta, de la ora 17.00 (DigiSport), în Sala Polivalentă, pe Dunărea Brăila, în sferturile de finală ale Cupei României. Echipa care va câștiga această partidă se va califica în Final Four-ul competiției, ce va avea loc la Ploiești pe 19 și 20 mai.
SCM Craiova este singura echipă care nu a pierdut în acest sezon în fața vicecampioanei Dunărea Brăila. Meciul tur din campionat s-a încheiat la egalitate, scor 24-24, iar în retur alb-albastrele au obținut o victorie categorică, cu scorul de 28-17.
Oltencele s-au calificat în sferturile Cupei României după ce au învins în optimi pe HC Zalău (scor 24-19), iar brăilencele au eliminat în această fază pe Măgura Cisnădie (scor 31-26).

Apipie: Vrem în cupele europene

Craiova a ratat pe puțin o clasare pe podium în Liga Națională, încheind campionatul pe locul patru, iar în Cupa României elevele lui Bogdan Burcea vor un parcurs cât mai lung, pentru a-și asigura prezența într-o cupă europeană. „Pot spune că este unul dintre cele mai importante meciuri din acest sezon. Ne dorim foarte mult să ajungem în Final Four-ul Cupei României, pentru că sperăm la un loc în cupele europene. Este ultimul joc în fața suporterilor și vrem neapărat să câștigăm. În ultimul meci cu Brăila am obținut o victorie categorică, dar nici un meci nu seamănă cu altul“, a spus Dana Băbeanu, căpitanul echipei SCM Craiova. Având în vedere că mai mult de jumătate dintre jucătoarele echipei Dunărea Brăila vor părăsi echipa la finalul acestui sezon, multă lume se gândește că oltencele vor avea o misiune ușoară în disputa de azi. Craioveanca Ana Maria Apipie avertizează că și dacă nu vor mai evolua în viitor pentru Brăila, componentele acestei formații își doresc să obțină trofeul Cupei României: „Cu siguranță, Brăila nu se va da la o parte, pentru că sunt jucătoare profesioniste acolo, care vor evolua la randament maxim până în ultimul minut, nu se gândesc să plece mai devreme în vacanță. Noi suntem motivate, nu trebuie să ne relaxăm, pentru că ne așteaptă un meci greu“.

Albici: Avem suporteri adevărați

La ultima partidă pe teren propriu, jucătoarele craiovene şi staff-ul tehnic speră că vor avea parte de un public numeros. „Suporterii noștri ne-au însoțit și în unele deplasări, la Vâlcea, la Zalău, iar acum, când avem un meci extrem de important, ne dorim să fie prezenți în număr cât mai mare, să ne ajute să câștigăm, apoi să mergem împreună la Final Four-ul de la Ploiești. Avem suporteri adevărați, care ne încurajează, dar care ne și înțeleg în momentele grele“, a explicat zilele trecute Grigore Albici, antrenorul secund al formației din Bănie. Acesta a spus că deși Brăila este o echipă cu multe jucătoare valoroase, multe componente ale naționalei, echipa antrenată de el și Bogdan Burcea s-a pregătit foarte bine să câștige meciul de azi. „Fetele s-au antrenat foarte bine, știm ce avem de făcut, va trebui să pună în aplicare ce am făcut la ședințele de pregătire“, a completat Albici. Antrenorul a mărturisit că i-a fost greu să urmărească cum la finalul partidei cu Zalău din Cupă componentele formației sălăjene au primit medaliile de bronz chiar sub privirile sale și ale jucătoarelor craiovene. „Ne-a durut, dar trebuie să învățăm din greșelile trecute. Am fost foarte aproape de locul trei, dar și de doi în campionat. Am început sezonul puțin mai greu, pentru că s-a format o echipă cu multe jucătoare nou-venite, iar omogenitatea a avut de suferit. Cred că am avut un retur destul de bun, am pierdut doar cu CSM București și la Roman, după un meci pe care nu mai vreau să-l comentez. În retur, în meciurile cu echipele care ne-au luat puncte în tur am dovedit că rezultatele din prima parte a campionatului au fost accidente“, a mai spus Grigore Albici.
Aseară, s-a aflat prima calificată în Final Four. CSM Bistriţa a învins Rapid Bucureşti, cu scorul de 33-32, iar azi mai au loc alte două meciuri: Unirea Slobozia – CSM Roman (ora 18.30) și CSM București – U Cluj (ora 20.00). Acesta din urmă este restant din optimi, iar câștigătoarea confruntării va juca cu HCM Vâlcea, luni, 15 mai, de la ora 19.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS