17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii vor victoria cu Viitorul

Alb-albaștrii vor victoria cu Viitorul

CS Universitatea Craiova întâlnește duminică, de la ora 21.15, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, pe FC Viitorul în etapa a 9-a (penultima) din play-off-ul Ligii I. Alb-albaștrii sunt puși într-o situație delicată, în sensul că trebuie să arbitreze lupta pentru titlul de campioană, și simplul fapt că își apără interesele și joacă pentru puncte poate duce la speculații. Cu toate acestea, antrenorul Gigi Mulțescu și elevii săi sunt deciși să nu ia piciorul de pe pedala de accelerație și să meargă la victorie atât cu FC Viitorul, cât și cu Steaua, în ultima rundă, dar în special să câștige returul semifinalei cu Voluntari și să lupte pentru trofeul Cupei României.
„Cu Viitorul este unul dintre cele trei meciuri pe care trebuie să le gestionăm foarte bine. După Viitorul vine unul foarte important pentru noi și mai ales pentru suporteri, cu Steaua, iar jocul vital, ca să-i spun așa, este cel din returul din semifinalele Cupei României, pe care vrem să-l câștigăm. Am făcut o strategie cu conducerea, astfel încât să gestionăm cele trei meciuri cu rezultate bune. Din punct de vedere al absenților cu Viitorul, ar fi vorba de Băluță, care are o accidentare ușoară și va reveni în câteva zile, și Barthe, care nu e în regulă acum. Nu face antrenament, face doar tratament. Kelic a intrat, este apt, însă a pierdut o săptămână de pregătire și va fi pe bancă. E posibil să vedem și debutul lui Vlad în poartă. O să avem doi absenți la meciul de Cupă, din retur, pentru că vorbeam de un pachet de meciuri mai devreme, e vorba de Briceag și de Bancu. În ideea asta în acest joc căutăm să montăm doi fotbaliști care vor juca pe banda stângă. Ar fi acolo Bucurică, dar se pregătesc cu noi de ceva vreme și cei mai buni juniori din club, am apelat și la serviciile lor în ultima perioadă și o să vedem dacă va fi nevoie și în meciul acesta”, a declarat Gigi Mulțescu.
„Nu se pune problema să atingem forma maximă la meciul cu Voluntariul, pentru că sunt zece zile între meciuri și atunci în perioada asta atât de scurtă nu se poate vorbi de formă mai slabă sau de vârf. Trebuie să păstrăm o formă de platou pentru toate cele trei jocuri. Sigur că în meciul de Cupă vor fi niște resorturi suplimentare care trebuie să apară pe teren la jucători. Pentru meciul cu Viitorul nu putem spune același lucru. Vom trata meciul cât se poate de bine, de serios. Ne interesează să obținem victoria și să avansăm un loc în clasament, să adunăm puncte, care înseamnă bani în plus pentru club și pentru noi. Nu ne interesează că putem decide campioana, ne interesează doar de noi și încercăm să ne facem treaba cât mai bine”, a mai spus tehnicianul, considerând că era indicat ca disputa cu puștii lui Hagi să fi fost la Severin: „Era mai bine să jucăm cu Viitorul la Severin și am spus-o întotdeauna. Una este să joci între olteni, cu suporterii noștri aproape, și alta e la Pitești, oricât ne-ar simpaniza ei”.
Întrebat dacă face public răspunsul dat conducerii cu privire la prelungirea contractului, Gigi Mulțescu a preferat să mențină suspansul: „La mijloc mai este și obiectivul câștigarea unui trofeu. Poate să fie și asta o condiție. Am decis să nu anunțăm dacă o să continui sau nu, pentru că avem nevoie de liniște în vestiar.

Dumitraș și Bârzan, optimiști

Cu gândul la victorii pe linie au fost și jucătorii Andrei Dumitraș și Radu Bârzan, ambii subliniind ideea că formația CS Universitatea Craiova nu face jocurile echipelor aflate în lupta pentru primul loc și că încearcă să-și câștige punctele, cum este normal.
„Este un calup de trei meciuri în care cel mai important este cel cu Viitorul. Spun asta pentru că este primul și cu siguranță va fi destul de greu, dar sunt sigur că oricine ar intra în teren își va face datoria și vom scoate un rezultat bun. Este foarte important cuvântul suporterilor pentru noi. Au fost lângă noi la fiecare meci, îmi pare rău că în ultimul timp jocurile nu au prea fost pe placul lor, dar noi suntem Craiova și când intrăm pe teren nu ne gândim să pierdem un meci. Abordăm fiecare partidă la victorie și sperăm ca suporterii să fie alături de noi și să ne susțină. Aș fi avut o satisfacție personală dacă noi am fi fost pe primul loc, nu că arbitrăm lupta la titlu”, a spus Dumitraș.
„Va fi un joc foarte dificil, pentru că Viitorul este o echipă foarte bună, se bate la titlu cu șanse reale, dar sunt sigur că vom face un meci frumos. Avem un moral bun după meciul de la Cluj și sper să reușim să ne impunem. Noi suntem Craiova și jucăm pentru blazonul nostru”, a punctat Bârzan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS