21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Universitatea, jos pălăria pentru reprezentația de la Cluj

CS Universitatea, jos pălăria pentru reprezentația de la Cluj

Formația CS Universitatea Craiova a făcut cel mai bun meci al său din play-off, reușind să se impună duminică seară, cu scorul de 3-0, în Ardeal, în fața echipei CFR Cluj, răzbunând astfel înfrângerea din tur, de la Pitești (1-4). Cu o apărare exactă și un presing avansat, elevii lui Gigi Mulțescu au reușit să le pună mari probleme ardelenilor, în special pe contraatac.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Andrei Ivan, care a reușit un șut de senzație din marginea careului mare, cu efect, la colțul lung (30).

Craiovenii și-au majorat avantajul în minutul 44, în urma unui contraatac rapid, Jazvic a șutat de pe dreapta, Marc a respins în față până la Zlatinski, iar bulgarul a reluat de la 12 metri fără speranțe.

Gruparea din Bănie a amuțit pentru a treia oară tribunele din Gruia în minutul 76, când Băluță a pasat în fața porții, un fundaș advers a luftat, mingea a ajuns la Petre, care i-a pasat lui Ivan, iar acesta a reluat imparabil de la șapte metri. Prin „dubla“ de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“, Andrei Ivan a ajuns la cota nouă goluri marcate.

CFR Cluj: Marc – Lopes, Larie, Horj, Peteleu – Gomelt, Nascimento (46, D. Roman) – Sorsa (61, Antal), Păun, Deac (9, J. Carlos) – Omrani. Antrenor: Vasile Miriuță.

CS Universitatea Craiova: Mingote – Dimitrov, Dumitraș, Barthe (46, Petre), Briceag – Zlatinski, Screciu, Băluță (83, Măzărache) – Jazvic (75, Bârzan), Ivan, Bancu. Antrenor: Gigi Mulțescu.

Cartonașe galbene: Sorsa 14, Larie 48, Horj 62 / Mingote 90.

Au arbitrat: George Rădulescu – Iulian Radu, Bogdan Velicu; Florin Mihai Marcu.

Observatori: Zoltan Szekely, Adrian Ionescu.

CS Universitatea Craiova ocupă în continuare locul cinci în play-off, cu 31 de puncte, fiind la o „distanță“ de două puncte față ocupanta poziției a patra, CFR Cluj, și a treia, Dinamo, care are însă un joc mai puțin disputat. În etapa viitoare, gruparea din Bănie va evolua la Severin în compania echipei FC Viitorul, disputa fiind programată duminică, 7 mai, de la ora 21.15.

Băluță: Plecăm cu capul sus spre casă

Mijlocașul craiovean Alex Băluță, unul dintre „motoarele“ grupării CS Universitatea, a afirmat după joc că de data asta întreaga echipă a jucat exact după „partitura“ antrenorului Gigi Mulțescu și speră ca acesta să rămână și din vară în Bănie.

„Am jucat exact ceea ce ne-a spus nea Gigi, asta trebuia să facem încă de când a început play-off-ul. Am jucat ofensiv, am reușit să marcăm trei goluri și să câștigăm. Mă bucur mult că am reușit această victorie și că plecăm cu capul sus spre casă. Se pare că ne mobilizăm mai bine în deplasare, cu echipele care joacă foarte bine acasă, cum a fost cu CFR și Viitorul. Noi ne dorim ca Gigi Mulțescu să rămână cât mai mult timp alături de noi, pentru că datorită dânsului suntem unde suntem. Tot ce am reușit nu este numai meritul nostru, ci și meritul staff-ului și al suporterilor, chiar dacă astăzi nu au fost atât de mulți lângă noi. Se așteaptă foarte mult de la noi, trebuie să muncim și mai mult, pentru că mai avem multe de demonstrat și sunt sigur că vom ajunge la un nivel și mai mare decât cel atins acum“, a declarat Băluță, la Digi Sport.

Ivan: Trebuie să câștigăm și cu Viitorul, și cu FCSB

Autorul „dublei“ din meciul de la Cluj, Andrei Ivan, și-a dori ca formația alb-albastră să câștige și ultimele două întâlniri, cu FC Viitorul și FCSB, dar în special pe cea cu Voluntari, din returul semifinalei Cupei.

„Sunt fericit că am câștigat și că am făcut un meci foarte bun. Am avut o ședință înainte și am zis că nu mai avem nimic de pierdut și că trebuie să câștigăm acest meci, să uităm înfrângerea cu Voluntari și să așteptăm returul. Astăzi m-am simțit foarte bine aici, la Cluj, și sper să continui să marchez și în celelalte meciuri rămase de diputat. Nu contează cu cine jucăm, noi trebuie să câștigăm și cu Viitorul, dar și cu FCSB dacă se poate. Noi jucăm fiecare meci cu gândul să-l câștigăm. Nu mă gândesc la un transfer, sunt la CS Universitatea Craiova și vreau să joc aici. Vom vedea ce va fi din vară, dar mai am trei ani de contract cu CS Universitatea Craiova“, a subliniat Andrei Ivan.

Mulțescu: Aș vrea ca jocul echipei să fie și mai bun

La rândul său, strategul CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, nu a fost foarte entuziasmat după meci, justificând asta prin oboseala acumulată, dar a punctat că se bucură în sinea sa.

„Le-am spus jucătorilor după meciul din Cupă că următorul joc este ocazia unică să ne împăcăm cu noi, să nu avem ce ne reproșa la sfârșitul întâlnirii și să jucăm pentru suporteri. Am pregătit meciul foarte bine. Am reușit să construim niște contraatacuri care ne-au adus și goluri, am făcut o partidă bună, cu un plus de determinare și cu tot ce ne-a lipsit până acum și am fost criticați în partidele trecute. Aș vrea ca jocul echipei să fie și mai bun, pentru că am mai greșit pase, am ratat multe ocazii… Se poate și mai bine. Vreau să păstrăm un nivel ridicat de joc. Am reușit niște victorii frumoase în campionatul regulat, și în play-off am făcut vreo două-trei meciuri bune, deci acest meci nu este un etalon. Sigur că e și o revanșă din partea noastră, pentru că în tur am pierdut cu 4-1 și trebuie să ne bucurăm că am câștigat. Nu ne interesează că arbitrăm lupta la titlu, ci să adunăm punctele, dar și mai mult să câștigăm returul cu Voluntari și să ne calificăm în finala Cupei“, a spus antrenorul de 65 de ani, mândru că l-a debutat în Liga I și pe juniorul Radu Bârzan: „Fac tot ce pot ca să rămână ceva și pentru viitor la Craiova. Pe oriunde am fost am construit și am promovat jucători tineri, pentru schimbul de mâine“.

Gigi Mulțescu a mărturisit că nu au fost deloc ușoare momentele în care i s-a cerut demisia din tribunele „Municipalului“ din Severin și că această victorie cu CFR le-o dedică suporterilor care au crezut în continuare în el și în echipa sa: „Așa de dezamăgit am fost când mi s-a cerut demisia din tribune, după un an de zile de realizări, încât nici nu vreau să mă mai gândesc. Îmi fac meseria și mă bucur de victorie acum. Mă bucur pentru noi cei din staff, pentru jucători și pentru suporterii care ne sprijină cu adevărat“.

Menține suspansul în privința rămânerii la Craiova

Întrebat dacă s-a hotărât în privința rămânerii în Bănie și pentru sezonul viitor, Gigi Mulțescu a afirmat că i-a oferit un răspuns finanțatorului Mihai Rotaru, dar că nu-l va face public deocamdată.

„Nu vreau să spun acum, dar răspunsul l-am dat demult. O să-l spun atunci când va dori domnul Rotaru, pentru că mi-am dat cuvântul că nu o să spun până când nu dorește dânsul. Acum sunt obosit, am fost stresat în perioada asta după meciul din Cupă, a trebuit să pregătesc meciul cu CFR foarte bine, așa că… Mă bucur pe interior, pentru mine este o realizare că am câștigat cu un joc solid“, a încheiat Mulțescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS