11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCristina Zamfir: Am ieşit golghetera Ligii Naţionale datorită echipei

Cristina Zamfir: Am ieşit golghetera Ligii Naţionale datorită echipei

Cristina Zamfir (în albastru, la minge) este jucătoarea care a înscris cele mai multe goluri în acest sezon din Liga Naţională (foto: arhivă GdS)
Cristina Zamfir (în albastru, la minge) este jucătoarea care a înscris cele mai multe goluri în acest sezon din Liga Naţională (foto: arhivă GdS)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a încheiat Liga Naţională cu o victorie concludentă. Formaţia pregătită de Bogdan Burcea şi Grigore Albici s-a impus ieri, în deplasare, în derbiul Olteniei cu HCM Vâlcea, cu scorul de 31-20 (16-14).

SCM Craiova a încheiat campionatul pe locul patru, la un punct în spatele Zalăului, medaliata cu bronz.

Jucătoarea craioveană Cristina Zamfir a devenit golghetera Ligii Naţionale, cu 186 de goluri.

Handbalista sosită vara trecută la SCM de la Corona Braşov a spus la finalul partidei cu Vâlcea că a obţinut distincţia de golgheter cu ajutorul colegelor şi că ar fi dat acest trofeu individual pe o medalie cucerită cu echipa.

„Am reuşit să ies golghetera Ligii Naţionale datorită întregii echipe. Este al tuturor acest trofeu. L-am obţinut cu ajutorul fetelor şi a antrenorilor. Fără ei nu aş fi reuşit. Suntem o echipă, handbalul este joc de echipă şi singură nu puteam să ies golgheteră. Aş da acest trofeu pentru medalie, pentru un loc de cupă europeană. Din păcate nu pot face acest lucru şi nu-mi doresc decât să mergem cât mai departe în Cupa României, iar anul viitor să avem şi noi o medalie la gât”, a spus valoroasa jucătoare, la microfonul TVR.

Pentru Craiova au evoluat ieri: Stanciu, Dumanska, Paşca –  Nikolic 8 goluri, Zamfir 6, Landre 5, Elisei 3, Apipie 2, Burlachenko 2, Ianaşi 2, Trifunovic 1, Băbeanu 1, Andrei 1, Zaremba.

Antrenorul formaţiei SCM, Bogdan Burcea,  a spus la finalul jocului de la Vâlcea că şi-a dorit mult ca echipa să încheie campionatul cu o victorie şi a făcut referire la modificările care vor avea loc în cadrul lotului în vară. “Ne-am dorit să facem o partidă bună cu Vâlcea, să încheiem bine campionatul. Felicit echipa pentru evoluţie. În vară o să rămână scheletul de bază, jucătoarele care au făcut performanţă, care se comportă şi au atitudine de jucătoare profesioniste şi o să încercăm să îmbunătăţim tot din acest punct de vedere echipa cu handbaliste care îşi doresc să facă performanţă şi fac totul pentru acest lucru. În acest campionat au contat enorm punctele pierdute în faţa celor de la Vâlcea în tur, la fel ca şi cele pierdute în meciurile cu Bistriţa, cu Cluj”, a spus Burcea la TVR.

 

Jucătoarele alb-albastre au rămas la Vâlcea, iar astăzi vor pleca spre Zalău, acolo unde miercuri, de la ora 19.00, vor înfrunta HC Zalău, în optimile de finală ale Cupei României, într-o singură manşă.

 

„Încercăm şi la Zalău să facem un meci cât mai bun. Ne dorim să mergem mai departe în Cupă. Întâlnim medaliata cu bronz din campionat, încercăm să mergem în Final Four”, a completat Burcea.

 

SCM Craiova a totalizat în acest sezon din Liga Naţională 44 de puncte, având 14 victorii, 2 egaluri şi 6 înfrângeri.

Campionatul a fost câştigat de CSM Bucureşti (63 puncte), Dunărea Brăila a ocupat locul doi (46 p, un meci mai puţin disputat), iar HC Zalău s-a clasat pe locul trei, cu 45 de puncte.

Brăila va juca astăzi, în deplasare, cu Măgura Cisnădie, de la ora 18.30 (DigiSport).

 

 

Echipa din Bănie are şanse mari să evolueze sezonul următor într-o cupă europeană. SCM va juca în Europa cu condiţia ca una dintre echipele clasate în campionat mai jos de locul 4 să nu joace finala Cupei României.

Chiar şi aşa, Cristina Zamfir şi colegele sale pot evolua în Europa dacă SCM solicită un wild-card şi există şanse mari să-i fie acceptată cererea.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS