12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Bancu ne-a „curățat“ cu Voluntari

Fotbal / Bancu ne-a „curățat“ cu Voluntari

CS Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, în fața celor de la FC Voluntari, în disputa din această seară, de la Severin, contând pentru prima manșă a semifinalelor Cupei României. Gruparea din Bănie a făcut eforturi mari să facă „uitate“ absențele lui Băluță, Mateiu și Zlatinski și a reușit o evoluție bună în anumite momente ale jocului, dar totul s-a năruit după un faul de neînțeles comis de Bancu cu puțin timp înainte de fluierul final.
Alb-albaștrii au fost la un pas de a deschide scorul în minutul 5, când Măzărache a beneficiat de un cadou din partea lui Spahija, însă nu a reușit să trimită suficient de puternic ca mingea ca să intre în plasă. În minutul 19 a venit rândul lui Andrei Ivan să rateze, reluând într-un jucător advers, de la opt metri, o centrare venită de pe stânga, de la Bancu. Oaspeții au dat semne de „viață“ în minutul 24, când Florin Cernat a încercat să-l învingă pe Calancea cu un șut de la circa 30 de metri, ușor lateral dreapta, dar portarul moldovean a reținut fără probleme. Finalul primei părți a fost dominat de oaspeți, care au beneficiat de multe cornere, însă defensiva olteană s-a apărat precis.
La reluare s-a jucat pe contre. Craiova a solicitat o lovitură de la 11 metri după ce Acsinte s-a apărat imprudent la Fajic, agățându-l cu picioarele, dar centralul Fesnic a lăsat jocul să continue (65). CS Universitatea și-a mai trecut în cont două șuturi ale lui Gustavo, însă departe de țintă, în timp ce oaspeții au început să joace mai dur, la intimidare, acceptând dominarea elevilor lui Gigi Mulțescu. Ilfovenii au fost la un pas să dea lovitura la Severin, când Popadiuc a finalizat cu un șut la colțul lung un contraatac fulger, însă Calancea a reușit să respingă în corner (80). În minutul 85 a venit rândul craiovenilor să-și pună mâinile în cap după un șut peste poartă a lui Dumitraș, aflat într-o poziție foarte bună.
Egalitatea s-a risipit în minutul 89, când Marinescu a transformat cu ușurință o lovitură de pedeapsă, dictată după un fault evident și de neînțeles, o tragere mai exact, comis de Bancu asupra lui Gabriel Deac.
Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic (46, Dumitraș), Barthe, Briceag – Bancu, Screciu, Gustavo (76, Bârzan) – Andrei Ivan, Jazvic – Măzărache (46, Fajic). Antrenor: Gigi Mulţescu.
Voluntari: Balauru – Maftei, Cazan, Spahija, Acsinte – Marinescu, C. Lazăr – Căpăţână, Cernat (63, Tăbăcariu), Popadiuc (81, G. Deac) – A. Bălan (67, Voduț). Antrenor: Claudiu Niculescu.
Cartonașe galbene: Jazvic, Bancu / Voduț, Acsinte, G. Deac.
Au arbitrat: Horațiu Fesnic – Octavian Șovre, Adrian Radu Ghinguleac; Marian Balaci.
Observatori: Eduard Dumitrescu, Ciprian Paraschiv.
Partida retur se va disputa în intervalul 16-18 mai, în deplasare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS