6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii vor o săptămână cu reușite

Alb-albaștrii vor o săptămână cu reușite

Gigi Mulţescu, Marius Briceag şi Vladimir Screciu îşi doresc rezultate pozitive în Cupă, cu Voluntari, şi în Liga I, cu CFR  (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Gigi Mulţescu, Marius Briceag şi Vladimir Screciu îşi doresc rezultate pozitive în Cupă, cu Voluntari, şi în Liga I, cu CFR (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova nu a etalat un joc prea bun sau eficient în ultima perioadă, dar oficialii grupării asigură că alb-albaștrii fac eforturi ca în această săptămână să-l schimbe în bine. Un prim pas pe care-l pot face către reabilitare are loc astăzi, de la ora 20.30, când trupa lui Gigi Mulțescu întâlnește la Severin pe FC Voluntari, în manșa tur a semifinalelor Cupei României. Al doilea este programat duminică, tot de la ora 20.30, dar în Ardeal, când oponentă este CFR Cluj, și acest duel contează pentru etapa a 8-a din play-off-ul Ligii I, acolo unde Craiova nu are prea multe reușite.

Mulțescu, îngândurat din cauza absențelor

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, este abătut în privința primei dispute din pricina absențelor din lot: Popov – accidentat, Băluță, Mateiu și Zlatinski – suspendați, dar mizează pe o victorie contra Voluntariului.
„Ne așteaptă o dublă dificilă cu Voluntari, care a avut o formă bună în ultima perioadă și și-a recuperat jucătorii accidentați. Va trebui să ne concentrăm la maximum și să depunem un efort inteligent ca să-i putem depăși. Ideal ar fi să-i batem fără să primim gol. Lista absențelor noastre e lungă, pentru că s-au adăugat cei trei suspendați, cu roșii. Avem o situație foarte grea, pentru că trei jucători creaseră relații de joc între ei și ofereau un echilibru. Nu fac experimente, dar va trebui să folosesc unii juniori. Zilele ăstea am tot încercat formule la antrenament, dar mă mai gândesc, mai pun în balanță. Este destul de greu, pentru că unii nu au avut un randament mulțumitor. Va trebui să aleg după mai multe criterii. Acum sper să facem o formulă care să dea un randament mai bun“, a comentat Gigi Mulțescu. „Banderola trebuie să revină la Ivan. El e căpitanul numărul unu, Băluță numărul doi, iar Bancu numărul trei. Cred că golul din meciul cu Dinamo i-a dat mai multă încredere. L-am văzut și la antrenament mai relaxat. Este într-o creștere din toate punctele de vedere. Pentru atacanți, golul funcționează favorabil“, a mai spus tehnicianul.
Strategul alb-albaștrilor consideră că LPF și televiziunile care transmit Liga I au văduvit formația olteană prin programarea meciului cu CFR Cluj duminică, fiind foarte puțin timp rămas la dispoziție pentru refacerea jucătorilor săi: „Am tratat cu mare seriozitate toate competițiile. Suntem în semifinalele Cupei României, apoi jucăm peste două zile la CFR, la Cluj. Acum vom juca duminică. În schimb, Steaua – Dinamo, care nu joacă în Cupă, se dispută luni. De ce nu jucăm noi luni, să avem o zi în plus de refacere și Steaua și Dinamo duminică? Nu știu dacă e coincidență. Eu joc la două zile. Am meci cu Voluntari, a doua zi avem refacerea, a treia zi plecăm la Cluj. Chiar că este scandaloasă treaba. Cupa e un trofeu și fiecare echipă și-l dorește. Și CFR trage la campionat, chiar dacă nu va merge în cupele europene. Am făcut programul în așa fel încât după meciul cu Voluntari să se rămână în cantonament, să nu mai pierdem noaptea pe drum. Spre Cluj mergem cu avionul, plecăm vineri, cu autocarul nu aveam timp să ajungem la meci“.

Briceag și Screciu, cu gândul la Cupă

Prezenți la conferința de presă premergătoare întâlnirilor cu FC Voluntari, din Cupă, și CFR Cluj, din campionat, jucătorii Marius Briceag și Vladimir Screciu au afirmat că au încheiat problemele medicale și vor să facă meciuri bune.
„Trebuie să fim foarte concentrați și să câștigăm meciul cu Voluntari. Cupa este mai importantă acum, apoi ne gândim la meciul cu CFR. Am făcut antrenament normal, mă simt bine și sper să am o evoluție bună. Cele două meciuri jucate la Pitești nu mi-au făcut deloc bine, pentru că am avut două accidentări. Mai avem un meci cu Viitorul acolo, dar sper să fie bine“, a comentat fundașul Marius Briceag.
„Este un meci dificil cu Voluntari, dar este bine că jucăm la noi acasă. Chiar dacă avem fotbaliști suspendați, avem alți jucători foarte buni, care le pot ține locul. Mergem la victorie și sper să nu primim nici un gol“, a spus Vladimir Screciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS