16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova a învins Zalăul și păstrează șanse la titlu

Craiova a învins Zalăul și păstrează șanse la titlu

Jucătorii craioveni (în stânga) au obţinut o victorie de trei puncte în derbiul cu Zalăul (FOTO: Claudiu Tudor)
Jucătorii craioveni (în stânga) au obţinut o victorie de trei puncte în derbiul cu Zalăul (FOTO: Claudiu Tudor)

Avem cel mai disputat campionat de volei masculin din ultimii ani, iar dovadă este faptul că echipa campioană se va afla abia în ultima etapă, programată la mijlocul aceste săptămâni. Asta după ce ieri, în derbiul penultimei runde, voleibaliștii de la SCM-U Craiova, campionii României, au prelungit suspansul, învingând cu scorul de 3-1 (21-25, 25-13, 25-13, 25-19), pe teren propriu, vicecampioana ACVM Zalău. Oaspeții, aflați pe primul loc în Divizia A1, aveau nevoie de un singur punct pentru a deveni campioni, iar după ce au câștigat primul set al confruntării din Polivalentă, cei aproximativ 30 de suporteri care au venit de la Zalău să-i încurajeze cântau deja „campionii, campionii“.
Numai că Laurențiu Lică și colegii săi nu au suportat ideea că marii rivali vor cuceri titlul chiar pe terenul Craiovei și au câștigat într-o manieră categorică seturile doi și trei. În al patrulea set, sălăjenii au sperat din nou că vor obține acel set care le-ar fi adus medalia de aur. Feher și colegii săi au ținut aproape de craioveni, până la 20-19, după care jucătorii de la SCM-U Craiova au obținut cinci puncte consecutive, reușind o victorie de trei puncte.
După rezultatul înregistrat în meciul de ieri de la Craiova, oltenii rămân pe locul doi, dar păstrează șanse și la titlu, depinzând de rezultatul partidei de la Zalău de etapa viitoare. În ultima rundă, Craiova va juca miercuri pe terenul formației CSM București, iar ACSVM Zalău va juca o zi mai târziu acasă cu Arcada Galați. Sălăjenii au nevoie de victorie pentru a deveni campioni. Dacă Arcada va obține victoria, iar Craiova va câştiga trei puncte la CSM București, elevii lui Dan Pascu își vor păstra titlul cucerit anul trecut, în aceeași perioadă.

Lică: Am făcut două seturi perfecte

După victoria de ieri în fața vicecampioanei, căpitanul formației craiovene, Laurențiu Lică, a spus că și-ar dori ca toți componenții formației din Galați să joace cu mare determinare la Zalău. „Ne era teamă de meciul cu Zalăul. Știam că ei pot sărbători titlul pe terenul nostru, iar eu și coechipierii ne-am dorit mult să nu îi vedem bucurându-se la noi în sală. Am reușit să facem două seturi perfecte, este adevărat că am început un pic crispați, iar al patrulea set a fost ce și-a dorit publicul. Mi-aș dori ca în ultima etapă Galațiul să meargă cu gânduri mari la Zalău pentru că noi încă sperăm la titlu. Și noi avem un meci foarte greu la CSM. Campionatul a ajuns exact unde și-au dorit toți, să se decidă în ultima etapă“, a spus Lică.

Ene: Niciodată nu a fost o asemenea luptă pentru titlu

Colegul său Bogdan Ene a mărturisit că meciurile cu Zalăul sunt speciale pentru el. „Mi-am dorit tare mult să joc azi (ieri-n.r.). Am simțit aceleași sentimente ca anul trecut când am jucat finala cu ei. Un meci cu Zalău nu este ca oricare altul, rivalitățile sunt foarte mari. Ne bucurăm că am obținut o victorie de trei puncte, care ne ajută foarte mult. Pe teren propriu am arătat cine e șeful. Acum, trebuie să câștigăm la CSM București, apoi să vedem în ziua următoare ce se va întâmpla. Puține echipe câștigă la Zalău, e foarte greu. E o luptă cum nu a fost niciodată în campionatul nostru. Este frumos pentru spectatori, dar foarte stresant pentru noi. Totodată, te face să joci de la meci la meci la cel mai înalt nivel“, a spus Bogdan, care a făcut un meci foarte bun contra Zalăului.

Pascu, mulțumit și de locul doi

Antrenorul campioanei, Dan Pascu, a mărturisit că a văzut ieri la elevii săi o mare dorință de a câștiga cele trei puncte și spune că și medalia de argint ar fi mulțumitoare pentru SCM-U. „Am încheiat seria meciurilor de pe teren propriu cu un joc de excepție. Am jucat extraordinar de bine cu Zalăul. Am pregătit foarte bine meciul, băieții și-au făcut datoria. Doreau să demonstreze încă o dată că suntem o echipă adevărată, că ne facem datoria până la capăt. A fost o dorință mare de a câștiga acest meci. Acum e greu de spus ce șanse mai avem la titlu. Vom avea un joc greu la CSM București, o echipă care joacă cu multă ambiție, pentru că nu mai are nimic de pierdut. La Zalău, mi-e greu să cred că gazdele vor pierde meciul. Sper să prindem locul doi, ceea ce ar fi mulțumitor în acest campionat, unul foarte greu. M-ar fi durut ca Zalăul să fi scos un punct la Craiova și să fi câștigat matematic campionatul aici, la Craiova“, a încheiat Pascu.
Rezultatele înregistrate în penultima etapă a campionatului (turneul locurilor 1-6): Tricolorul LMV Ploiești – CSM București 3-1 (25-22, 25-21, 22-25, 25-22), Arcada Galați – Steaua București 3-0 (25-23, 25-22, 25-21), SCM-U Craiova – ACSVM Zalău 3-1 (21-25, 25-13, 25-13, 25-19).
Clasament: 1. ACSVM Zalău 73 de puncte (setaveraj 81:34), 2. SCM-U Craiova 71 de puncte (setaveraj 80:33), 3. Arcada Galați 70 de puncte (setaveraj 78:38), 4. Steaua București 60 de puncte (setaveraj 71:44), 5. Tricolorul LMV Ploiești 58 de puncte (setaveraj 70:51), 6. CSM București 34 de puncte (setaveraj 43:67).
Programul ultimei etape: miercuri: CSM București – SCM-U Craiova (ora 17.00), Steaua București – Tricolorul Ploiești (ora 17.30, DigiSport); joi: ACSVM Zalău – Arcada Galați (ora 18.00, DigiSport).
În penultima rundă din Divizia A1 feminin, în play-out, SCM-U Craiova s-a impus cu scorul de 3-1 (25-17, 23-25, 25-22, 25-23) în meciul din deplasare cu CSU Galați. Oltencele sunt pe penultimul loc, cu 9 puncte, iar miercuri, în ultima rundă a campionatului vor juca acasă, cu Medicina Târgu Mureș, de la ora 16.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS