12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis - Fed Cup: Halep o învinge pe Konta și România conduce Marea Britanie cu 2-1

Tenis – Fed Cup: Halep o învinge pe Konta și România conduce Marea Britanie cu 2-1

Simona Halep a învins-o pe Johanna Konta cu 6-1, 6-3, astăzi, la Tenis Club IDU din Mamaia, iar echipa României conduce formația Marii Britanii cu 2-1, în barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup, notează Agerpres.

Halep a fost asistată de pe banca tehnică de colega sa Monica Niculescu, după ce căpitanul nejucător Ilie Năstase a fost eliminat din această întâlnire cu Marea Britanie, în urma unui incident petrecut sâmbătă.

Simona Halep adusese și primul punct al echipei României, după 6-4, 6-1 cu Heather Watson, după care Konta a învins-o pe Sorana Cîrstea cu 6-2, 6-3.

În ultimul meci de simplu, Irina Begu (26 ani, 33 WTA) o întâlnește pe Heather Watson (24 ani, 113 WTA). Begu a ieșit învingătoare din singura sa confruntare cu Watson, în 2013, 6-2, 6-4 în primul tur la Indian Wells.

Meciul de dublu se va desfășura între perechile Monica Niculescu (23 WTA la dublu)/Sorana Cîrstea (1.101 WTA la dublu) și Laura Robson (267 WTA la dublu)/Jocelyn Rae (106 WTA al dublu), în finalul zilei de duminică.

România țintește menținerea în al doilea eșalon valoric al Fed Cup, după ce a fost învinsă de Belgia cu scorul de 3-1, în februarie, la București, în primul tur al Grupei Mondiale II.

Marea Britanie vizează promovarea în Grupa Mondială II, după ce a câștigat barajul de promovare din Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. Britanicele (Johanna Konta, Heather Watson, Jocelyn Rae/Laura Robson) au câștigat Grupa C, după victorii cu 3-0 în fața Letoniei, Turciei și Portugaliei, pentru ca în barajul de promovare să se impună cu 2-1 în fața Croației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS