9.6 C
Craiova
sâmbătă, 30 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFed Cup: Simona Halep aduce primul punct României în meciul cu Marea Britanie

Fed Cup: Simona Halep aduce primul punct României în meciul cu Marea Britanie

Simona Halep a învins-o pe Watson (foto: Prosport)
Simona Halep a învins-o pe Watson (foto: Prosport)

Simona Halep a învins-o pe Heather Watson cu 6-4, 6-1, astăzi, la Tenis Club IDU din Mamaia, în primul meci al întâlnirii dintre echipele de tenis ale României și Marii Britanii din barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup, informează Agrepres.

Halep (25 ani, 5 WTA), care s-a impus în 69 de minute, a câștigase și cele trei meciuri anterioare cu Watson (24 ani, 113 WTA), în 2013, în primul tur la US Open, cu 4-6, 6-4, 6-2, în 2014, în turul al doilea la Roland Garros, cu 6-2, 6-4, și anul trecut la Miami, în optimi, cu 6-3, 6-4.

În al doilea meci de simplu al confruntării se vor întâlni Sorana Cîrstea (27 ani, 62 WTA) și Johanna Konta (25 ani, 7 WTA), la primul lor meci direct.

Din cauza unei probleme medicale, o contractura musculară, Irina Camelia Begu nu poate juca meciul de simplu de astăzi cu Johanna Konta, fiind înlocuită de Sorana Cîrstea.

România țintește menținerea în al doilea eșalon valoric al Fed Cup, după ce a fost învinsă de Belgia cu scorul de 3-1, în februarie, la București, în primul tur al Grupei Mondiale II.

Marea Britanie vizează promovarea în Grupa Mondială II, după ce a câștigat barajul de promovare din Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. Britanicele (Johanna Konta, Heather Watson, Jocelyn Rae/Laura Robson) au câștigat Grupa C, după victorii cu 3-0 în fața Letoniei, Turciei și Portugaliei, pentru ca în barajul de promovare să se impună cu 2-1 în fața Croației.

România și Marea Britanie au jucat de cinci ori în Cupa Federației, tricolorele câștigând de patru ori. Prima confruntare a avut loc în 1973, la Bad Homburg (RF Germania), iar România s-a impus cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale. În 1999, România câștiga cu 2-0 la Murcia (Spania), în semifinalele Grupei I a zonei Europa-Africa, iar peste doi ani învingea tot la Murcia cu 2-1, în primul tur al Grupei I zonale. În 2004, Marea Britanie câștiga cu 2-1 în Malta, în Grupa a II-a a zonei Europa-Africa. Ultima confruntare a avut loc în 2014, la Budapesta, în Grupa I a zonei Europa-Africa, iar România s-a impus cu 2-1, Simona Halep învingând-o pe Johanna Konta cu 6-1, 6-4, după ce Heather Watson trecuse de Sorana Cîrstea cu 6-7 (7), 6-1, 6-4, pentru ca punctul decisiv să fie adus de Irina Begu și Monica Niculescu, victorie cu un sec 6-0, 6-2 în fața perechii Jocelyn Rae/Heather Watson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS