10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo: Craioveanca Monica Ungureanu a cucerit bronzul la Europene

Judo: Craioveanca Monica Ungureanu a cucerit bronzul la Europene

Monica Ungureanu ( a doua din dreapta) a urcat pe podiumul de premiere la Europene
Monica Ungureanu ( a doua din dreapta) a urcat pe podiumul de premiere la Europene

Sportiva craioveană Monica Ungureanu a cucerit medalia de bronz în limitele categoriei 48 kg, ieri, la Campionatele Europene de judo de la Varșovia, după ce a învins-o în meciul decisiv pe Noa Minsker (Israel).

Ungureanu, care obținuse bronzul și la ediția de anul trecut, a trecut în optimi de Cinta Garcia Mesa (Spania), prin ippon, în sferturi a câștigat tot prin ippon în fața ucrainencei Marina Cerniak, dar a pierdut semifinala cu rusoaica Irina Dolgova (ippon), pentru ca apoi să câștige meciul pentru locurile 3-5 cu Noa Minsker, diferența făcându-se la punctele de penalizare.

Tot la categoria 48 kg, Alexandra Pop a fost învinsă în primul tur de Maria Siderot (Portugalia), prin ippon.

La cat. 52 kg, Alexandra Larisa Florian a ocupat locul 7, după ce a învins-o în optimi pe Reka Pupp (Ungaria), prin ippon, dar a pierdut în sferturi în fața portughezei Joana Ramos (ippon), iar apoi a cedat și în recalificări în fața elvețiencei Evelyne Tschopp (ippon).

Andreea Chițu, medaliată cu bronz anul trecut și campioană a categoriei în 2012 și 2015, a fost învinsă și ea de Joana Ramos, în optimi (ippon).

Azi au loc meciuri la categoriile 63 și 70 kg (feminin), respectiv 73 și 81 kg (masculin), România fiind reprezentată de Alexandru Raicu și Marcel Cercea la cat. 73 kg, Vlad Vișan și Elemer Szocs la cat. 81 kg.

Obiectivul delegației României la Europenele din Polonia era câștigarea unei medalii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS