16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGigi Mulțescu: Astra este ca un animal rănit

Gigi Mulțescu: Astra este ca un animal rănit

Antrenorul Gigi Mulţescu şi jucătorul Nicuşor Bancu au vorbit despre confruntarea cu echipa campioană (Foto: Bogdan Grosu)
Antrenorul Gigi Mulţescu şi jucătorul Nicuşor Bancu au vorbit despre confruntarea cu echipa campioană (Foto: Bogdan Grosu)

În seara de Înviere, fotbaliștii de la CS Universitatea Craiova vor încerca să obțină prima victorie pe teren propriu în acest play-off. Sâmbătă, de la ora 20.00, oltenii vor înfrunta, pe stadionul „Nicolae Dobrin“ din Pitești, campioana Astra Giurgiu, în primul meci din returul play-off-ului. Astra este „ca un animal rănit“, dar un adversar de temut, după cum spunea joi antrenorul principal al craiovenilor, Gigi Mulțescu. Trupa antrenată de Marius Șumudică, singura echipă din România care a jucat în acest an în primăvara europeană, trece printr-o criză acută. Are patru eșecuri consecutive și ocupă ultimul loc în clasamentul play-off-ului. În plus, tehnicianul formației giurgiuvene a vrut să plece după ultima înfrângere, cu Dinamo, dar conducerea clubului i-a transmis că dacă va pleca, va plăti clauza de reziliere, de 150.000 de euro.
„În play-off sunt numai adversari puternici, «crema». Astra este echipa cu cel mai «împănat» lot, din punct de vedere calitativ, cu jucători de top, iar ultimul rezultat, cu Dinamo, este puțin fals pentru că Astra a dominat jocul în multe perioade, a avut multe situații de gol, dar a fost surprinsă pe contraatac. Asta este treaba noastră, să nu cădem pradă rezultatelor lor din ultima perioadă. Rămâne o echipă puternică, care poate câștiga orice joc. Astra este ca un animal rănit. Meciul de sâmbătă va fi mai greu ca acela din turul play-off-ului. Atunci, ei veneau după opt victorii, după opt bucurii, acum vin după o serie negativă“, a spus Mulțescu.

„Ne lipsesc golurile“

Și CS Universitatea vine după un eșec cu FCSB, iar tehnicianul Craiovei își dorește ca elevii săi să fie mai productivi în atac și să nu mai facă gafe în apărare. „Suntem preocupați să devenim mai productivi, să ne concentrăm mai mult, să nu mai ratăm atât. Ne lipsesc golurile! Trebuie să materializăm ocaziile pe care le producem și să nu mai facem gafe în apărare. O singură dată am dormit la marcaj și am luat un gol stupid, iar noi ratăm cu poarta goală. Am produs ocazii multe etape. Din păcate, nu am putut să-l recuperăm pe Briceag pentru acest joc. Sper că îl vom avea în acest final de sezon, care pentru noi se anunță extraordinar de greu, cu jocuri importante în campionat și în Cupa României. Șansele noastre la titlu s-au împuținat, dar vrem să adunăm cât mai multe puncte. Asta înseamnă și bani mai mulți pentru club”, a completat tehnicianul.
Jucătorul Nicușor Bancu a chemat suporterii la meciul de la Pitești și speră să le ofere cadou victoria de Paște. „Avem cinci puncte în play-off, meritam mai mult. Sper să câștigăm și noi primul meci din play-off acasă. Voi juca pe ce post mă va pune antrenorul“, a spus jucătorul născut în Slatina. Bancu a fost lăudat de antrenorul său pentru prestația din ultimele jocuri. „L-am pus într-o poziție unde să dea randament și, ca dovadă, de trei etape este unul din cei mai buni jucători ai noștri. Eu pun pe cineva pe un post decât după ce discut cu el. Nicu face tot ambele zone, decât că vine din spate în față, nu invers“, consideră Mulțescu.

Cupa, obiectiv prioritar

CS Universitatea vrea neapărat un trofeu în acest sezon, iar dacă câștigarea campionatului este un obiectiv greu de realizat, oltenii se concentrează pe Cupa României, competiție în care vor înfrunta în semifinale pe FC Voluntari. „Pe primul plan, ca șanse, rămâne Cupa. Meciul cu Voluntari este de mare importanță. Voluntariul este un adversar periculos, cu fotbaliști care pot decide jocul“, a spus antrenorul craiovean. „Cupa este obiectivul nostru principal. Vom pleca cu șanse egale, noi și cei de la Voluntari, dar sper că noi vom fi cei care ne vom califica în finală“, l-a completat Bancu.

Nu a discutat de prelungirea contractului

Întrebat dacă și-a prelungit contractul cu gruparea craioveană, antrenorul Gigi Mulțescu a spus că încă nu a purtat o discuție cu patronul, adăugând că rămânerea lui la CS Universitatea depinde de mai mulți factori. „Săptămâna aceasta aveam termen-limită. A rămas să discutăm pe 15 aprilie. Probabil că dacă nu vom discuta sâmbătă, o vom face săptămâna viitoare, după sărbători. Rămânerea mea la Craiova depinde de foarte multe. Nu intru în amănunte. Nu am oferte din altă parte, la vârsta mea cine să mă oferteze?!“, a explicat „principalul“ Craiovei.

„Mă bucur că n-am greșit cu Screciu“

Zilele trecute, publicația portugheză O Jogo anunța că formația Benfica Lisabona îl monitorizează atent pe tânărul jucător craiovean Vladimir Screciu, care la cei 17 ai săi, împliniți în ianuarie, a impresionat. În play-off, jucătorul născut în Corabia a fost titular în toate meciurile, iar strategul echipei din Bănie a spus că are mână bună la promovat tineri talentați. „Este clar că este bine și pentru el, și pentru club să fie în atenția unui club precum Benfica. Eu mă bucur că n-am greșit. De fapt, se vedea că este un jucător talentat, mai trebuia un pic orientat și curaj. Eu am mai mult curaj ca alții. Recordul îl am în Turcia, la Samsunspor, când am promovat șase tineri de la echipa a doua. La Craiova, sunt privilegiat că pot promova asemenea jucători. Ne obligă și subțirimea lotului. Mai sunt alți jucători la echipa a doua care așteptă să facă pasul spre prima echipă“, a încheiat Mulțescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS