Acasă Sport Primăvară încărcată de medalii pentru judoka Floriana Văcaru

Primăvară încărcată de medalii pentru judoka Floriana Văcaru

-

Floriana Văcaru (a treia din stânga), alături de ceilalți medaliați de la CS Universitatea Craiova și de antrenorul Mihai Voinea
Floriana Văcaru (a treia din stânga), alături de ceilalți medaliați de la CS Universitatea Craiova și de antrenorul Mihai Voinea

Judoka Floriana Văcaru, legitimată la CS Universitatea Craiova, a urcat pe podium la toate cele trei competiții la care a luat startul în această primăvară. După ce în luna martie cucerea medalie de argint la Campionatul Național rezervat seniorilor, apoi aur la finala Campionatului Național al junioarelor, sportiva din Bănie a obținut, la sfârșitul săptămânii trecute, o nouă medalie, la Cupa României. Competiția s-a desfășurat la Oradea, iar Floriana a cucerit aurul la categoria +78 de kilograme. Și Amalia Doană, colega sa de club, și-a trecut în cont a doua medalie din acest sezon, bronz la categoria 48 de kilograme. Tot pe a treia treaptă a podiumului au mai urcat trei băieți de la același club, CS Universitatea. Este vorba de Eusebiu Dragotescu, Răzvan Pasăre (ambii la categoria 60 de kilograme) și Robert Gușă (categoria 100 de kilograme). Antrenorul acestora, Mihai Voinea, a spus că medaliile au fost mai multe decât se aștepta: „A fost o competiție mai slăbuță, pentru că unii dintre sportivii români au participat în aceeași perioadă la alt concurs, o Cupă Europeană în Italia“. Și CSM Drobeta Turnu Severin a avut patru medaliați la Oradea. Lorena Necula a câștigat medalie de argint la categoria 70 de kilograme, în timp ce Alexandru Dragomir (100 de kilograme), Krisztina Tatar (48 de kilograme) și Alexandra Stan Maria (+78 de kilograme) au urcat pe treapta a treia a podiumului.
La Cupa României, găzduită de Sala Polivalentă „Antonio Alexe“, au luat startul 138 de judoka de la 29 de cluburi. În clasamentul general pe cluburi, primul loc a fost ocupat de U CSM Cluj-Dinamo, urmată de CS Universitar Piteşti și CSM Liberty Oradea. CS Universitatea Craiova a ocupat locul cinci. Tot la Oradea a fost și Campionatul Național de Ne Waza (luptă la sol), iar severinencele Anda Vâlvoi (-63 kilograme) și Alexandra Stan Maria (+63 kilograme) s-au clasat pe locul doi. Următoarea competiție internă va fi Campionatul Național U14, pe 20 aprilie, la Râmnicu Vâlcea.

Daniela MITROI-OCHEA
Daniela MITROI-OCHEA
Lucrează în presa sportivă din 2002 şi de-a lungul timpului a reuşit să le ia interviuri mai multor campioni. Crede că jurnalismul sportiv este cea mai frumoasă meserie.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.