12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGladiatorii au „rupt“ scena la Târgu Mureș

Gladiatorii au „rupt“ scena la Târgu Mureș

Costel Torcea (foto, centru) şi elevii săi au obţinut rezultate remarcabile la Campionatele Naţionale de la Târgu Mureş
Costel Torcea (foto, centru) şi elevii săi au obţinut rezultate remarcabile la Campionatele Naţionale de la Târgu Mureş

Cu toții am fost obișnuiți cu rezultate remarcabile din partea CS Gladiator Gym Craiova, dar anul acesta competițional a început mai bine ca niciodată. Antrenorul Costel Torcea s-a prezentat cu sportivii săi la Campionatulele Naționale de Culturism și Fitness (Juniori, Seniori și Masters), găzduite de Târgu Mureș, şi și-au adjudecat opt medalii.
„Este un început de an competițional foarte bun pentru micuțul club Gladiator Gym, pentru că la sfârșitul săptămânii trecute, la Târgu Mureș, au avut loc Campionatele Naționale, iar sportivii mei au luat cinci medalii de aur, două de bronz și una de argint, plus două locuri cinci în finale. Rezultatele sunt peste așteptări. Pentru mine, ca antrenor, înseamnă o mare satisfacție și vreau să le mulțumesc sportivilor, familiilor lor pentru sprijinul acordat și unui bun prieten, Petre Popa, care a fost alături de mine“, a declarat Costel Torcea, pentru GdS.

„Vreau să fiu pe primul loc și peste 20 de ani“

Multiplul campion național și fost campion european, Costel Torcea, a „recidivat“ la Târgu Mureș cu medaliile de aur, dar bucuria sa a fost focalizată mai mult pe succesele elevilor, explicând cum au fost obţinute medaliile.
„La categoria juniori 60 kg, Sebastian Pană a ieșit campion național. A urmat categoria fitness băieți, unde a participat Paul Dâlganu, vicecampionul de anul trecut. Puștiul ăsta a muncit atât de mult încât a schimbat disciplina de la culturism la fitness și a reușit să facă un program de a ridicat sala în picioare și a luat medalia de bronz. Ținând cont că este în primul an de juniorat la fitness, pentru mine este ca și cum ar fi un mare campion. Nu vreau să-l perii, dar asta este realitatea. La categoria bikini junioare, până în 1,60 metri, Maria Onea a reușit să intre în finală și să ocupe locul cinci, după numai cinci luni de pregătire. Nu comentăm deciziile arbitrilor, dar sunt niște locuri mai mult decât meritate. La categoria Masters, Mihaela Pasăre, o sportivă din Vâlcea legitimată la noi, a obținut medalia de argint la body-fitness fete peste 45 de ani. Tot aici, am mai avut două fete, Letiția Marin, din Vâlcea, și Adina Ivașcu, din Severin, care au obținut locul cinci, respectiv locul șapte. A urmat competiția de Masters masculin, unde Andrei Alexandrescu – campionul României de la 75 kg seniori – a câștigat categoria 80 kg Masters și Openul, deci a fost campionul campionilor. A intrat în luptă și Căileanu Costică, sportiv legitimat de curând la Gladiator Gym, la categoria +100 kg, între 44 și 50 de ani, și a luat medalia de bronz. După aceea au intrat veteranii pe scenă și, scuzați-mi lipsa de modestie, a trebuit să le iau două medalii de aur și să vin acasă, la categoria 80 kg plus Openul, la peste 50 de ani. Îmi respect adversarii, dar vreau să fiu pe primul loc și peste 20 de ani“, a spus Costel Torcea.

Urmează alte mari provocări

Misiunea sportivilor de la CS Gladiator Gym din perioada următoare este să se mențină în cea mai bună formă, pentru că urmează mari provocări, Balcaniada în Muntenegru și Serbia și Campionatul European în Spania.
„În viitor, care înseamnă peste circa o lună, intrăm iarăși în focuri. Pe 28-30 aprilie, la Bar, în Muntenegru, CS Gladiator Gym are trei sportivi în lotul național. Este vorba despre Cristian Firică – la culturism 80 kg seniori, Sebastian Pană – la Man Fizic, și medaliatul cu bronz de la fitness, Paul Dâlganu, care va merge în competiția balcanică de juniori. În Muntenegru vor participa și Letiția Marin și Adina Ivașcu din Severin, care vor fi în lotul național de bikini Masters, peste 35 de ani. Pe 12-14 mai, Claudiu Șufană, campionul României de anul trecut de la +100 kg la culturism, va merge la Campionatele Balcanice din Serbia, unde va concura la bodybuilding clasic, cea mai înaltă categorie. Pe 2 mai eu voi pleca spre Spania, la Campionatele Europene, unde voi fi și competitor, dar și antrenor federal. De la aceste două mari competiții îmi doresc să venim cu rezultate cât mai bune“, a încheiat Costel Torcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS