12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCristina Zamfir are lipici la fani

Cristina Zamfir are lipici la fani

Cristina Zamfir a marcat 11 goluri contra Coronei Braşov şi este tot mai aproape de titlul de golgheter în Liga Naţională
Cristina Zamfir a marcat 11 goluri contra Coronei Braşov şi este tot mai aproape de titlul de golgheter în Liga Naţională

Handbalista de la SCM Craiova a marcat sâmbătă 11 goluri în poarta fostei sale echipe, Corona Braşov, dar suporterii formaţiei ardelene care au făcut deplasarea în Bănie i-au oferit flori şi au aplaudat-o minute în şir pe carismatica jucătoare născută în Slatina.

Pe lângă valoarea incontestabilă, Cristina Zamfir, una dintre cele mai valoroase handbaliste românce, se bucură de simpatia publicului, fie că este vorba de suporterii echipei sale de club, SCM Craiova, sau ai adversarelor.
Veselă, volubilă, Cristina are lipici la fani, iar după meciuri s-a obişnuit să poposească minute bune pe teren pentru a oferi autografe şi a se fotografia alături de cei care o simpatizează.
Sâmbătă, SCM Craiova a înfruntat Corona Braşov, formaţie la care Zamfir a evoluat cinci ani. Oltencele s-au impus cu scorul de 28-22 (15-13), iar Cristina a fost principala marcatoare a echipei sale, cu 11 goluri, apropiindu-se şi mai mult de titlul de golgheteră în Liga Naţională.

Suporterii braşoveni şi-au susţinut echipa favorită, dar au aplaudat şi golurile reuşite de Cristina Zamfir, o jucătoare care le-a rămas la suflet (foto: Bogdan Grosu)
Suporterii braşoveni şi-au susţinut echipa favorită, dar au aplaudat şi golurile reuşite de Cristina Zamfir, o jucătoare care le-a rămas la suflet (foto: Bogdan Grosu)

Cei 12 suporteri braşoveni prezenţi în Sala Polivalentă au venit cu flori pentru jucătoarea născută în Slatina, iar la finalul meciului au chemat-o în sectorul unde stăteau, au aplaudat-o, au felicitat-o şi i-au urat să nu aibă parte de accidentări. „Am fost foarte iubită şi apreciată la Braşov. Am jucat cinci ani şi jumătate acolo, le mulţumesc pentru acea perioadă şi pentru faptul că în continuare mă susţin, oriunde aş juca“, a vorbit jucătoarea despre gestul suporterilor echipei adverse.

IMG_0523
Şi fanii Craiovei, de la cel mai mic la cel mai mare, o iubesc pe Cristina. „Este dedicată trup şi suflet echipei. În timpul meciului, dă adevărate lupte cu adversarele, mai ales în atac, de multe ori are parte de căzături dureroase, dar se ridică imediat, zâmbeşte şi continuă. Este o jucătoare profesionistă şi ne bucurăm că o avem la Craiova. Şi după meci, ea nu refuză pe nimeni când este solicitată să facă poze şi cred că mai mereu ajunge ultima la vestiar“, a spus Mădălina, o fană a handbalului, nelipsită de la meciurile echipei SCM din Polivalentă.
„Suporterii au fost minunaţi tot sezonul“

IMG_0715

La rândul său, Cristina Zamfir a fost bucuroasă că ea şi colegele sale au putut oferi publicului craiovean victoria în ultimul meci de pe teren propriu din acest campionat şi speră că, în scurt timp, vor aduce în Bănie o medalie.
„Am obţinut o victorie muncită, după un meci bun. Am luptat 60 de minute, am fost echipă şi am încheiat ultimul meci acasă cu o victorie în faţa propriilor suporteri, care au fost minunaţi pe tot parcursul sezonului. Îmi doresc din tot sufletul să luăm o medalie aici, la Craiova“, a spus handbalista de 27 de ani.

IMG_0496
Şi Valentina Ardean Elisei, revenită în teren etapa trecută după o accidentare, se bucură de mare simpatie la Craiova. Sâmbătă a marcat un gol şi a fost aplaudată la scenă deschisă. „Suporterii mi-au zis după meci că se bucură că sunt din nou pe teren. Încet-încet, încerc să-mi reintru în formă, să pun umărul la victoriile echipei. Este foarte plăcut să înscrii din nou. În momentul în care intri pe teren şi faci ceea ce-ţi place este ceva ce nu pot descrie în cuvinte“, a explicat Elisei, căpitanul naţionalei României, înainte de a se accidenta.
Cu cele trei puncte din meciul cu Corona Braşov, SCM Craiova a ajuns la 38 de puncte şi se menţine pe locul trei, cel puţin până astăzi, când HC Zalău, formaţie aflată pe locul patru (35p), va juca cu HCM Vâlcea, de la ora 19.00 (Digisport, DolceSport).

Mai au două meciuri în deplasare

Bogdan Burcea, antrenorul principal al echipei SCM Craiova
Bogdan Burcea, antrenorul principal al echipei SCM Craiova

Elevele lui Bogdan Burcea mai au de disputat două jocuri în acest sezon din Liga Naţională, cu U Cluj şi HCM Vâlcea, ambele în deplasare. Tehnicianul craiovean a vorbit despre ce l-a nemulţumit în partida cu Corona Braşov, fosta sa echipă, dar şi despre confruntările următoare: „În meciul cu Braşovul au jucat foarte relaxate, fazele de atac şi apărare au fost sub aşteptări, din punctul meu de vedere, dar important este rezultatul. Pe 9 şi 30 aprilie vom juca la Cluj şi la Vâlcea meciuri foarte puternice, împotriva unor echipe în compania cărora am pierdut puncte importante în acest sezon“.
În tur, SCM a făcut egal cu Clujul şi a pierdut confruntarea cu Vâlcea.
În meciul cu Corona, pentru SCM au evoluat: Dumanska, Stanciu, Paşca – Zamfir 11 goluri, Nikolic 5, Apipie 4, Şelaru 2, Landre 2, Trifunovic 1, Elisei 1, Băbeanu 1, Burlachenko 1, Andrei, Zaremba, Ianaşi.

Galerie foto realizată de Bogdan Grosu:

Ana Maria Apipie (în albastru) şi colegele sale au încheiat cu victorie meciurile de pe teren propriu din acest sezon al Ligii Naţionale (foto: Bogdan Grosu)
Ana Maria Apipie (în albastru) şi colegele sale au încheiat cu victorie meciurile de pe teren propriu din acest sezon al Ligii Naţionale (foto: Bogdan Grosu)

IMG_0729

IMG_0746

IMG_0751

IMG_0491

IMG_0543

IMG_0550

IMG_0579

IMG_0598

IMG_0616

IMG_0611

IMG_0734

IMG_0705

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS