10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptătorii de wushu din Craiova au cucerit 90 de medalii

Luptătorii de wushu din Craiova au cucerit 90 de medalii

Sportivii de la clubul Wu Quan Li au reușit să păstreze acasă 90 de meda­lii
Sportivii de la clubul Wu Quan Li au reușit să păstreze acasă 90 de meda­lii

În Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Craiova s-a desfășurat recent prima ediție a Campionatului Național de Yong Chun Quan (Wing Chun Kuen – Boxul Frumoasei Primăveri). Competiția organizată de Federația Română de Arte Marțiale (FRAM) şi clubul Wu Quan Li Craiova a reunit peste 80 de sportivi din Baia Mare, București, Craiova, Pitești și Sibiu. Reprezentanții clubului gazdă au fost prezenți în număr mare, 48, și au participat în 122 de probe, reușind să urce pe podiumul competiției de 90 de ori.
32 dintre medaliile cucerite de sportivii pregătiți de antrenorul Silviu Obeanu au fost de aur. Craiovenii care au devenit campioni naționali de Yong Chun Quan sunt: Andrei Lucian Gheonea, Cosmin Bogdan Cinezan, Teodor Friptu, Andreea Ignat, Phoebe-An Romee, Mihail-Alexandru Iana, Adrian Dobre, Robert Trucă, Mara Georgia Obeanu, Carolina Solomonescu, Francesco Dobrescu, Raul Mininges, Mihai Oprea, Alexandru Stan, Rareş Benga, Darius Munteanu, Roxana Scărlătescu, Petra Pumnea, Alexandru Chiţibura, Mihai Dumitru şi Alexandra Tiţă. O parte din cei enumerați mai sus au urcat pe prima treaptă a podiumului de mai multe ori. Medaliile au fost obținute la toate cele cinci probe de bază: o probă de luptă fullcontact în sistemul wing chun și patru probe de Taolu exerciții libere, cu mâna goală, cu arme (cuțite fluture și bastonul lung), la manechinul din lemn și proba de Chi Sao (mâini lipiciose) cu partener.
Pe lângă cele 32 de medalii de aur, craiovenii au oprit acasă alte 27 de medalii de argint şi 31 de bronz. Un număr impresionant de clasări pe podium, care au situat clubul Wu Quan Li pe primul în loc în clasamentul pe medalii.

DSC_0189
„Noi am avut cei mai mulţi participanţi din concurs, dar şi cele mai multe locuri întâi. Pe locul doi s-a clasat clubul din Sibiu, urmat de Baia Mare, Piteşti şi Bucureşti. Acest campionat se află la prima ediţie, după ce în ultimii zece ani probele de wing chun s-au desfășurat în cadrul Campionatului Național de Wushu Tradiţional. În urmă cu doi ani, cele două competiţii s-au despărţit la nivel european, iar acum am organizat şi noi separat, trebuia să ne aliniem la cerințele internaționale“, a spus antrenorul Silviu Obeanu, cel care se ocupă de pregătirea sportivilor de la clubul craiovean Wu Quan Li, cât şi la lotul naţional, în calitate de antrenor principal.

17629774_1454615724646264_2974757882470485855_n
După competiţia de la Craiova, Silviu Obeanu a alcătuit lotul care va reprezenta România la Campionatul European de Yong Chun Quan, programat în perioada 12-16 mai la Tbilisi (Georgia). În lotul tricolor se regăsesc şase sportivi de la Craiova, Andrei Gheonea, Andreea Ignat, Phoebe-An Romee, Mara Obeanu, Carolina Solomonescu şi Marius Barbu. Acestora li se alătură patru luptători de la Sibiu şi câte unu din Piteşti şi Baia Mare.
La ultimul Campionat European de Wing Chun, în 2015, România a cucerit cinci medalii de aur, patru de argint şi trei de bronz.

La evenimentul de la Craiova au fost prezenţi oficiali ai Federaţiei Române de Arte Marțiale, Petru Grindeanu ( secretar general al FRAM şi vicepreşedinte al European Wushu Federation) şi Sonia Grindeanu (dublă campioană mondială de wushu și multiplă campioană europeană, în calitate de președinte al Colegiului Arbitrilor)

Campionatul Naţional a fost organizat în parteneriat cu Primăria Craiova, DJST Dolj și SCM Craiova.

Galerie foto:

Alexandru Chițibura este unul dintre campionii craioveni
Alexandru Chițibura este unul dintre campionii craioveni

DSC_0367

DSC_0364

DSC_0305

DSC_0182

DSC_0210

DSC_0201

DSC_0176

DSC_0276

DSC_0294

DSC_0502

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS