11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportScoateți „câinii“ din Cupă!

Scoateți „câinii“ din Cupă!

Andrei Ivan trebuie să le ia fața fundașilor dinamoviști și să marcheze, pentru că este dator suporterilor
Andrei Ivan trebuie să le ia fața fundașilor dinamoviști și să marcheze, pentru că este dator suporterilor

CS Universitatea Craiova întâlnește astăzi, de la ora 21.30 (Pro TV), pe stadionul „Municipal“ din Severin, pe Dinamo București, în sferturile de finală ale Cupei României. Fiind un meci eliminatoriu, alb-albaștrii nu au decât varianta victoriei și au premise să creadă în calificarea în semifinalele competiției KO. În primul rând vor beneficia de aportul publicului, pe malul Dunării urmând să se deplaseze mulți fani din Bănie, cărora li se vor alătura și susținătorii severineni. Apoi intră în discuție evoluția din meciurile directe, din campionatul regulat și din prima bătălie play-off. Elevii lui Gigi Mulțescu s-au impus în meciul tur, disputat chiar la Severin, cu 2-1 (Briceag ‘71, Ivan ‘55 / Hanca ‘62), iar „câinii“ și-au luat revanșa pe Arena Națională, scor 2-1 (Nemec ‘14, ‘5 / Gustavo ‘73). În cel mai recent duel, disputat pe 19 martie, în Capitală, în runda a doua a play-off-ului, Craiova a încheiat la egalitate, scor 0-0, cu Dinamo, dar evoluția a fost bună spre foarte bună.

Mulțescu: O să fie un joc foarte tacticizat

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, știe că misiunea elevilor săi de a o elimina pe Dinamo nu este deloc ușoară, dar crede că va fi îndeplinită dacă aceștia vor reuși să repete evoluția bună din apărare din meciul trecut și cu o eficiență mai bună în ofensivă.
„Pentru mine, misiunea cea mai importantă este să aduc echipa la ora jocului la forma cea mai bună. Meciul cu Dinamo este foarte important, pentru că este eliminatoriu, e foarte diferit de jocul de campionat, unde mai ai șansa să recuperezi din punctele pierdute. Acum o să fie un joc foarte tacticizat, pentru că echipa care va face prima greșeală poate să piardă sau echipa care are un mic avantaj poate să profite. Jucăm al treilea meci în decurs de câteva săptămâni cu Dinamo, ne cunoaștem bine unii pe alții. Ne interesează să păstrăm ce am făcut bine și să eliminăm ce am greșit. Dacă în primul meci am greșit în apărare, iar în al doilea am avut eficiență în atac, acum sper să le rezolvăm pe toate și să fim eficienți. Întâlnim una dintre cele mai puternice echipe. Cosmin Contra a reușit să transforme o echipă tehnică, puțin boemă, într-o echipă valoroasă, tehnică în regim de viteză și cu agresivitate. Ne vom pândi unii pe alții și încercăm să speculăm greșelile pe care le face adversarul. Noi trebuie să riscăm puțin, dar să fie un risc asumat și calculat în același timp“, a declarat strategul Craiovei într-o conferință de presă.
„Îl avem accidentat pe Alexandre Barthe, care este unul dintre cei care au căzut victimă în ultimul meci cu Dinamo. Zlatinski și-a revenit după acea entorsă. Șansa lui Zlatinski a fost întreruperea campionatului și că a fost vorba despre o accidentare la gleznă, unde articulația este mai solidă. Oricum, va evolua cu un bandaj special. În meciul acesta nu mi-e frică decât de agresivitatea fizică și de aici lansez un apel către arbitri să aibă grijă să nu apară violența fizică“, a completat Gigi Mulțescu.
Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) l-a desemnat pe arădeanul Ovidiu Hațegan să conducă partida de la Severin. Asistenți vor fi Vladimir Urzică (Piatra Neamţ) și Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), iar „rezervă” Adrian Comănescu (Vâlcea). Observatori au fost numiți Corneliu Fecioru (Bucureşti) și Ciprian Paraschiv (Iaşi).

Ivan: Trebuie să câștigăm

La rândul său, căpitanul alb-albaștrilor, atacantul Andrei Ivan, a afirmat că numai calificarea îl poate mulțumi, în timp ce portarul Nicolai Calancea a punctat că este pregătit și pentru loviturile de departajare, dacă va fi cazul.
„Va fi un meci greu. Am jucat de două ori în acest an cu Dinamo și trebuie să câștigăm la Severin, să ne calificăm în semifinalele Cupei. Am încredere în echipă că putem să jucăm inclusiv finala. Colegii mei au exersat loviturile de departajare, eu am fost la antrenament, dar nu am făcut prima parte, deoarece abia am revenit de la națională. O să exersăm și azi (ieri – n.r.), dar eu cred că nu o să ajungem la penaltiuri. Nu contează cine va da gol, ci să câștigăm și să ne calificăm în semifinale și să-i facem fericiți pe suporteri“, a spus Ivan.
„Ne propunem victoria, ăsta este obiectivul nostru pentru meciul cu Dinamo. Trebuie să eliminăm greșelile pe care le-am avut și să avem eficiență în atac. Sper ca Ivan să marcheze și eu să nu iau gol. Am pregătit și loviturile de departajare, dar sper să ne impunem în timpul regulamentar“, a subliniat Calancea.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS