22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii au dezamăgit și cu danezii

Tricolorii au dezamăgit și cu danezii

Claudiu Keșeru a ratat cele mai mari ocazii ale României (Foto: prosport.ro)
Claudiu Keșeru a ratat cele mai mari ocazii ale României (Foto: prosport.ro)

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida disputată ieri seară, pe Arena din Cluj, în compania echipei similare a Danemarcei, contând pentru etapa a 5-a din grupa E a preliminariilor Campionatului Mondial din Rusia din 2018. Tricolorii au dezamăgit profund, etalând un joc modest, cu puține ocazii de poartă, iar două dintre cele mai bune au fost irosite inexplicabil de Claudiu Keșeru în prima repriză. România a fost la un pas de o umilință și asta pentru că finalul întâlnirii a fost controlat copios de nordici, însă, din fericire, poarta lui Tătărușanu a rămas nepenetrată.
România: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Toșca – Benzar, Marin, Pintilii, Latovlevici (76, Rotariu) – Stanciu – Chipciu (85, Ivan), Keșeru (63, Alibec). Selecționer: Christoph Daum.
Danemarca: Schmeichel – Kjaer (46, Zanka), Christensen, Vestegaard – Ankersen, Kvist, Schone (69, Braithwaite), Delaney, Durmisi – Eriksen, Cornelius. Selecționer: Age Hareide.
Cartonașe galbene: Pintilii 90+1 / Cornelius 45, Ankersen 60.
Au arbitrat: Martin Atkinson – Stephen Child, Stuart Burt; Anthony Taylor (Anglia).

În celelalte meciuri disputate ieri seară s-au înregistrat următoarele rezultate: Armenia – Kazakhstan 2-0, Muntenegru – Polonia 1-2.
Clasament: 1. Polonia 13 puncte (golaveraj 12-6), 2. Muntenegru 7 (10-6), 3. Danemarca 7 (7-5), 4. România 6 (6-4), 5. Armenia 6 (6-10), 6. Kazakhstan 2 (3-13).

Vom lupta pentru locul doi

În urma acestui rezultat, șansele reprezentativei României de a se califica direct la Campionatul Mondial din Rusia sunt infime, tricolorii urmând să lupte pentru locul doi, care duce la baraj. Nici aici șansele nu sunt foarte mari ținând cont că vom susține meciurile directe cu echipele contracandidate în deplasare.
Mai sunt de jucat următoarele partide: 10 iunie: ora 19.00: Kazahstan – Danemarca, ora 21.45: Muntenegru – Armenia, Polonia – România; 1 septembrie: ora 19.00: Kazahstan – Danemarca, ora 21.45: Danemarca – Polonia, România – Armenia; 4 septembrie: ora 19.00: Armenia – Danemarca, ora 21.45: Muntenegru – România, Polonia – Kazahstan; 5 octombrie: ora 19.00: Armenia – Polonia, ora 21.45: Muntenegru – Danemarca, România – Kazahstan; 8 octombrie: ora 19.00: Danemarca – România, Kazahstan – Armenia, Polonia – Muntenegru.

Age Hareide: Cred că ne-am organizat bine

Selecționerul Danemarcei, Age Hareide, a declarat că tactica folosită de Christoph Daum nu l-a surprins, pentru că a aflat în presa română ce sistem va folosi.
„Am citit în ziarele din România că vor juca cu trei fundaşi. Ne aşteptam la asta şi de aceea am jucat cu patru jucători la mijloc. Jucam în deplasare, ne aşteptam să aibă ocazii pentru că aveau nevoie de victorie. Cred că ne-am organizat bine, în repriza a doua am controlat jocul complet. Puteau fi trei puncte, dar e doar un punct şi rămâne să luptăm pentru locul doi şi să ne asigurăm barajul. Avem şanse mai mari acum la locul doi, decât aveam înaintea meciului. Suntem la egalitate cu Muntenegru şi jucăm acasă cu Polonia şi România, iar asta ne dă şanse bune la calificare“, a declarat Age Hareide, la TVR.

Daum: Mai avem șanse!

La rândul său, selecționerul României, germanul Christoph Daum, încă mai crede în calificarea la turneul final.

Daum
„Am pregătit echipa pentru a câştiga trei puncte, dar am câştigat doar unul. Trebuia să fructificăm ocaziile de gol din prima repriză, jucătorii au fost motivaţi să dea totul pentru cele trei puncte. În repriza a doua trebuia să jucăm la fel ca în prima. Trebuie să spun că încă e totul posibil dacă ne uităm la clasament. Trebuie să continuăm! Dacă ne uităm la prima repriză vedem că e o problemă de mentalitate, trebuie să jucăm până în minutul 90. Data viitoare (cu Polonia – n.r.) poate vom face o surpriză! Se spune că suntem ieşiţi din luptă, dar mai avem şanse. Dacă ne uităm la clasament vedem că un meci poate schimba totul. Sper că după revenirea lui Bogdan Stancu şi lui Florin Andone să revină mentalitatea ofensivă, să avem mai multe alternative în atac. Alex Chipciu a jucat foarte bine, Keşeru a avut ocazii de gol, trebuie să aşteptăm următorul meci şi să facem o surpriză“, a spus neamțul.

Declarațiile jucătorilor României:

Vlad Chiricheş: „Ne-am îndepărtat puţin de locurile fruntaşe şi e o seară tristă! Ştiam foarte clar ce ne aşteaptă, ştiam foarte bine că trebuie să câştigăm. Ne-am pus mari speranţe în această partidă, dar n-a fost să fie. Am ratat două-trei ocazii mari în prima repriză… Dacă am fi marcat, cred că am fi deblocat această partidă. Danezii au jucători valoroşi, de la echipe puternice din Europa, dar nu pot să zic că formează o echipă de speriat. Cu siguranţă nu e un egal pentru noi. E păcat că nu am reuşit să câştigăm… Avem un program dificil, nu am reuşit să luăm punctele de acasă, nu am reuşit să câştigăm acasă şi asta ne-a tras în jos. A fost un sistem nou şi am încercat să ne adaptăm la rigorile lui. Cred că e nevoie şi de mai mult timp pentru a înţelege foarte bine principiile acestui sistem… Au venit jucători noi, jucători tineri şi sper ca ei să continue foarte bine la echipele de club, să progreseze şi să ne ajute în această campanie. Nu ştiu ce şanse mai sunt, dar trebuie să luptăm până la capăt! Eu unul mai sper“.

Romario Benzar: „Şansele s-au diminuat în urma acestui rezultat, asta e clar. Mă simt frustrat, prima repriză ne-a aparţinut nouă, am avut câteva ocazii mari, iar cea de-a doua a fost a danezilor, însă cred că rezultatul de egalitate este unul meritat. Este greu pentru că nu am mai înscris de câteva meciuri, iar presiunea este una destul de mare pe atacanţii din cadrul echipei. Meciul din Polonia va fi unul foarte greu, însă eu cred că am învăţat din înfrângerea de acasă şi sper că vom arăta mult mai bine acolo“.

Claudiu Keşeru: „O seară tristă ca rezultat, din păcate. Mi s-a părut că au început bine meciul, cu un presing avansat, ne-am creat ocazii, dar nu am înscris şi cred că acolo se rezumă foarte simplu acest meci. A fost o atitudine foarte bună a întregii echipe, ne-am creat ocazii, dar nu am băgat-o în poartă. Credeţi-mă, cel mai frustrat sunt eu în momentul de faţă, pentru că eu am avut ocaziile cele mai mari. Încerc să fiu cât mai pozitiv, pentru că dacă intri în acel cerc vicios se acumulează frustrarea, intervin lucruri negative şi nu mai iese jocul. Am încercat să mă liniştesc, apoi am ratat altă ocazie…Am găsit spaţiile pentru a-mi crea ocazii, dar nu am înscris. Oricum, orice s-ar fi întâmplat pe teren, eu trebuia s-o dau în poartă! Sunt multe aspecte pozitive, toată lumea ar fi dorit să vadă doar golul care aduce trei puncte. Din păcate nu am înscris“.

Alexandru Chipciu: „S-au diminuat şansele la locul doi. Este un rezultat echitabil şi a părut că pe final ne-au dominat, cel puţin din punct de vedere fizic. Din păcate, nu reuşim să înscriem, dar s-a ratat foarte mult, Claudiu Keşeru putea să dea gol în prima repriză, însă au avut şi ei şansele lor în partea a doua a jocului. Danemarca s-a regrupat foarte bine în prima repriză şi nu am reuşit să înscriem. La antrenamente, am exersat să nu jucăm cu centrări înalte, să putem să-i surprindem, dar nu am putut. Trebuie să avem un stil de joc, ceea ce încearcă şi Daum, iar jocul nostru şi felul în care vom arăta trebuie să conteze mult mai mult de acum încolo decât rezultatele. Locul din grupă ne va arăta adevărata valoare. Am făcut tot ce se putea din punct de vedere fizic să câştigăm fiecare meci, dar atât am putut“.

Pentru a vedea rezultatele complete și clasamentele celorlalte grupe din Europa din preliminariile CM din Rusia, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS