6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschet: Marius Toma ameninţă Mureşul cu Comisia de Etică

Baschet: Marius Toma ameninţă Mureşul cu Comisia de Etică

Marius Toma, directorul tehnic al echipei masculine de baschet SCM-U Craiova, a spus după înfrângerea suferită astăzi de echipa craioveană  în disputa cu BC Mureş (scor 92-97), că dacă formaţia din Târgu Mureş va pierde jocul următor, cu Phoenix Galaţi, Craiova va sesiza Comisia de Etică a Federaţiei Române de Baschet. Declaraţia oficialului craiovean vine în contextul în care BC Mureş, vicecampioană în sezonul trecut, a pierdut surprinzător partidele cu Dinamo Bucureşti şi Phoenix Galaţi, contracandidatele oltenilor în lupta pentru play-off.

„Nu înţeleg atitudinea celor de la Mureş. Au jucat cu noi la mare luptă în ambele meciuri, iar în celelalte partide au avut un rezultat nescontat, vorbesc în cele împotriva contracandidatelor noastre. Cei de la Mureş, de departe sunt cea mai bună echipă din această grupă şi se pare că au o luptă personală cu Craiova. Se anunţă o etapă interesantă, Mureşul joacă vineri cu Galaţi, iar noi sâmbătă la Dinamo. Dacă ei pierd acasă cu Galaţiul, misiunea noastră s-a încheiat în acest sezon, pentru că nu îi mai putem prinde pe gălăţeni din urmă. Mureşul este mult peste Galaţi şi nu ar trebui să piardă, dar dacă se va întâmpla asta voi sesiza Comisia de Etică, pentru că mi se pare că vor pierde total nefiresc şi împotriva regulilor de fair-play”, a spus Toma la finalul partidei din Sala Polivalentă.

Directorul tehnic al echipei SCM-U Craiova a adăugat că accidentarea lui Lee şi o greşeală de arbitraj din finalul partidei au făcut ca oltenii să piardă meciul. „Ne-am dorit victoria, dar pierzându-l pe Lee la faza ofensivă, nu a putut să înscrie deloc. Am pierdut acest meci pe final, după o decizie foarte  dubioasă de arbitraj. În unghi de 90 de grade, Markovic a făcut cel puţin patru paşi, la un minut s-a dat fault, două libere, l-am pierdut pe Bureau şi s-a închis meciul. Mergem mai departe, avem şansa noastră. Avem nevoie de două victorii în următoarele două partide”, a încheiat Toma.

Clasament locurile 7-10: 1. BC Mureş 32p, 2. Phoenix Galaţi 30, 3. SCM-U Craiova 28, 4. Dinamo Bucureşti 28.

Echipa din Târgu Mureş este calificată matematic în play-off, acolo unde va merge şi echipa de pe locul doi după disputarea meciurilor din această grupă.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS