12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportȘase medalii pentru spadasinii craioveni

Șase medalii pentru spadasinii craioveni

La masculin individual trei craioveni au urcat pe podium
La masculin individual trei craioveni au urcat pe podium

Spadasinii din Craiova s-au descurcat bine la Campionatul Național de tineret, găzduit la sfârșitul săptămânii trecute de sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, reușind să oprească acasă șase medalii. Astfel, în întrecerea masculină, craiovenii au cucerit trei medalii la individual și una în întrecerea pe echipe. La individual, trei spadasini din Bănie au urcat pe podium. Noul campion este Mario Persu (CS Universitatea Craiova), urmat de colegul său de club Mihai Oprea, în timp ce Liviu Pascu (LPS „Petrache Trișcu“) a obținut medalie de bronz. Persu și Oprea sunt pregătiți de Radu Podeanu, iar Pascu este antrenat de Daniel Matache.

trei
În întrecerea pe echipe, CS Universitatea Craiova, campioana din 2016, a urcat pe treapta a treia a podiumului. Sportivii care au contribuit la acest rezultat sunt Mario Persu, Ovidiu Pârvuleasa și Mihai Oprea, cu toții antrenați de Radu Podeanu. CS Universitatea a învins în finala mică chiar concitadinii de la LPS „Petrache Trișcu“ (Mihai Bigea, Ștefan Bivolaru, Andrei Dogaru, Liviu Pascu), cu scorul de 45-32.

La echipe, sportivele din Bănie au cucerit argint şi bronz
La echipe, sportivele din Bănie au cucerit argint şi bronz

În întrecerea feminină, gazdelele au urcat pe podium doar la echipe. LPS „Petrache Trișcu“ Craiova (Claudia Durău, Alexandra Pătru, Greti Găman, Cristina Matache) a obținut medalie de argint, după ce a pierdut finala cu Steaua, iar CS Universitatea Craiova (Cezara Bolboceanu, Claudia Năboiu, Sabina Ecobici, Adela Danciu) s-a clasat pe locul trei, trecând în finala mică de Dinamo, campioana din 2016. Fetele de la „Trișcu“ sunt antrenate de Daniel Matache, Dan Podeanu și Ștefan Puiu, iar spadasinele de la CS Universitatea sunt pregătite de Dorian Pârvan. „Sunt niște rezultate foarte bune. Sportivii cei mari și-au făcut treaba, dar și cei mai mici s-au descurcat bine. Suntem mulțumiți“, a spus ieri antrenorul Radu Podeanu. O parte dintre spadasinii de la CS Universitatea Craiova vor pleca zilele următoare la un Grand Prix la Budapesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS