15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMihai Bigea vrea să ia medalie și la Mondiale

Mihai Bigea vrea să ia medalie și la Mondiale

Spadasinul craiovean Mihai Bigea (foto stânga) a obținut săptămâna trecută un rezultat foarte bun, medalie de bronz, cu echipa României de cadeți la Campionatul European de la Plovdiv (Bulgaria). Sportivul de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ speră să urce pe podium și la Campionatul Mondial, programat la începutul lunii următoare, tot la Plovdiv. Antrenorul lui Mihai, atât la club, cât și la lotul național, Radu Podeanu (foto dreapta), a spus ieri că rezultatul obținut de echipa României la Europene a fost foarte bun. „Este cel mai bun rezultat care se putea scoate, pentru că au fost învinși în semifinale de echipa Italiei, una foarte puternică, ai cărei componenți au obținut aur, argint și bronz la individual. Am reușit să batem orice echipă cu care ne-am întâlnit, în afară de Italia. În primul tur am trecut de Spania, în al doilea – de Marea Britaniei, iar pentru locul trei am învins echipa Ungariei, campioana europeană de anul trecut. Această medalie de bronz ne dă speranțe și pentru viitor. Urmează Mondialele de la Plovdiv, de unde sperăm că Bigea se va întoarce tot cu o medalie, care ar fi foarte bună pentru liceu și pentru secția de scrimă“, a spus Radu Podeanu, fiul lui Dan Podeanu, tehnician care în vara trecută ducea echipa feminină de spadă a României spre titlul olimpic.
În întrecerea individuală, Mihai Bigea a intrat în primii 32, pe locul 28, și speră că la Mondiale se va clasa mai sus. „La individual a fost destul de greu, am fost peste 100 de sportivi. Trebuia să mă clasez mai sus. Și la echipe a fost greu, dar ne-am bucurat de medalie. Acum trebuie să luăm și la Mondiale medalie“, a spus Bigea, care are în palmares peste 30 de medalii, dar recunoaște că cea de la Plovdiv este cea mai importantă pentru el.
Tot la Europene, dar la juniori, alt reprezentant la Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, Mihai Oprea, debutant la CE de juniori, s-a clasat pe locul 24, cea mai bună clasare a României în proba individuală masculină de la juniori.
Săptămâna viitoare, la Craiova, va avea loc Campionatul Național de scrimă, categoria tineret, apoi sportivii de la lot vor pleca să se pregătească la Izvorani pentru Mondialele din Bulgaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS