14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBătălia pentru podium continuă?

Bătălia pentru podium continuă?

Alb-albaştrii nu au voie să piardă cu Mediaş dacă vor în play-off (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alb-albaştrii nu au voie să piardă cu Mediaş dacă vor în play-off (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova s-a jucat cu punctele și cu ocaziile de a se „lăfăi“ pe podiumul Ligii I la finalul acestui sezon regulat. Alb-albaștrii au comis tot felul de greșeli și nu au știut să profite de momentele-cheie, iar acum abordează etapa a 26-a, ultima, cu mari emoții, căci au nevoie doar de un punct pentru a putea continua campania lansată de club sub sintagma „Bătălia pentru podium“. Elevii lui Gigi Mulțescu întâlnesc duminică, de la ora 20.30, pe stadionul „Nicolae Dobrin“ din Pitești, pe Gaz Metan Mediaș, și nu au voie să piardă, pentru că o înfrângere ar spulbera toate speranțele suporterilor la performanță și ar distruge o rețetă financiară frumoasă.

Băluță: Avem ocazia de a arăta cine suntem

Mijlocașul Alexandru Băluță, unul dintre cei mai buni jucători ai Craiovei din acest sezon, nu concepe ratarea play-off-ului și anunță că echipa este pregătită să facă un meci excelent cu Gaz Metan Mediaș.
„Ne așteaptă un meci de totul sau nimic. Nu mi-e frică de Mediaș. Suntem încrezători, pentru că ne-am antrenat foarte bine. Avem ocazia de a arăta cine suntem. Trebuie să dăm totul acolo, pentru că este ultima noastră șansă și merităm să fim în play-off, dar pentru asta trebuie să o arătăm în primul rând pe teren. Putem scrie istorie și putem duce această echipă acolo unde îi este locul și unde ne dorim cu toții: în Europa. Am muncit atâta, am arătat un fotbal frumos și cred că merităm să fim în primele șase. Nu mergem la Pitești să facem egal, ci să luăm cele trei puncte, pentru că ne ajută mai departe în play-off. Este o oportunitate pentru mine și colegii mei să arătăm că avem valoare, potențial, că putem să ne luptăm pentru primul loc“, a declarat Alex Băluță.

Mulțescu: Nu putem să jucăm la un meci nul, ci la victorie

La rândul său, strategul echipei CS Universitatea, Gigi Mulțescu, a admis că meciul cu Mediaș este cel mai important din cariera sa de antrenor și a punctat că alb-albaștrii nu vor juca să obțină o remiză, ci să câștige contra ardelenilor.
„Ne așteaptă un meci cât o finală și o vom câștiga ca să rămânem în play-off. Merităm să fim în play-off, pentru că am depus o muncă extraordinară cu jucătorii. Noi am punctat și la impresia artistică, am jucat ofensiv și suntem una dintre echipele care am adus și spectatorii pe stadion. Aș putea să spun că acesta este cel mai important joc din cariera mea de antrenor. Am văzut meciurile lor, au o echipă harnică, bine articulată și cu jucători agresivi, tehnici și înalți. Mediașul este o echipă foarte bine structurată. Noi nu putem să jucăm la un meci nul, ci la victorie. Trebuie să jucăm pragmatic, echilibrat, pentru că, dacă te arunci prea mult. te pot prinde pe contraatac. Dacă nu ataci, riști să primești un gol și atunci se prăbușește tot. Jucăm la Pitești… Pentru noi contează cel mai mult stadionul «Extensiv», unde nu am pierdut nici un meci, apoi Severinul, unde am câștigat câteva meciuri importante. E clar că stadionul din Pitești reprezintă un dezavantaj pentru noi, dar e un teren de fotbal și trebuie să mergem și să câștigăm“, a explicat Gigi Mulțescu, care nu va conta pe Gustavo (suspendat pentru cumul de cartonașe galbene), Acka, Madson și Rocha (toți trei excluși din lot pe termen nelimitat).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS