10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoljenii, pregătiţi pentru retur

Doljenii, pregătiţi pentru retur

Jucătorii doljeni vor să facă un retur bun şi să urce în clasament (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Jucătorii doljeni vor să facă un retur bun şi să urce în clasament (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Se încheie vacanța și la Liga a III-a. Reprezentantele Doljului de la acest nivel fotbalistic au tras tare la pregătirile din această iarnă și sunt gata să arate un fotbal bun în retur, vizând totodată o clasare onorabilă în seria 3.
Echipa județului cel mai bine clasată, CSO Filiași, va juca mâine, de la ora 15.00, în Ilfov, împotriva celor de la Concordia II Chiajna, iar antrenorul Florin Șoavă se arată optimist în privința viitorului. „Așteptăm cu încredere returul, suntem pe drumul cel bun, chiar dacă nu toate rezultatele din amicale au fost cele dorite. Contează rezultatele din amicale, însă, dacă vă uitați bine, cele patru înfrângeri au venit în partea a doua a jocurilor, când am rulat întreg lotul de jucători. Tot timpul este loc de mai bine, însă avem un lot competitiv. Ne lipsește Fotescu, care a plecat de la echipă și încercăm să-l suplinim prin aducerea lui Claudiu Bălan, care este un jucător cu experiență și a jucat foarte bine în aproape toate meciurile pe care le-am avut. Nu știu ce echipă mai are Chiajna II. De obicei, primesc și jucători de la prima echipă, dar eu sunt preocupat doar de formația mea și am mare încredere în jucători că vor da totul pe teren și vom câștiga“, a declarat Florin Șoavă, al cărui lot îi cuprinde pe următorii: Sorin Mogoșanu, Sorin Munteanu – Irinel Chircan, Cosmin Calu, Aurel Lupu, Dănuț Tereche, Bogdan Ciocârlă, Lucian Borhot, Nicușor Neacșu, Daniel Bogdanovici, Cătălin Borneci, Cosmin Fruntelată, Alex Obeanu, Marius Duriță, Fabian Crușoveanu, Toshi, Marian Popescu, Claudiu Bălan, Sorin Stanca, Sorin Papa, Vlad Georgescu, Alin Pârvuică.
CSO Filiași a susținut zece meciuri amicale în această iarnă, înregistrând șase victorii, 5-0 cu CSJ Ştiinţa U Craiova U19, 4-2 cu CS Universitatea Craiova U19, 9-0 cu Dunărea Calafat, 5-2 cu Progresul Segarcea, 2-1 cu LPS Slatina U19, 2-0 cu Pandurii Târgu Jiu, și patru înfrângeri, 1-3 cu Academia „Gică Popescu“ U19, 1-2 cu Flacăra Horezu, 2-3 cu Tractorul Cetate şi 1-2 cu AS Milcov.

Victor Naicu: O să fim o nucă tare pentru adversari

Optimismul domnește și la ACS Podari, care a încheiat prima parte a sezonului pe locul 13. Antrenorul Victor Naicu s-a declarat mulțumit de modul în care se prezintă echipa sa înaintea reluării campionatului și consideră că Dănuț Stancu și colegii săi pot obține un rezultat bun inclusiv pe terenul liderului SCM Pitești, în meciul programat mâine, de la ora 15.00. „Returul tot timpul este mai dificil decât prima parte a campionatului. Dar consider că avem un lot mai valoros decât în tur, suntem mai pregătiți și sigur o să fim o nucă tare pentru toate echipele care ne vor întâlni. Sunt mulțumit de lot, este cel pe care mi l-am dorit și am așteptări mari. Vineri întâlnim cea mai bună echipă din serie și totodată gruparea care va promova. Ne așteaptă un meci greu, dar o să ne vindem scump pielea. Este normal să plece favoriți prin prisma valorii lotului și a poziției din clasament, dar mergem să ne jucăm șansa și orice rezultat pozitiv îl putem considera un bonus. Oricum, din etapa a doua o să trecem la victorii, o să vedeți. Vreau să mulțumesc conducerii pentru eforturile făcute, pentru că de două săptămâni ne antrenăm pe terenul sintetic, asta pe lângă faptul că ne-a facilitat cantonamentul din Serbia, ceea ce nu-i la îndemâna oricărui club. Sperăm să răsplătim toate aceste eforturi cu rezultate pozitive“, a declarat Victor Naicu.
Lotul echipei ACS Podari pentru returul campionatului cuprinde 20 de jucători: portari: Marian Mecea, Alin Nica; jucători de câmp: Frank Orban, Edi Dina, Marius Avram, Samuel Luică, Andrei Bozgan, Ionuț Sârmon, Andrei Dumangiu, Dănuț Stancu, Bogdan Dragomir, Vergiliu Velica, Alex Raicea, Adrian Cârstea, Claudiu Ștefan, Robert Căle, Adrian Fieraru, Bogdan Geanimu, Dorin Preda, George Neacșu.
În pregătiri, ACS Podari a bifat cinci victorii, 4-1 cu Ştiinţa 2016 Craiova, 5-3 cu Academia „Gică Popescu“, 3-2 cu Hajduk Velijko Negotin, 7-0 cu Djerdap Kladovo și 6-3 cu Sporting Roşiori, două remize, 2-2 cu Viitorul Cârcea și 0-0 cu CS Universitatea II Craiova, şi o înfrângere, 0-1 cu ACS Şirineasa.

Alb-albaștrii, deciși să-și schimbe imaginea

A treia grupare a Doljului, CS Universitatea II Craiova (locul 14 – penultimul) a avut rezultate bunicele în amicale și continuă politica promovării tinerilor. Alb-albaștrii vor începe returul pe teren propriu, urmând să întâlnească mâine, de la ora 15.00, pe „Extensiv“, pe ACS Șirineasa. „Sunt mulţumit de implicarea jucătorilor mei. Scopul nostru este să promovăm cât mai mulţi tineri. Trebuie să-i învăţăm să joace, să-i pregătim cât mai bine, iar în momentul în care se duc la prima echipă să reuşească“, a declarat „principalul“ Corneliu Papură.
„Satelitul“ reia lupta cu următorul lot: Andrei Vlad, Alex Nedeianu – Florin Borța, Ștefan Vlădoiu, Raul Hreniu, Ion Cătălin, Alex Cojocaru, Robert Bogdan, Cătălin Ionescu, Sebastian Tătulea, Bogdan Țoiu, Remus Enache, Lucian Buzan, Paul Hodea, Vali Constantin, Andrei Burlacu, Alex Chivu, Cristi Frăsineanu, Alex Popescu, Răzvan Gunie, Narcis Cârlig, Andrei Băloi, Alex Rodeanu.
În amicale, CS Universitatea II Craiova a obținut patru victorii, 8-0 cu Viitorul Cârcea, 5-1 cu Viitorul Domneşti, 5-1 cu Flacăra Horezu și 5-1 cu Juventus Slatina, a pierdut de două ori, 1-3 cu Voinţa Saelele și 0-3 cu SCM Piteşti, şi a remizat în ultimul joc, 0-0 cu ACS Podari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS