12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConducătorii AJF vor fotbalul doljean curat și fără datorii

Conducătorii AJF vor fotbalul doljean curat și fără datorii

Horaţiu Stănescu (dreapta) şi Sebastian Colţescu vor să ridice nivelul fotbalului doljean (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Horaţiu Stănescu (dreapta) şi Sebastian Colţescu vor să ridice nivelul fotbalului doljean (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Conducerea Asociației Județene de Fotbal (AJF) Dolj a organizat sâmbătă, la „Casa Armatei“ din Craiova, prima Adunare Generală Ordinară, în cadrul căreia s-au dezbătut mai multe puncte „fierbinți“, au fost prezentate modificările produse în organigrama Comisiei Județene de Arbitri (CJA) și a fost anunțată și viitoarea întrecere de fotbal în sală, despre care GdS a scris zilele trecute.
Cvorumul s-a întrunit fără probleme, în sală fiind prezenți 77 de reprezentanți ai cluburilor afiliate dintr-un total de 101, fapt care l-a mulțumit pe noul președinte al forului. „Mă bucur că a fost o prezență bună. Mai mult de trei sferturi dintre membrii afiliați au fost în sală și nu doar două treimi, cât era necesar (68), peste așteptările noastre. Cvorumul s-a îndeplinit fără probleme și se pare că lumea a înțeles că trebuie să facem o schimbare la nivelul fotbalului în Dolj“, a declarat Horațiu Stănescu, pentru GdS.

Cluburile datornice, somate cu neprogramarea

Noua conducere a precizat că a fost comandat un audit la o firmă specializată ca să vadă exact care este situația financiară a forului și a tras un semnal de alarmă în privința datoriilor pe care le au echipele participante în competițiile interne. Horațiu Stănescu a menționat că nu se dorește mărirea taxelor de participare, cel puțin pentru moment, dar a subliniat că grupările datornice nu vor fi programate în returul campionatelor dacă nu vor trece curând pe la casierie.
Un aspect care a născut controverse a fost legat de folosirea jucătorilor pe fals, existând destule cazuri în trecut când fotbaliști de la Liga a IV-a au evoluat și pentru grupări din Liga a V-a sau în alte județe învecinate. AJF Dolj vrea să pedepsească drastic „fenomenul“, amendând și suspedând atât jucătorul în cauză, cât și antrenorul și președintele clubului pentru care a jucat. Pentru a preîntâmpina aceste situații, conducerea forului a decis reintroducerea confruntării documentelor, obligând jucătorii să prezinte și cartea de identitate, pe lângă carnetul de joc.
„Încercăm doar să intrăm în normalitate. Dacă până acum au mai fost încercări de la cluburi și toleranță din partea celor care au fost în conducerea AJF-ului, ca să putem să ne aliniem la normele naționale, ca să spun așa, și să intrăm în normalitate, trebuia să atragem atenția acestor aspecte. Până când nu vom tăia în carne vie în aceste probleme, nu vom reuși să ajungem acolo unde ne-am propus. Sperăm ca efectele să fie văzute începând cu 1 martie. Ca idee, nu am urecheat acele cluburi, ci le-am atras atenția. Cum celelalte cluburi pot să-și rezolve problemele financiare, și ele, dacă vor, pot să o facă și să intrăm în normalitate, să ne aliniem celorlalte județe. Dacă au fost învățate altfel, au două variante: ori fac cum scrie la carte, ori renunță la luptă“, a explicat Horațiu Stănescu.

Colțescu, șef la CJA

În cadrul ultimei ședințe a Comitetului Executiv al AJF Dolj s-a stabilit ca Marian Ezaru să-i cedeze funcția de președinte al Comisiei Județene de Arbitri lui Sebastian Colțescu, devenind prim-vicepreședinte, alături de Fevronia Ion și Daniel Mitruți. Noua organigramă a fost prezentată membrilor afiliați și validată cu unanimitate de voturi, ca de altfel toate hotărârile CEx din 15 februarie.
„Avem șansa ca județul Dolj să fie reprezentat la nivel național, după București, de doi arbitri FIFA. Nu mai există alt județ la acest nivel. La fel de bine avem trei asistenți de Liga I, trei de Liga a II-a și alți mulți asistenți de Liga a III-a. Deci era normal să întinerim un pic Comisia, dar au rămas și din membrii vechi, pentru că trebuie să îmbinăm experiența unora cu tinerețea și dorința de afirmare a celorlalți ca să aducem și arbitrajul județean acolo unde este locul“, a comentat Horațiu Stănescu.
Noul președinte al CJA Dolj, Sebastian Colțescu, nu a dorit să vorbească despre numirea sa, fiindu-i interzis de CCA să apară în interviuri, dar în cadrul ședinței i-a asigurat pe toți cei prezenți că va revitaliza arbitrajul doljean alături de colaboratorii săi.
„A fost un fel de prim bilanț al primelor trei luni de guvernare a noastră, a noii conduceri, în care eu cred că putem să ne mândrim cu câteva realizări, cum ar fi acel campionat de fotbal în sală, care iată că își deschide aripile după Cupa AJF Dolj. Nu cred că într-o Adunare care a durat trei ore putem să atacăm toate problemele. De aceea a fost cumva și o chestie de tact să anunțăm încă o Adunare Generală Extraordinară la sfârșitul lui iunie, începutul lui iulie. Poate că în aceste trei luni de inactivitate, decembrie, ianuarie și februarie, lumea nu a acordat o atenție sporită sportului «rege», dar sunt convins că în aceste luni care vor urma își vor îndrepta din nou atenția către fotbal și în momentul noii întruniri vom putea dezbate și aspectele pe care le-am neglijat sau pe care le-am atacat prea puțin“, a conchis Horațiu Stănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS