10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie de moral înaintea „bătăliilor“ pentru play-off

Victorie de moral înaintea „bătăliilor“ pentru play-off

Tayloe Taylor (la minge) şi coechipierii săi au învins Steaua în ultima etapă din retur (FOTO: Claudiu Tudor)
Tayloe Taylor (la minge) şi coechipierii săi au învins Steaua în ultima etapă din retur (FOTO: Claudiu Tudor)

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova au încheiat prima parte a campionatului pe ultimul loc în clasament, dar cu o victorie de moral în fața echipei Steaua CSM București, una dintre favoritele la titlu. Oltenii vor lupta acum cu alte trei formații pentru cele două locuri care duc în play-off.

Dacă în urmă cu un sezon echipa masculină de baschet SCM-U Craiova se califica în play-off cu două etape înainte de încheierea returului Ligii Naționale, anul acesta jucătorii din Bănie vor avea mult de muncit în încercarea de a ajunge, din nou, între cele mai bune opt echipe din campionat.
Baschetbaliștii antrenați de Vladimir Vuksanovic au încheiat prima parte a sezonului regulat pe locul 10, ultimul, dar au luat o gură de oxigen după ce au învins vineri, pe teren propriu, echipa de pe locul doi, Steaua CSM București, cu scorul de 81-79 (14-18, 23-22, 15-12, 29-27). A fost o victorie de moral, dar și o revanșă în fața steliștilor, care în urmă cu o săptămână eliminau SCM-U din Cupa României, după o victorie la 20 de puncte diferență. „Am jucat cu o forță a baschetului românesc, candidată la finala campionatului, dacă aș putea spune așa, și am reușit să gestionăm finalul de meci și să obținem victoria. Mă bucur nespus de mult că am făcut fericiți suporterii noștri, atât de mulți copii care au fost la sală la acest meci. Lumea era dezamăgită după acele cinci înfrângeri, ba la un punct diferență, ba după prelungiri“, a spus căpitanul oltenilor, Cătălin Burlacu la finalul meciului cu bucureștenii. Pentru Craiova au evoluat în meciul cu Steaua CSM București: Abrams (18 puncte), Hargrove (15), Burlacu (15), Fraseniuc (12), Taylor (9), Bureau (6), Popa (3), Șolopa (3), Lee și Gavrilă. De partea cealaltă, principalii marcatori ai Stelei au fost Runkauskas (20 puncte), Falker și Malesevic (fiecare câte 15 puncte).
SCM-U Craiova a încheiat faza întâi a Ligii Naționale cu șase victorii, obținute în teren, și 14 înfrângeri. Însă, după ce Federația Română de Baschet a decis să-i anuleze toate rezultatele echipei din Baia Mare, retrasă din campionat, oltenii au rămas fără două victorii, obținute în disputa cu maramureșenii. Craiova figurează acum în clasament cu doar patru succese (Galați, Dinamo, Mureș, Steaua).

Burlacu: Șansele de calificare rămân intacte

IMG_9255

Chiar dacă a fost o primă parte de campionat aproape dezastruasă, după multe modificări la nivelul lotului, pentru SCM-U Craiova începe acum marea luptă pentru accederea în play-off. Jucătorii craioveni vor lupta în grupa locurilor 7-10 pentru unul dintre cele două locuri care vor duce în play-off. Chiar dacă formația olteană abordează de pe ultimul loc această fază a campionatului, jucătorii sunt optimiști că pot redresa corabia.
Cătălin Burlacu consideră că fiecare meci va fi o adevărată finală, dar că el și colegii săi au forța să acceadă între primele opt formații din Liga Națională. „Credem în munca noastră. Șansele de calificare în play-off rămân intacte. Vom rămâne concentrați și vom munci și mai mult. Fiecare meci va fi vital, pentru că doar două dintre cele patru echipe vor merge în play-off. Practic, după fiecare rundă se va face alt calcul. Să nu credeți că meciul cu Steaua a fost foarte greu și următoarele vor fi foarte ușoare. Și acele meciuri vor fi la fel de intense și cu aceeași luptă și se vor câștiga cu multă dăruire, altfel nu“, a adăugat jucătorul de 39 de ani, revenit la Craiova în luna decembrie.
Înainte de începerea fazei a doua din sezonul regulat, clasamentul grupei valorice 7-10 arată astfel: 7. BC Mureș 34 puncte (8 victorii/ 10 înfrângeri), 8. Dinamo București 23 p. (5/13), 9. Phoenix Galați 23 p. (5/13), 10. SCM-U Craiova 22p. (4/14).
Florin Nini, antrenorul echipei Phoenix Galați, așteaptă și el o luptă încinsă în grupa 7-10. „Craiova a revenit în luptă, așa cum era normal să o facă la ce jucători are. Mureș este o echipă puternică, iar Dinamo este implicată la rândul ei în această luptă. Va fi o bătălie totală pentru calificarea în playoff“, a menționat tehnicianul, citat de 24secunde.ro.

Primul meci, la Mureș

Zilele trecute s-a stabilit și programul meciurilor din această fază, iar SCM-U Craiova va disputa primul meci pe 4 martie, în deplasare, cu BC Mureș. Formația mureșeană mai are nevoie de o victorie pentru a se califica, matematic, în play-off. Oltenii au învins BC Mureș în retur, în 11 februarie (scor 91-72).
Apoi, Craiova va juca după următorul program: 11 martie, acasă cu Dinamo; 18 martie, în deplasare cu Galați; 25 martie, acasă cu Târgu Mureș; 1 aprilie, în deplasare cu Dinamo, 5 aprilie, acasă cu Galați.
După aceste meciuri, ocupantele locurilor 7-8 se califică pentru playoff, care va demara pe 12 aprilie anul curent. Ultimele două clasate încheie sezonul 2016/17 pe 5 aprilie. Nici o echipă nu va retrograda.
În grupa locurilor 1-6 vor juca U BT Cluj, Steaua CSM București, BC CSU Sibiu, BC SCM Timișoara, BCM U Piteși și CSM CSU Oradea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS