16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGeolgău așteaptă revirimentul cu Dinamo

Geolgău așteaptă revirimentul cu Dinamo

Gheorghiţă Geolgău se aşteaptă la o evoluţie şi un rezultat bun al alb-albaştrilor în meciul cu rivalii de la Dinamo (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Gheorghiţă Geolgău se aşteaptă la o evoluţie şi un rezultat bun al alb-albaştrilor în meciul cu rivalii de la Dinamo (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Gheorghiță Geolgău, în prezent manager al Departamentului de Scouting din cadrul FRF, nu este prea încântat de rezultatele înregistrate de CS Universitatea Craiova în 2017, exceptându-l pe cel cu Voluntari.
„E păcat că băieții noștri au pierdut la Botoșani, pentru că s-au demoralizat puțin înaintea unui meci foarte important cum era cel cu Steaua. Acum vine meciul cu Dinamo, iar presiunea este și mai mare pe ei. Sunt curios cum ne prezentăm. Cu Steaua nu meritau să piardă, dar așa se întâmplă când ai ocazia să marchezi și nu o faci. Zlatinski a ratat acel penalti și a fost un moment care putea schimba totul, iar Niță este unul dintre cei mai în formă portari din campionatul intern și l-a citit pe bulgar. Apoi Pintilii a prins un șut de excepție la primul gol, iar la a doua reușită a lor, am discutat și cu Mitică Moraru, fostul portar, și din punctul lui de vedere Calancea are partea lui de vină. A luat gol printre picioare, pe colțul scurt, de la zece metri, nu de la o jumătate de metru, ca să nu aibă reacție. A fost un șut sănătos, dar parabil“, a declarat Geolgău, care luni a împlinit 56 de ani.

„E important să obțină măcar un punct“

Întrebat cum privește în­tâl­nirea cu Dinamo, programată sâmbătă, de la ora 20.30, pe Arena Națională, Gheorghiță Geolgău a subliniat că gruparea din Bănie trebuie să obțină neapărat un punct ca să-și asigure prezența în play-off și să confirme că poate să lupte pentru podium.
„Nu am văzut ultimul joc al lui Dinamo și nu prea aș vrea să mă pronunț în privința lor. Am văzut modificările pe care le-au făcut. Îmi doresc să câștige Craiova la Dinamo și să-și vadă obiectivul atins, dar nu vreau să fac pronosticuri. E important să obțină măcar un punct, pentru că numai așa vor avea liniște și pot să intre în primele șase. La un moment dat, se vorbea de lupta pentru campionat și eu cred că s-a greșit. Trebuie să o iei cu pași mărunți. Să fi zis așa: anul acesta vrem să fim pe locul trei, iar dacă suntem mai sus e un bonus. Dar așa e la noi, ne entuziasmăm repede și voi, presa, alimentați starea, iar jucătorii tineri, fără experiență, intră în jocul declarațiilor. Craiova a avut cel puțin o imagine frumoasă în acest campionat și de aceea îmi doresc să nu facă vreo prostie, Doamne ferește!, să o vedem pe CS Universitatea, dintr-o candidată la titlu, că nu intră în primele șase. Sâmbătă voi fi pe stadion să-i susțin pe băieți, iar duminică voi zbura în Spania, pentru că avem o acțiune la Castellon. Cred că vine și Gică Craioveanu la acele selecții, când avem cu cei născuți în 2001, că e și fiul său acolo, un pui de românaș“, a spus fostul mijlocaș al Craiovei Maxima.
Gheorghiță Geolgău a comentat și trecerea lui Jerry Gane în „haita“ dinamovistă, fostul atacant și antrenor al Craiovei devenind secundul lui Cosmin Contra: „Nu trebuie să fim supărați pe Jerry Gane. Decât să stea pe tușă, să stea acasă, mai bine lucrează undeva. Fiecare antrenor principal își aduce oamenii care consideră că pot să-l ajute și să-i fie loiali. Uitați-vă și la Gigi Mulțescu, care a renunțat la Silvică Lung și la ceilalți, și și-a adus trupa lui. Și nimeni nu a zis nimic. Îmi pare rău de Jerry Gane că nu mai este la Vâlcea, care s-a și desființat. Mă îngrijorează și Pandurii, dar asta este situația“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS