3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar regrete după derbi (galerie foto)

Doar regrete după derbi (galerie foto)

Hristo Zlatinski (la minge) a ratat un penalti care ar fi putut schimba cursul jocului (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Hristo Zlatinski (la minge) a ratat un penalti care ar fi putut schimba cursul jocului (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a dezamăgit în mult așteptatul derbi cu Steaua. Sâmbătă seară, într-o atmosferă foarte frumoasă creată de oltenii din tribunele „Municipalului“ din Severin, alb-albaștrii au pornit încrezători la luptă și au făcut o primă repriză bună. Din păcate, în partea secundă nu le-a mai ieșit nimic, au fost trădați și de valoarea unor jucători precum Calancea, Bancu sau Fajic, și au pierdut cu 2-1, punându-și în pericol participarea în play-off.
Alb-albaştrii au început bine prima repriză, pe care au dominat-o, și au avut ocazia să deschidă scorul în minutul 10, când Andrei Ivan a fost faultat de Tamaş în careu, însă Zlatinski a şutat slab, „telefonat“, de la punctul cu var, şi Niță s-a remarcat, respingând în corner.
Cei care au produs prima modificare de tabelă au fost oaspeții. Acka a respins cu capul o centrare până la Pintilii, care a reușit să șuteze bine din voleu, de la 22 de metri, învingându-l pe Calancea, a cărui reacție a fost întârziată (’23, 0-1).
Craiova a egalat apoi tot după un penalti, a doua lovitură de pedeapsă, dictată prompt de Hațegan, venind în urma unui fault al lui Tamaş asupra lui Bancu, aceasta fiind singura reușită a mijlocașului oltean din acest joc. Executarea loviturii de la punctul cu var și-a asumat-o tot Zlatinski, bulgarul izbutind de această dată să-l trimită în celălalt colț pe Niță și să scuture plasa (’33, 1-1).

Reghe l-a „citit“ bine pe Mulțescu

La reluare, Laurențiu Reghecampf a schimbat tactica de joc, dar și fotbaliștii care au dat semne de oboseală, iar acest fapt a dat roade, deoarece Craiova a avut o prestație slabă, trecând rareori centrul terenului. În schimb, steliștii au presat până a cedat a doua oară defensiva. Steaua a amuțit „Municipalul“ în minutul 79, când Enache i-a strecurat mingea printre picioare lui Calancea de la circa opt metri, lateral dreapta, după o centrare a lui De Amorim, care a depășit întreaga defensivă alb-albastră (’79, 1-2).
Gigi Mulțescu a încercat și el să-și revitalizeze echipa, numai că s-a dovedit neinspirat la înlocuiri, plus că le-a făcut foarte târziu, un lucru de neînțeles. În primă fază l-a aruncat în luptă pe Fajic (’76), un fotbalist cu talie mare care avea nevoie de mingi în careu, însă mijlocașii Craiovei făceau față cu greu atacurilor steliste, iar la construcție întâmpinau mari probleme, astfel că bosniacul a șomat și introducerea sa a fost inutilă. De acest lucru și-a dat seama și antrenorul craiovenilor, motiv pentru care a apelat la o a doua schimbare, aceasta venind abia în minutul 90. Cu toate că Bancu era „mână moartă“, Mulțescu l-a păstrat în teren și l-a scos pe Popov, introducându-l pe juniorul Petre, deși pe bancă se aflau experimentații Madson și Mateiu. De neînțeles este și lăsarea lui Gustavo în afara lotului, ținând cont că este un mijlocaș cu un aport ofensiv bun. Şi Măzărache ar fi fost util în atac, dar acesta pare să nu-i mai placă lui Mulțescu. CS Universitatea a încheiat în „corzi“ meciul și și-a dezamăgit susținătorii.
Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Acka, Briceag – Popov (’90, Petre), Zlatinski, Băluță (’76, Fajic) – Rocha, Ivan, Bancu. Antrenor: Gigi Mulțescu.
Steaua: Niță – Bălaşa (’46, Enache), Tamaş, Moke, Momcilovic – Pintilii (’74, Muniru) Ov. Popescu – Jakolis, Achim (’63, Fl. Tănase) De Amorim – Alibec. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Au arbitrat: O. Hațegan – O. Şovre, S, Gheorghe.

„Ne-ar mai trebui un punct“

După meci, tehnicianul Craiovei, Gigi Mulțescu, a afirmat că echipa sa a pierdut nemeritat.
„Prima repriză a fost cea mai bună făcută de noi. I-am pus la colț pe adversari de trei-patru ori, plus că am reușit niște acțiuni bune în criză de timp și de spațiu, apărute din combinații, devieri, dar dacă nu reușești să materializezi nici măcar din penalti… Puteam să ne detașăm. În schimb, am primit gol de la 25 de metri, din alunecare, împotriva cursului jocului. A fost foarte bine că nu am acuzat șocul și am revenit, am continuat să atacăm și am reușit să egalăm. Repriza a doua a fost mai echilibrată, pentru că și jucătorii din față, care au dus greul, au mai obosit și ei. Am vrut să venim cu puțină forță în atac, în același timp să-l protejez și pe Ivan și să-l pun în evidență prin acțiuni laterale, prin devieri, astfel că l-am introdus pe Fajic. Lucrurile nu au stat așa cum am vrut și am luat din nou un gol stupid, după o centrare a lui De Amorim, pe care doi jucători de-ai noștri trebuia să-l blocheze, iar Enache a reluat nemarcat, în timp ce portarului i-a trecut mingea printre picioare și asta a fost“, a spus Mulțescu, explicând și înlocuirile făcute: „Faci o schimbare atunci când aduci un plus, iar eu aveam toate «armele» de atac în teren. Singurul pe care l-am avut la dispoziție pe bancă a fost vârful Fajic. Madson era defensiv, Mateiu era un jucător «box to box» (bun la deposedare – n.r.), iar mie îmi trebuiau jucători de atac. Fajic a avut niște devieri cu capul și dacă vârfurile laterale, Ivan și Bancu, erau mai aproape de el puteau profita. Oricum, în cel mai nefericit caz trebuia să se termine nul meciul. Steaua nu a arătat nimic“.
Întrebat despre play-off, Mulțescu speră ca punctul izbăvitor să fie contabilizat în derbiul cu Dinamo, programat sâmbătă, de la ora 20.30, în „Ștefan cel Mare“: „Eu spun de vreo trei-patru etape că nu am rezolvat play-off-ul. Finalul de campionat este cel mai greu, iar noi avem un program dificil. Ne-ar mai trebui un punct cu Dinamo ca să rezolvăm problema calificării. Mergem cu gândul la victorie, dar sper să luăm măcar un punct ca să scăpăm de emoții“.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS