12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportModena, o nucă prea tare pentru Craiova

Modena, o nucă prea tare pentru Craiova

Jucătorii craioveni au avut o evoluție slabă și nu au avut nici o șansă în fața italienilor de la Modena (FOTO: Claudiu Tudor)
Jucătorii craioveni au avut o evoluție slabă și nu au avut nici o șansă în fața italienilor de la Modena (FOTO: Claudiu Tudor)

Ca o întrecere între un Logan și un Ferrari, așa a fost confruntarea de marți seară, din Sala Polivalentă din Craiova, dintre voleibaliștii de la SCM-U Craiova și cei de la Azimut Modena. O confruntare între campioanele României și Italiei contând pentru etapa a patra din grupa D a Ligii Campionilor. Sosirea în Bănie a celei mai titrate echipe de club din Europa a adus la Polivalentă peste 2.500 de spectatori, dornici să vadă la lucru jucătorii Modenei, jumătate dintre ei campioni mondiali, dar și să susțină echipa antrenată de Dan Pascu, care a ajuns în premieră în cea mai importantă competiție intercluburi și a făcut până acum patru puncte în grupă.
După ce, în tur, pe 17 ianuarie, oltenii făcuseră un meci bun la Modena și au luat un set, toată lumea se aștepta să realizeze cel puțin același lucru pe teren propriu. Dar nu a fost deloc așa. Fără coordonatorul Cristian Bartha, accidentat, jucătorii craioveni au fost de nerecunoscut. Au jucat timorați, au făcut greșeli multe, penalizate de italieni, care s-au întrebuințat atât cât să câștige. Modena s-a impus după doar 69 de minute, cu 25-16, 25-19, 25-18, iar jucătorii italieni au părăsit sala în aplauzele publicului, care a recunoscut valoarea adversarului.
Astfel, campioana Italiei a acumulat a patra victorie din tot atâtea partide și a obținut la Craiova calificarea în faza următoare a Ligii Campionilor, chiar dacă mai sunt de disputat două etape din grupa D.

Italienii nu au apăsat pedala de accelerație

Antrenorul oaspeților, Roberto Piazza, a spus la finalul partidei că oricărei echipe i-ar fi fost greu să joace fără ridicătorul titular, așa cum a făcut Craiova, și crede că SCM-U poate să se califice și ea în turul următor al Ligii Campionilor: „Am avut noroc pentru că am jucat împotriva unui adversar care nu a putut folosi un jucător important. Am menținut concentrarea fără să ne întrebuințăm prea mult. Craiova are toate șansele să facă un meci bun la Belchatow, dar până atunci trebuie să joace și cu Ljubljana bine acasă, de la egal la egal“.
Italienii veniseră în Bănie dornici să facă un meci bun, după ce la sfârșitul săptămânii trecute fuseseră eliminați din semifinalele Cupei Italiei. „Am făcut o partidă bună. Ne doream cele trei puncte, pentru că în ultimul meci disputat am pierdut în semifinalele Cupei Italiei și ne-a afectat acest lucru. Acum mai luptăm pentru două obiective, campionatul intern și Liga Campionilor. Cred că și Craiova poate merge mai departe, dacă mai obține o victorie“, a menționat Earvin Ngapeth, una dintre vedetele italienilor, despre care se spune în lumea voleiului că este cel mai spectaculos jucător.

Lică: Ngapeth a fost discret, ne-a ferit de niște faze comice

Pentru că nu a fost nevoie, francezul Ngapeth nu s-a utilizat prea mult, lucru recunoscut și de craioveni. „A fost discret azi, putea face mai multe artificii. Nu cred că a fost într-o formă prea bună, dar asta ne-a ferit de niște faze comice“, a spus Laurențiu Lică, căpitanul craiovenilor.
Lică se cunoaște cu Ngapeth din Franța, de pe vremea când căpitanul echipei din Bănie evolua acolo, iar antrenorul său era tatăl fraților Ngapeth.

Pascu: Am greșit mult, în special la preluare

Cât despre meci, Pascu a completat că diferența de valoare între cele două echipe este mare, iar greșelile elevilor săi, în special la preluare, au făcut ca SCM-U să nu ia nici măcar un set: „Ați văzut și dumneavoastră ce forță reprezintă Azimut Modena în voleiul european. A fost foarte greu să ne concentrăm pentru acest meci. Băieții mei nu au mai avut același entuziasm și plăcere de a juca volei ca în meciurile anterioare. Am avut un trac care ne-a costat, am greșit foarte mult, în special la preluare. S-a văzut diferența de valoare și nu ne rămâne decât să ne recuperăm cât mai repede după acest meci“.
Laurențiu Lică a fost impresionat de numărul mare de oameni care au venit să vadă meciul și nu și-a pierdut speranța că el și colegii săi pot să se califice mai departe în Liga Campionilor: „Azi a fost greu! Meciul nu s-a comparat cu cel de la Modena, acolo unde ei ne-au permis mai multe execuții, am legat câteva faze importante și am putut să le facem viața mai grea. Azi Modena a fost greu de bătut, nici măcar un set nu am luat. Plecăm dezamăgiți de la sală, dar vreau să mulțumesc publicului, care a venit într-un număr foarte mare. Trăim cu speranța că în următorul meci vom reuși să câștigăm trei puncte, să rămânem în cursa pentru calificare. Modena este în topul mondial all-time. Cei care au venit la acest meci vor conștientiza mâine pe cine au avut aici“.

Ngapeth a stat 30 de minute la autografe

Finalul meciului a fost unul frumos. Sute de copii au așteptat minute bune să se fotografieze cu jucătorii craioveni, dar și cu vedeta italienilor, Ngapeth, care, la rândul său, a poposit aproape o jumătate de oră pe teren pentru a face poze și pentru a acorda autografe tuturor celor care i le-au solicitat. Oltenii mai au de disputat două partide în grupa D, pe 15 februarie acasă cu Ljubljana, apoi pe 1 martie, în deplasare cu Belchatow.

Aseară, în celălalt meci din etapa a patra a acestei grupe Skra Belchatow a învins cu scorul de 3-1 (25-17, 25-23, 20-25, 25-17), de ACH Volley Ljubljana.

Clasamentul grupei D: 1. Azimut Modena – 11 puncte, 2. SKRA Belchatow – 6, 3. SCM-U Craiova  – 4, 4. Volley Ljubljana – 3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS