17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIvan rămâne căpitan

Ivan rămâne căpitan

Andrei Ivan l-a convins  pe antrenor că merită  să poarte banderola de căpitan (Foto: csuc.ro)
Andrei Ivan l-a convins pe antrenor că merită să poarte banderola de căpitan (Foto: csuc.ro)

După plecarea lui Bogdan Vătăjelu la Sparta Praga, banderola de căpitan a ajuns pe brațul lui Andrei Ivan, deși mulți dintre fanii CS Universitatea Craiova l-ar fi văzut lider mai degrabă pe bulgarul Hristo Zlatinski, de partea acestuia stând în primul rând experiența vastă. Atacantul de 20 de ani s-a bucurat de statutul de căpitan în cadrul amicalelor din Malta, unde a fost, de fapt, o perioadă de încercare. Antrenorul Gigi Mulțescu a urmărit cu atenție atitudinea lui Ivan și a decis să-i lase în continuare banderola pe braț, fiind convins că poate fi liderul de care are nevoie echipa.
„I-am dat banderola și i-am spus că trebuie să fie responsabil și să o merite. Andrei a meritat-o. Știți cum este, liderul se distinge din grup și a fost cu fiecare zi mai responsabil, și a fost un coleg bun. În timpul jocurilor a avut o atitudine corespunzătoare, s-a implicat, a făcut risipă de efort, a dat un randament bun și rămâne în continuare căpitan“, a punctat Gigi Mulțescu.

„E o responsabilitate în plus pentru mine“

Întrebat despre perioada petrecută în Malta și despre banderola de pe braț, Andrei Ivan a declarat că se aștepta să devină căpitan.
„M-am simțit foarte bine în Malta. Am vorbit și cu nea Gigi și mi-a dat banderola de căpitan. E o responsabilitate în plus pentru mine acum, că sunt căpitanul echipei și am avut o mare poftă de joc. Am trecut peste o perioadă foarte grea și mi-am revenit. Mă așteptam să devin căpitanul echipei, pentru că eram următorul după Bogdan Vătăjelu, așa am fost și în Austria în cantonamentul din vara trecută“, a explicat Andrei Ivan. „Suntem bucuroși pentru realizările din cantonamentul din Malta, sperăm să o ținem tot așa în campionat și să câștigăm sâmbătă. Suntem obligați să ne impunem cu Voluntari. Ne mai trebuie șase puncte ca să fim siguri că suntem în play-off. Mi s-au părut bune achizițiile. Și Fajic, și Alex Barthe, Dimitrov a fost foarte bun… Suntem bucuroși că au fost aduși și cu siguranță o să ne ajute în campionat“, a completat atacantul de 20 de ani.
Andrei Ivan a comentat și pe tema ofertelor venite din Belgia și Olanda, dar nu se gândește să plece în această iarnă: „Mă bucură interesul oricărei echipe din afară, nu doar din Belgia și Olanda. Dacă oficialii clubului nostru se vor înțelege cu vreo echipă și e bine pentru toată lumea, voi pleca. Vom vedea din vară ce se va întâmpla“.

„Mă bucur că am revenit pe postul meu“

Folosit de nevoie fundaș dreapta, Marius Briceag a dat un randament bun în prima parte a campionatului, dar odată cu sosirea lui Dimitrov el va reveni în flancul stâng al apărării, iar asta îl bucură foarte mult. „Mă bucur că am revenit pe postul meu, sper să am evoluții cât mai bune și să-mi ajut echipa. Suntem pregătiți pentru partea a doua a campionatului. Am muncit foarte bine în cantonament și trebuie să începem cu bine campionatul. Va fi un meci greu cu FC Voluntari, au o echipă cu experiență, cu jucători valoroși, dar vom da totul și sunt sigur că vom contabiliza cele trei puncte. Ne bucurăm că în Malta atacanții au fost prolifici, pentru că în prima parte s-a ratat foarte mult și asta ne-a costat multe puncte. Îmi doresc să marcăm cât mai multe goluri“, a declarat Marius Briceag.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS