17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGigi Mulțescu, îngrijorat de problemele apărute în Malta

Gigi Mulțescu, îngrijorat de problemele apărute în Malta

CS Universitatea Craiova și-a reluat ieri după-amiază antrenamentele pe plan local, pregătind primul meci oficial din 2017, cel cu Voluntari, programat sâmbătă, de la ora 14.00, pe „Extensiv“. Alb-albaștrii s-au pregătit într-un balon, pe sintetic, iar înainte de asta tehnicianul Gigi Mulțescu (foto) a vorbit despre ce a însemnat stagiul din Malta și despre problemele pe care le întâmpină la echipă.
„A fost o perioadă de muncă, de acumulări și de «asamblare» a unor jucători noi în angrenajul echipei și, în același timp, de reconsiderare a unor jucători care au terminat sezonul mai puțin bine. Am căutat să cristalizăm un prim 14, pentru că suntem la un pas de începerea campionatului și trebuie să fim pregătiți pentru primul joc. Săptămâna asta o să fie alocată unor retușuri din punct de vedere tactic. Am avut și necazuri, au apărut niște accidentări nefericite, și mă refer la Dumitraș, Markovici și la noul venit, Alex Barthe, care nu prea știm ce are. Acuză o durere pe gamba dreaptă, care nu cedează la tratamentul antiinflamator, doctorul știe mai bine… El nu a venit cu această problemă, pentru că a făcut câteva antrenamente înainte, cele de intensitate și de încărcătură. Problema este că nu apare nimic la ecografie, iar doctorul a spus că o să mai facă niște investigații“, a spus Mulțescu, vorbind și despre situația noilor sosiți la echipă: „Dimitrov s-a încadrat bine și a fost asimilat de echipă de parcă ar fi fost de când lumea la Craiova. Începuse și Barthe să se încadreze, dar acea accidentare l-a blocat. Fajic mai are nevoie de antrenamente, dar pentru mine este o surpriză plăcută. Ne-a spus că nu a făcut antrenamente serioase cam din octombrie și m-am gândit cu groază cât va trebui să treacă până să dea un randament bun. S-a comportat din ce în ce mai bine și sper să se rezolve și ultima sa problemă, cea de viză. Ne putem baza pe el și cred că ne va ajuta în sezonul acesta. Transferurile pe care le-am solicitat trebuiau să întărească niște compartimente și să creeze concurență, și cred că s-au realizat aceste aspecte“.

Laurențiu Popescu va fi împrumutat la Pandurii

Gigi Mulțescu a vorbit și despre tinerii din lot, fiind încântat de modul cum au răspuns la cerințele sale, și a confirmat ideea că portarul Laurențiu Popescu va merge împrumut la Pandurii Târgu Jiu.
„Mi-au plăcut tinerii, au fost foarte harnici. Bârzan în primul rând, a fost tehnic, disponibil la efort. Mi-a plăcut foarte mult felul lui și are calitate, are tehnicitate, îndemânare, și chiar l-am văzut în niște contacte fizice cu niște adversari puternici. Alex Popescu, la fel. Este un kamikaze și cred că i-am găsit postul: vârf lateral stânga la sistemul 4-3-3 sau mijlocaș de bandă stângă. În privința portarului Laurențiu Popescu, el va merge împrumut la Pandurii. Am zis să-i dăm posibilitatea să joace. O fi Stanca titular de drept acolo, dar viitorul este Popescu, iar forma lui de acum îi permite să aspire la primul unsprezece“, a spus antrenorul alb-albaștrilor, bucuros că l-a reabilitat și pe Nuno Rocha.
În privința viitoarelor bătălii din Liga I, Mulțescu își dorește ca echipa să aibă un start excelent în ciuda problemelor: „Avem mult de muncă, avem de rezolvat problema play-off-ului și ne așteaptă meciuri foarte grele. Aș dori să avem seria rezultatelor din primele șase-șapte etape din tur“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS