10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFriends și Phoenix au câștigat Cupa AJF

Friends și Phoenix au câștigat Cupa AJF

Echipa Friends a practicat cel mai frumos şi eficient fotbal la sală(Foto: Alexandru Virtosu)
Echipa Friends a practicat cel mai frumos şi eficient fotbal la sală(Foto: Alexandru Virtosu)

Cupa AJF Dolj – ediția I la fotbal în sală și-a aflat echipele câștigătoare. Duminică, la Sala Sporturilor din Ișalnița, s-au desfășurat semifinalele și finalele competiției, meciuri care s-au ridicat la nivelul așteptărilor. În semifinale, la Open (sportivi până în 35 de ani), Friends s-a impus cu 6-2 în fața celor de la Danubius Bechet, iar Viitorul Cârcea a dispus cu 3-2 de Phoenix. La Old Boys (sportivi peste 35 de ani), Phoenix a surclasat-o pe Viitorul Știința cu 10-2, în timp ce Pro EFS a învins-o la limită, 2-1, pe Old Boys „U“. În finala mică de la Open, Danubius Bechet a cedat cu Phoenix, scor 1-5, iar în lupta pentru locurile 3-4 la Old Boys, Old Boys „U“ a trecut de Viitorul Știința după executarea loviturilor de departajare, cu 5-3 (3-3 în timpul regulamentar).

Rizan și colegii săi nu au avut emoții

Prima finală jucată a fost cea de la Old Boys, unde Phoenix s-a impus la pas, cu 6-1, în fața profesorilor de sport de la Pro EFS. Golurile învingătorilor au fost marcate de Pantilimon, Gârgel, Tulitu (2), Prună și Chiliman, iar din rândul învinșilor a punctat Liviu Horăscu.

Rizan a făcut „minuni“ în poarta celor de la Phoenix
Rizan a făcut „minuni“ în poarta celor de la Phoenix

Phoenix: Cătălin Rizan – Dorian Tulitu, Călin Pantilimon, Ovidiu Relea, Radu Prună, Alin Chiliman, Mihai Braloștițeanu, Cristian Setran, Valentin Nistoran, David Vârtejaru, Sorin Ghiță, Octavian Gârgel.
Pro EFS: Cristinel Capac – Marian Firu, Adrian Popescu, Liviu Horăscu, Marian Dobre, Ionuț Mândră, Claudiu Rădulescu, Nicolae Dumitru, Ciprian Ecobici.

Marian Dobre, cel mai bun marcator de la Old Boys
Marian Dobre, cel mai bun marcator de la Old Boys

Pe lângă cupele și diplomele oferite echipelor, organizatorii au înmânat și premii speciale, după cum urmează: golgheter: Marian Dobre (Pro EFS, 12 goluri), cel mai bun portar: Cătălin Rizan (Phoenix), cel mai bun jucător: Călin Pantilimon (Phoenix). Premiul fairplay a fost acordat formației DFR (Old Boys).
„Am reușit să câștigăm, pentru că am avut foarte mare experiență. Ar fi frumos să apară și un campionat de fotbal în sală pe plan județean. Sunt bucuros că la vârsta mea am obținut trofeul de cel mai bun portar“, a spus Cătălin Rizan, fostul portar al echipei naționale de futsal.
„Am avut o echipă foarte bună la fotbal în sală în trecut, Energoconstrucția, dovadă fiind faptul că și acum suntem numărul unu. Noi nu am păcălit fotbalul și de asta jucăm și până la vârsta aceasta“, a spus căpitanul celor de la Phoenix, Alin Chiliman, pentru GdS.

Luptă strânsă la Open

O finală disputată și frumoasă a fost cea de la Open, unde Friends s-a impus cu greu în fața Viitorului Cârcea, scor 4-2. Golurile învingătorilor au fost marcate de Stancu (2), Stoica și Ochea, replica adversarilor venind prin Pârvu și Dicu.

Dănuț Stancu (numărul 17 pe șort) a fost cel mai bun jucător al turneului
Dănuț Stancu (numărul 17 pe șort) a fost cel mai bun jucător al turneului

Friends: Florin Niculescu – Daniel Ochea, Ionuț Măciucă, Ionuț Stoica, Cătălin Toboș, Fabian Crușoveanu, Daniel Stăncele, Robert Vulpe, Dănuț Stancu, Ionuț Iancu, Dragoș Capac, Marian Ișlicaru.
Cârcea: Aramis Dragomir – Lucian Ignat, Ionuț Dicu, Ionuț Nuță, Ionuț Trancă, Ionuț Dumitrașcu, Adrian Pârvu, Cosmin Sârmon, Claudiu Mirea, Daniel Dicu.
Au fost recompensate echipele de pe podium, iar premiile speciale au fost adjudecate de următorii jucători: golgheter: Radu Prună (Phoenix, 10 goluri); cel mai bun portar: Aramis Dragomir (Cârcea); cel mai bun jucător: Dănuț Stancu (Friends).

Daniel Ochea a marcat golul patru pentru Friends, unul dintre cele mai frumoase ale turneului
Daniel Ochea a marcat golul patru pentru Friends, unul dintre cele mai frumoase ale turneului

„Nu cu golul meu din final s-a câștigat trofeul, întreaga echipă a muncit și l-a obținut. Suntem bucuroși“, a punctat Daniel Ochea, autorul unuia dintre cele mai frumoase goluri de la turneu.
„Sunt foarte fericit, nu mă așteptam să câștig acest trofeu de cel mai bun jucător, pentru că e prima oară când particip la fotbalul de sală“, a subliniat Dănuț Stancu.

Pentru galerie foto, click aici.

Declarații video:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS