13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„GP“ pregătește noi mutări la Craiova și Viitorul

„GP“ pregătește noi mutări la Craiova și Viitorul

Academia „Gică Popescu“ păstrează colaborările strânse cu CS Universitatea Craiova și FC Viitorul, urmând să furnizeze jucătorii săi valoroși la centrele de juniori ale celor două cluburi importante ale Ligii I și în această iarnă. Managerul grupării de la „Hanul Doctorului“, Paul Răducan (foto), a dezvăluit, pentru GdS, că a avut întrevederi cu reprezentanții echipei din Bănie, respectiv ai Academiei „Gică Hagi“ și le-a pus acestora la dispoziție câte o listă cu juniorii care au crescut valoric și pot fi încercați la „sateliții“ din Liga a III-a, și nu numai.
„Vor fi plecări și în această iarnă, deoarece juniorii noștri sunt monitorizați de CS Universitatea Craiova și FC Viitorul. Am purtat discuții cu doi reprezentanți ai acestor cluburi, au primit o listă cu jucătorii cei mai în formă și care au progresat foarte mult în ultima perioadă de la fiecare grupă și decizia le aparține. Numele copiilor nu o să le dezvălui acum, pentru că nu vreau să-i bulversez, în cazul în care nu se perfectează mutările. Dacă nu pleacă în iarna asta, nu înseamnă că nu se vor transfera niciodată. Scopul nostru este acela de a șlefui jucătorii talentați și de a-i promova în fotbalul de înaltă performanță. Noi nu ținem cu forța jucătorii aici și de aceea suntem dispuși să-i lăsăm să evolueze la o echipă-tampon, de Liga a III-a sau a II-a, la care să se călească. Trebuie răbdare și multă atenție cu fiecare individ. Chiar și la schimburile de experiență pe care le-am avut în anii trecuți, reprezentanții academiilor mari din Europa ne spuneau că unii părinți se grăbesc și sar peste anumite aspecte, iau copiii și îi forțează să joace la un nivel înalt, iar când ajung la seniori clachează. De aceea trebuie să se ia treaptă cu treaptă și noi respectăm aceste principii vechi din fotbal, foarte bine stabilite. Datorită acestora, noi am scos peste 50 de jucători de Liga I până în momentul actual“, a explicat Paul Răducan, pentru GdS.

Și-au stabilit planul de lucru din această iarnă

Conducătorul Academiei „Gică Popescu“ a afirmat că împreună cu antrenorii săi au stabilit planul de lucru din această iarnă. „Am făcut o analiză împreună cu antrenorii și ne-am stabilit și programul de lucru din această perioadă precompetițională. Pe 9 ianuarie am reluat pregătirile, odată cu programul de învățământ, pentru că suntem legați de activitatea școlară. Acum alternăm pregătirea de afară, cu cea din sala de forță, pentru că au trecut deja câteva zile de antrenament și ne permitem acest lucru. Urmează o perioadă de pregătire centralizată atât în țară, cât și în Serbia. După această perioadă dificilă din viața oricărui fotbalist, care va dura între șapte și zece zile, le vom da tuturor grupelor câte două zile libere, apoi vom continua seria de jocuri amicale pe plan local. Menționez totodată că spre finalul anului 2016 ne-am apucat de o renovare a complexului sportiv, am adus și mobilier nou și suntem aproape de finalizare. Preconizăm că în luna martie, când scăpăm și de zăpadă, o să începem și înlocuirea celor două terenuri artificiale, de dimensiuni reduse, pe care noi ne desfășurăm activitatea intens, atunci când vremea nu ne ajută. Oferim toate condițiile și toată atenția noastră tinerilor fotbaliști și sper să producem talente în continuare“, a încheiat managerul „școlarilor“, Paul Răducan.
Grupele de la Academia „Gică Popescu“ vor merge în cantonamente astfel: juniori A și A1 (antrenor Gheorghe Barbu): Kladovo, 3-10 februarie; juniori B (Ovidiu Turcu): Horezu, 3-12 februarie; juniori C (Ionuț Cimpoeru): Herculane, 3-10 februarie; juniori E (Dorel Toma): Govora, 4-11 februarie. Juniorii D, pregătiți de Ștefăniță Mondea, și grupele foarte mici se pregătesc pe plan local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS