10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStoican face treabă cu noii panduri

Stoican face treabă cu noii panduri

Gorjenii (în albastru) au obținut rezultate bune în amicalele din Antalya (Foto: panduriics.ro)
Gorjenii (în albastru) au obținut rezultate bune în amicalele din Antalya (Foto: panduriics.ro)

Pandurii Târgu Jiu a reuşit marți seară o victorie de moral în faţa unei echipe puternice din prima ligă poloneză, Jagiellonia Białystok, ocupanta locului I. Gruparea olteană s-a impus cu 1-0 în acest al cincilea joc de verificare susținut în cadrul cantonamentului din Antalya. Golul gorjenilor a fost marcat de Dănăricu în minutul 33.
Pandurii, prima repriză: Răzvan Stanca – Ciprian Negoiţă, Erico da Silva, Cornel Ene, Sorin Bușu, Adelin Pîrcălabu, Elton da Silva, Daniel Stana, Cătălin Hlistei, Daniel Mărgărit, Bogdan Dănăricu.
Pandurii, repriza a doua: Răzvan Stanca (65, Răzvan Negrilă) – Sorin Bușu (83, Cosmin Mihai), Florin Ilie, Ionuţ Tătaru, Ionuţ Trocan, Dragoş Firţulescu, Paul Păcurar, Laurenţiu Tudor, Ionuţ Zaina (83, Ionuţ David), Olivian Surugiu, Yasin Hamed.
În primele patru amicale, Pandurii Târgu Jiu a înregistrat trei egaluri, 1-1 cu Anzhi Makhachkala, 2-2 cu Kryliya Sovetov Samara și 0-0 cu Neftekhimik, şi o înfrângere, 0-1 cu KS Lechia Gdańsk. Următorul meci amical al echipei Pandurii, ultimul din cadrul stagiului din Antalya, este programat astăzi, cu FK Istiqlol Dushanbe (locul întâi în prima ligă din Tadjikistan).

„Mă bucur şi pentru rezultatele din aceste jocuri amicale“

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Flavius Stoican, apreciază rezultatele din meciurile amicale, considerând că dau încredere tinerilor săi jucători, însă este realist totodată și recunoaşte că mai este mult de lucru pentru ca relațiile de joc să fie pe placul tuturor.
„Este un rezultat care ne dă încredere şi nu numai meciul de astăzi (cu Jagiellonia – n.r.), ci şi celelalte jocuri. Am practicat un joc bun, dar cu siguranţă vom mai avea mult de muncă, pentru că în meciurile oficiale va fi cu mult mai mare presiunea, cu mult mai mare miza. Eu mă bucur şi pentru rezultatele din aceste amicale, pentru că aceste rezultate le dau încredere, le dau entuziasm acestor jucători tineri care au poate mai puţină experienţă de Liga I“, a declarat tehnicianul severinean, pentru site-ul clubului Pandurii.
„Am întâlnit echipa de pe primul loc din Polonia şi am câştigat, luni am pierdut, dar foarte greu, scor 0-1, cu echipa de pe locul doi din Polonia. Am mai jucat cu două echipe de prima ligă din Rusia, Samara şi Anzhi, formații puternice şi am obţinut rezultate de egalitate cu ele, dar puteam să şi câştigăm. Rezultatele sau jocul au fost pe muchie de cuţit. Şi atunci aceste rezultate le dau încredere acestor băieţi şi e bine pentru că ei trebuie să simtă asta pe pielea lor. Atâta timp cât faci un grup unit din aceşti jucători tineri poţi să te baţi de la egal la egal cu orice adversar“, a completat Flavius Stoican.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS