20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportObligați să câștige

Obligați să câștige

Jucătorii craioveni (în albastru) nu vor să mai facă paşi greşiţi în campionat (Foto: arhiva GdS)
Jucătorii craioveni (în albastru) nu vor să mai facă paşi greşiţi în campionat (Foto: arhiva GdS)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova, campionii României, primesc sâmbătă vizita vicecampioanei ACSVM Zalău, în primul meci din campionatul intern în 2017. După parcursul bun al echipei în Liga Campionilor, antrenorul Dan Pascu și jucătorii speră să aibă mai mulți spectatori în Sala Polivalentă.
Divizia A1 de volei masculin se reia sâmbătă, cu un derbi între campioana din sezonul trecut, SCM-U Craiova, respectiv vicecampioana ACSVM Zalău. Disputa va avea loc în Sala Polivalentă din Bănie, de la ora 15.00 (DigiSport). Oaspeții stau foarte bine în clasament, fiind pe locul doi, la egalitate cu liderul Steaua București, în timp ce oltenii ocupă locul patru, la o distanță de opt punct de formația sălăjeană.
Cum Craiova nu a făcut un tur de campionat prea reușit, având nouă victorii și patru înfrângeri, antrenorul Dan Pascu a făcut calculele și a spus că pentru a reintra cu șanse egale în lupta pentru titlu, Laurențiu Lică și colegii săi ar mai avea voie să piardă unul sau maximum două meciuri în acest retur.
„Cu Zalăul suntem obligați să câștigăm trei puncte, pentru că va urma o serie de jocuri cu echipele din fața noastră în clasament. Suntem avantajați că le vom întâlni pe terenul nostru. Dacă vrem să fim în top și să ne batem la titlu, suntem obligați să câștigăm tot până la sfârșitul returului. Ar trebui să pierdem maximum un meci, poate două, dar este cam mult“, a explicat Pascu.

Bartha: Sper să ne concentrăm

Dacă în campionat a „șchiopătat“, în Liga Campionilor formația craioveană a avut o evoluție bună, cu un joc solid. Marți, jucătorii craioveni au fost aproape să ia un punct pe terenul titratei formații italiene Modena, după ce au făcut două seturi de vis. „Dacă vom juca cu Zalăul măcar la 50 la sută cum am jucat la Modena, vom învinge. Trebuie să luăm meciul din Italia ca unul de încălzire pentru campionat, unde nu suntem așa cum ar trebui. Sper să demarăm bine în returul campionatului intern. Sper să ne concentrăm, să servim bine și să câștigăm cele trei puncte“, a spus Cristian Bartha, jucător care se simte mândru că antrenorul Pascu a mizat pe români chiar și în Liga Campionilor, acolo unde Craiova a jucat de multe ori cu șase jucători autohtoni, plus libero.
Marian Bala a fost anul trecut adversarul Craiovei, jucând la Zalău. Acum, el își dorește foarte mult o victorie în fața fostei sale echipe. „O victorie de trei puncte ne apropie de Zalău, apoi trebuie să recuperăm punct cu punct distanța față de echipele din fața noastră. Sper să vină lumea la sală, nu să ne susțină doar de la televizor“, a menționat Bala.

Pascu: Mă doare să jucăm cu 700 de spectatori

Și antrenorul Dan Pascu are acest of, al numărului redus de spectatori de la meciurile din Polivalentă. „Mă doare să joc la Craiova cu 700-800 de spectatori în sală, iar în alte orașe, publicul vine în număr mare la meciurile de volei“.
Cât despre meciul cu Modena, Pascu s-a arătat mulțumit de jocul echipei sale, dar nu poate fi fericit că a pierdut: „Pe mine mă mulțumește ca imagine, dar ca rezultat nu am luat nici un punct, iar pentru mine asta contează cel mai mult. Prefer să joc rău și să câștig puncte, decât să joc bine și să nu câștig. Când vezi că joci bine și ai șanse, să nu câștigi e dureros“.
Echipa campioană are un program încărcat. Dacă punem la socoteală și meciul cu Modena, craiovenii vor disputa zece partide până pe 18 februarie, în campionatul intern, Cupa României și Liga Campionilor.
Și echipa feminină de volei SCM-U Craiova va avea sâmbătă meci greu, în deplasare, cu  CSM București. Meciul, care va începe la ora 13.00, pune față în față echipele de pe locurile 4 și 12.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS